استاندارد زیربنای توسعه اقتصادی کشور است



به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، محمدرضا مروی مقدم صبح امروز در نشست خبری که به مناسبت هفته استاندارد برگزار شد اظهار داشت: شعار استاندارد امسال «استاندارهای ویدئویی خالق صحنه جهانی» نامگذاری شده است .

مروی بابیان اینکه سازمان ملی استاندارد در چند سال گذشته حرکات ارزنده ای در حوزه های بین المللی انجام داده است بیان کرد: هرساله رتبه ایران چند رتبه ارتقا پیدا می کند.

مدیرکل استاندارد خراسان جنوبی گفت: در حال حاضر کمیته های فنی متناظر ۳۲۵ مورد در سطح کشور، عضویت فعال در این کمیته ها ۴۸۳ مورد و عضویت ناظر ۴۲۷ مورد است.

۴۵ مورد استاندارد بین المللی چاپ شده توسط ایران وجود دارد

مروی، استانداردهای بین المللی چاپ شده به رهبری ایران را ۴۵ استاندارد اعلام و تصریح کرد: این استانداردها در حوزه نانو، فولاد غذایی، چرم، ماشین ابزار، آرایشی بهداشتی، برق و الکترونیک است.

وی بیان کرد: استانداردهای در حال تدوین به رهبری ایران نیز در حال حاضر ۵۰ استاندارد است.

ایران رتبه ۲۱ جهان از نظر استاندارد را دارد

مدیرکل استاندارد خراسان جنوبی با بیان اینکه جایگاه ما در سطح دنیا در بین ۱۶۳ کشور کشور بیست و یکم است افزود: سال گذشته رتبه بیست و هفتم در دنیا بودیم که سازمان ملی استاندارد ایران چند پله هر ساله ارتقا می یابد.

مدیرکل استاندارد خراسان جنوبی با بیان اینکه سازمان جهانی استاندارد ۱۵ کرسی هیئت مدیره دارد گفت: از این کرسی ها یکی مربوط به سازمان ملی استاندارد ایران است.

مروی رتبه ایران را طبق آخرین اعلام سازمان جهانی استاندارد رتبه سوم بعد از چین و ژاپن دانست و اظهار داشت: ایران با کره جنوبی مشترکا رتبه سوم را کسب کرد که این رتبه بر اساس فعالیت های مختلف کسب شده است.

اجرای طرح قانون تقویت و توسعه نظام استانداردسازی در کشور

وی از اجرای طرح قانون تقویت و توسعه نظام استانداردسازی خبر داد و گفت: بر اساس این قانون باید نظام استانداردسازی در کشور حاکم شود و سازمان استاندارد به تنهایی نمی تواند این کار را انجام دهد و باید وزارتخانه های مختلف استانداردهای لازم را پیاده کنند.

مدیرکل استاندارد خراسان جنوبی افزود: اگر این طرح تصویب شود شاهد تحول در سیستم های کشوری هستیم.

استاندارد، زیربنای توسعه اقتصادی کشور

مروی، استاندارد را زیربنای توسعه اقتصادی کشور دانست و گفت: امسال سال رونق تولید نامگذاری شده که با استانداردسازی یک رابطه مستقیم دارد و در کشورهای پیشرفته نیز علت پیشرفت آنها نهادینه سازی استاندارد است.

وی استاندارد را دروازه ورود به رونق تولید دانست و افزود: استاندارد راهگشای رونق تولید است که امید است با این قانون در کشور بتوانیم در آینده توسعه یافتگی را روی برنامه ریزی خاصی هدف گذاری کنیم.

مدیرکل استاندارد خراسان جنوبی بیان کرد: ۱۶ مهر ماه روز آغاز هفته استاندارد است که به نام استاندارد و رونق تولید نامگذاری شده است.

مروی، ادامه داد: ۱۷ مهرماه با عنوان «استاندارد، رونق تولید و بهبود فضای کسب و کار»، ۱۸ مهرماه «استاندارد، رونق تولید و اصلاح الگوی مصرف با خرید کالای ایرانی»، ۱۹ مهرماه «استاندارد، رونق تولید و رهایی از وابستگی به نفت و تجارت حلال»، ۲۰ مهرماه «استاندارد، رونق تولید و حمایت از محصولات دانش بنیان»، ۲۱ مهرماه «استاندارد، رونق تولید با حمایت از مشاغل خانگی» و ۲۲ مهرماه «استانداردسازی ویدئویی خالق صحنه جهانی» نام گذاری شده است.

برگزاری همایش نکوداشت روز جهانی استاندارد

وی از برگزاری همایش نکوداشت روز جهانی استاندارد در روز پنج شنبه ۲۵ مهر ماه خبر داد و گفت: در ۶ ماهه نخست امسال ۶۲ مورد بازنگری استاندارد ملی انجام گرفته است.

