دسترسی مردم به خدمات تعزیرات حکومتی تسهیل شده است / پاسخ گویی تعزیرات به شکایت های ثبت شده در سامانه ۱۳۵- اخبار حقوقی و قضایی - اخبار اجتماعی تسنیم



به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، احمد اصانلو؛ معاون وزیر دادگستری و رئیس سازمان تعزیرات حکومتی کشور در نشست خبری امروز (دوشنبه ۶ شهریور) از رشد عملکرد این سازمان در نظارت بر بازار، گشت های مشترک، میزان وصول جرایم محکومان، تحقق تکالیف قانونی، افزایش نیروی انسانی و تجهیزات و … در دو سال فعالیت دولت سیزدهم خبر داد.

تعیین راهبردهای هشت گانه تعزیرات برای کنترل بازار

اصانلو در این نشست خبری گفت: وقتی سازمان را در دولت جدید گرفتیم، اعلام کردیم که برای تحول در سازمان تعزیرات حکومتی راهبرد هشت گانه را پیگیری خواهیم کرد. از جمله راهبرد حضور مؤثر و مستمر تعزیرات در بازار و نظارت بر بازار که راهبرد اساسی در این دوره محسوب می شود و بر اساس آن برنامه عملیاتی تعزیرات اجرایی شد.

وی با تأکید بر اینکه وظیفه اصلی نظارت بر بازار با اتاق اصناف، سازمان حمایت، وزارت جهاد، وزارت بهداشت و … است و سازمان تعزیرات فقط مرجع رسیدگی بر تخلفاتی است که نهادهای ناظر گزارش می کنند، گفت: در دهه ۱۳۷۰ و اوایل تشکیل سازمان تعزیرات، این سازمان اختیاراتی داشت و می توانست بر بازار نظارت داشته باشد که با اصلاح قوانین و نیز وضع و تصویب قوانین دیگر این وظایف از سازمان گرفته شد.

رئیس سازمان تعزیرات حکومتی ادامه داد: در راستای راهبرد حضور مؤثر و مستمر در بازار و مراکز تولید و توزیع عمده، گشت های سیار را تقویت کردیم و شاهد حضور میدانی و مؤثر شعب یا رؤسای شعب یا قضات تعزیرات در میدان هستیم. رؤسای شعب ما و مدیران ما دستگاه ها را با خود همراه می کنند و در حد امکانات سازمان در بازار حضور پیدا می کنند. تعداد شعب گشت ما نسبت به دوره های گذشته افزایش چند ده برابری داشته به نحوی که در عید سال گذشته حدود ۵۵ هزار گشت مشترک برگزار شد.

وی افزود: همچنین قرارگاه نظارت بر بازار و قرارگاه شعب ملی را در سازمان تعزیرات تشکیل دادیم. شعب ملی به مسائل کلان به صورت میدانی رسیدگی می کند.

دسترسی مردم به خدمات تعزیرات حکومتی تسهیل شده است

اصانلو در ادامه در توضیح راهبرد دوم گفت: راهبرد دومی که برای سازمان تعریف کردیم، تسهیل دسترسی مردم به خدمات سازمان تعزیرات حکومتی است. قبل از دوره تحولی که با روی کار آمدن دولت جدید آغاز شده، مردم از کانال وزارت صمت و یا سازمان حمایت به تعزیرات حکومتی دسترسی داشتند. یک سامانه ۱۳۵ هم وجود داشت که کارکرد آن تا دو سال قبل این بود که شکایات مردمی را اخذ و اپراتور آن را در سامانه ۱۲۴ بارگذاری می کرد و امکان پیگیری آن برای شخص شاکی وجود نداشت. این رویه اثر روانی بدی داشت چون مردم فکر می کردند که به تعزیرات شکایت کرده اند اما اثری نداشت.

وی افزود: در دوره جدید و در راستای برنامه تحولی یکی از کارهای خوب و مثبتی که انجام شد که می تواند تحول عظیم و بزرگی باشد، این است که سامانه تلفنی ۱۳۵ را به سامانه ثبت شکایات الکترونیک و اخذ شکایات مردمی به صورت رایگان و کمترین زمان ممکن تبدیل کردیم. بعد از ثبت شکایت، تشکیل پرونده و ارجاع به شعبه می شود به شعبه و شعبه مکلف به رسیدگی و صدور حکم است و شاکی در جریان فرایند انجام پرونده قرار می گیرد.

مشکلات تعزیرات حکومتی چیست؟

اصانلو در ادامه با اشاره به کمبودهای سازمان تعزیرات حکومتی گفت: تعزیرات حکومتی در سال های گذشته و دولت های قبل از حیث نرم افزاری و سخت افزاری مورد توجه و تقویت قرار نگرفته است. در شهرستان ها از نظر بنا دچار مضیقه هستیم و مجوز استخدامی داده نشده و با کمبود شدید کادر اداری و کادر قضایی هستیم. مجوزهایی برای رفع این نقیصه ها گرفتیم که تحقق آن نیازمند زمان است.