مدیرکل استاندارد خراسان جنوبی از برگزاری یک هزار و ۴۲۰ نفر ساعت آموزش مدیران کنترل کیفیت، ۱۶۰ نفر ساعت آموزش کارشناسان استاندارد، ۳ هزار و ۳۱۲ نفر ساعت سایر آموزش های برون سازمانی و ۵۱۲ نفر ساعت آموزش کارکنان استان را از دیگر برنامه های استاندارد در شش ماهه نخست امسال دانست.

صدور ۱۰ پروانه کاربرد علامت استاندارد در استان

مروی از صدور ۱۰ پروانه کاربرد علامت استاندارد در شش ماهه نخست امسال خبر داد و بیان کرد: ۷۷ مورد تمدید پروانه های کاربرد علامت استاندارد اجباری نیز انجام گرفته است.

وی بازرسی از واحدهای تحت پوشش را ۲۴۴ مورد، بازرسی از تجهیزات شهربازی ۴۰ مورد، نمونه برداری از مراکز تولیدی ۴۳۵ مورد، بازرسی از بازار ۵۰۶۶ مورد، نمونه برداری از بازار ۲۶۳ مورد و آزمون این نمونه ها را ۲۸۰ مورد اعلام کرد.

مدیرکل استاندارد خراسان جنوبی گفت: آزمون ناظر جایگاه های سوخت مایع نیز ۴۳۶ مورد، آزمون باسکول ها و وسایل نقلیه چرخدار جاده ۶۲ مورد عنوان و تصریح کرد: اظهار نامه صادراتی وارداتی نیز از ابتدای امسال ۵۶۰ مورد است که شامل سیمان، قیر، کاشی، سولفات، آهن آلات، نمک و غیره بوده است.

۳۵۲ آسانسور در استان بازرسی شد

مروی تعداد نفتکش های فرآورده های نفتی را ۳ هزار و ۶۰۵ مورد، تهداد نمونه های مطرح شده و ارسالی با آزمایشگاه را یک هزار و ۱۸۲ مورد، تعداد بازرسی های آسانسور را ۳۵۲ مورد دانست و گفت: تعداد گواهی های صادره برای این تعداد بازرسی آسانسور ۲۰۵ مورد است.

وی ادامه داد: در بحث نظارت های شهربازی فقط ۲ شهربازی غیر استاندارد بود که باید تغییر کاربری می شد و جمع شد.

مدیرکل استاندارد خراسان جنوبی با بیان اینکه در طرح اجرای هماهنگ استانداردها اگر واحد صنفی موارد غیراستاندارد داشته باشد مستقیم به دادگاه ارجاع داده می شود افزود: باید سیستمی را تعریف کنیم که مصرف کننده دچار مشکل نشده و کیفیت راکاهش ندهد و باید تلاش کنیم تا حمایت جدی را از مصرف کننده داشته باشیم.

۹۰۰ نازل سوخت در استان وجود دارد

وی از بازرسی جایگاه بنزین دو بار در سال خبر داد و گفت: نزدیک به ۹۰۰ نازل سوخت داریم که در سال دو بار چک می شوند و اگر استاندارد نباشند اجازه فعالیت به پمپ بنزین را نمی دهیم.

مدیرکل استاندارد خراسان جنوبی با بیان اینکه باید کشور را به اقتصاد پویا و مقاومتی که مدنظر رهبری است سوق دهیم اظهار داشت: در حال حاضر همه به استاندارد توجه خاص دارند و می دانند که در کشورهای پیشرفته علت پیشرفت آنها در استانداردها بوده است.

فرهنگ سازی استاندارد در دستور کار است

مروی با بیان اینکه سازمان ملی استاندارد دنبال فرهنگ سازی استاندارد است گفت: در عین حال رسانه ها نیز باید ما را در این امر یاری کنند.

وی تعداد پروانه های کاربرد علامت استاندارد در حال حاضر را ۳۶۴ مورد عنوان کرد و گفت: تعداد آزمایشگاه های همکار در حال حاضر ۲۷ آزمایشگاه، شرکت های بازرسی فنی کالا ۱۰ شرکت، تعداد گواهینامه های ایمنی و کیفیت آسان ۸۷۴ مورد، متوسط نمونه برداری سالم از مرکز تولید ۶۳۰۵ مورد، متوسط بازرسی سالانه از واحدهای تولیدی ۹۵۳۰ مورد، کنترل وسایل سبک ۳۳۳۱ مورد، کنترل وسایل سنگین ۲۸۷ مورد و متوسط مورد برداری و آزمون از فلزات گرانب ۴۲ مورد است.

وی از آموزش مدیران کنترل کیفیت خبر داد و خاطرنشان کرد: متوسط سالانه کنترل نازل های عرضه سوخت نیز ۲۳۴ مورد است.

انتهای پیام/ز

پرسش و پاسخ در استاندارد زیربنای توسعه اقتصادی کشور است

گفتگو با هوش مصنوعی