وی ادامه داد: زمانی که مسئولیت تعزیرات حکومتی را گرفتم، ۲۱۰ شهرستان ما فاقد اداره تعزیرات بودند و خیلی از شهرستان ها رئیس شعبه نداشتیم. حالا هم امیدواریم با رایزنی با سازمان برنامه و بودجه و سازمان اداری و استخدامی و نهادهای متولی خلأهای قانونی رفع شود و با تجهیز نیرو و لوازم بتوانیم مأموریت خود را به نحو احسن انجام دهیم.

وی با اظهار اینکه در کل کشور بیش از ۶۰۰ رئیس شعبه نداریم و در حد وسع خودمان تکالیف را انجام می دهیم، گفت: هدف گذاری ما این است که سامانه ۱۳۵ را به شعب متصل کنیم و شعب سیار تشکیل دهیم. تا الان ۱۰ شعبه سیار تشکیل شده تا خیلی سریع به تخلفات رسیدگی کند.

رئیس سازمان تعزیرات حکومتی سپس اظهار کرد: در راستای تسهیل دسترسی مردم به خدمات تعزیرات حکومتی، تلاش کردیم تا در شهرستان های فاقد شعب تعزیرات، شعب خود و ساختمان های تعزیرات را راه اندازی کنیم که امروز برخی از این طرح ها افتتاح و یا کلنگ زنی خواهیم داشت.

به گزارش خبرنگار تسنیم، طرح های سازمان تعزیرات حکومتی در استان های مختلف کشور به صورت وبینار از شهر تهران و با حضور احمد اصانلو، رئیس سازمان تعزیرات حکومتی افتتاح و یا کلنگ زنی شدند. از جمله افتتاح ساختمان اداره کل تعزیرات حکومتی در استان زنجان، ساختمان اداره تعزیرات شهرستان قوچان، اداره تعزیرات شهرستان شاهین شهر و میمه، و نیز طرح هایی در استان های همدان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، اصفهان، خوزستان، گلستان، آذربایجان شرقی و قم

افتتاح شدند.

رشد عملکردی سازمان تعزیرات در ۲ سال اخیر

احمد اصانلو در ادامه این نشست خبری اظهار کرد: در دو سال گذشته و همزمان با آغاز فعالیت دولت جدید میزان وارده پرونده نسبت به دو سال آخر دولت قبل یک میلیون و ۱۸۷ هزار فقره بود و شامل ۱۸ درصد افزایش است که به دلیل سهولت دسترسی مردم برای ثبت شکایت حاصل شده است. در پنج ماه گذشته فقط ۶۰۰۰ فقره شکایت بیشتر نسبت مدت مشابه درو دولت قبل در تعزیرات شهر تهران ثبت شده است.

وی افزود: در دو سال اخیر یک میلیون و ۴۰۹ هزار پرونده مختومه شده است در حالی که در دو سال آخر دولت گذشته یک میلیون ۱۹۹ هزار پرونده مختومه شده بود که اینجا هم با افزایش ۱۸ درصدی مواجه هستیم.

اصانلو ادامه داد: وصولی ما در دو سال اخیر در حوزه احتکار و گران فروشی بیش از ۱۸ هزار میلیارد ریال است. میزان وصولی در دو سال آخر دولت قبل بیش از ۵۰۰۰ میلیارد ریال بوده که افزایش وصولی بیش از سه برابری را شاهد هستیم. همچنین از حیث مجموع وصولی در حوزه های قاچاق و گران فروشی و احتکار در دو سال قبل ۶۸ هزار و ۲۴۸ میلیارد ریال وصولی داشتیم که میزان وصولی در دو سال آخر دولت قبل ۲۱ هزار میلیارد ریال بود که اینجا هم با افزایش عملکرد سه برابری مواجه هستیم.

رئیس سازمان تعزیرات حکومتی همچنین از تشکیل قرارگاه های تحقق شعار سال در این سازمان خبر داد و گفت: احکام صادره و اجزای احکام به نحوی نخواهد بود که تولید در واحدهای تولیدی محکوم شده متوقف شود. واحد های تولیدی و صنعتگران بدانند که بنای ما مچ گیری نیست و فقط متخلفان و گران فروشان و محتکران را نقره داغ خواهیم کرد.

انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «دسترسی مردم به خدمات تعزیرات حکومتی تسهیل شده است / پاسخ گویی تعزیرات به شکایت های ثبت شده در سامانه ۱۳۵- اخبار حقوقی و قضایی - اخبار اجتماعی تسنیم» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.