تجلیل از اولین بانوی پزشک ایرانی که موفق به فتح قله اورست شد



به مناسبت روز پزشک و داروساز؛

حسامی فر گفت: کیفیت زندگی ما بستگی به سلامت جسمی و روحی دارد. هر فردی باید تلاش کند تا سطح سلامت خود را ارتقا دهد و در این مسیر جایگاه پزشکان و داروسازان، یک نقش تعیین کننده و سرنوشت ساز است.

وی ادامه داد: جامعه به سمت شهرنشینی کشیده شده و همه مسائل دست خوش تغییرات بزرگی شده است، سلامت انسان ها تحت شعاع عوامل متعددی قرار دارد و مباحثی از قبیل استرس های مستمر و جان کاه، کم تحرکی، فقر حرکتی، تغذیه نادرست ، مشغله های آزاردهنده روزانه و ده ها عوامل دیگر سبب شده تا توجه افراد نسبت به مباحث سلامت کاهش پیدا کند و به دنبال آن کیفیت زندگی افراد مورد تهدید قرار گیرد.

حسامی فر تصریح کرد: من متولد ۱۳۵۵ و ساکن بجنورد هستم و کوه نوردی را از سال ۱۳۷۶ به صورت تفریحی شروع کرده ام، اما از حدود ۸ سال پیش، کوه نوردی را جدی تر دنبال کردم. صعود های داخلی من در فصل ها و شرایط و جبهه های مختلف بود تا بتوانم شرایط کوهستان را کاملا درک کنم و چالش های آن را بشناسم و بتوانم از پس آن ها بر بیایم.

وی افزود: من سعی کردم که با کوه و برف و یخ انس بگیرم و به این صورت با چالش های مختلف در کوهستان آشنایی بیشتری پیدا کنم و توانمندی های خودم را افزایش دهم. محیط با دمای سرد، ارتفاع، کاهش اکسیژن و مواجهه با حوادث طبیعی و سقوط و بهمن و برف. یک محیط پرریسک است و مواجهه با این موضوعات، انسان را قوی و سرسخت بار می آورد.

این بانوی پزشک و کوهنورد ادامه داد: در یک سال اخیر و از پاییز سال گذشته، به سمت اولین قله هشت هزاری به نام قله ماناسلو قدم برداشتم که هشتمین قله بلند جهان است و تجربه بسیار خوبی برای من بود. سپس به اورست فکر کردم و توانستم در بهار امسال، بر فراز قله اورست به عنوان چهارمین بانوی ایرانی بایستم.

وی افزود: البته قله یک قله بسیار فنی و جزء یکی از قلل ۸ هزاری دنیاست و به سخت ترین کوه دنیا معروف است؛ ازاین رو نیاز داشتم که از نظر روحی و از نظر جسمی در حدی باشم که بتوانم به آن فکر کنم. خدا را شاکر هستم که توانستم به عنوان اولین بانوی کوهنورد ایرانی، بر فراز قله بایستم که برایم خیلی خوشحال کننده بود و حس بی نظیری داشت.

حسامی فر ادامه داد: این که یک پزشک هستم سبب شد احساس امنیت بیشتری برای خود و اطرافیان در کوهستان ایجاد کنم و از این بابت خیلی خوشحالم. در همین برنامه اخیری که برای فتح قله K۲ بودم، روزی نبود که یک مراجعه پزشکی به دلایل مختلف نداشته باشم و اینکه می توانم به دوستان و همراهانم خدمات برسانم، سبب می شد روحیه و نشاط بیشتری برای خودم و اطرافیانم فراهم کنم و همین جا جادارد به همه دانش آموزان کشورم توصیه کنم که مسیر رشد و پیشرفت را به خوبی دنبال کنند و با پشتکار و هوشمندی برای رسیدن به آرزوهایشان تلاش کنند.

وی در پایان تاکید کرد: کوهنوردی یک سبک زندگی است که به انسان روحیه تلاش و پشتکار را تزریق می کند و انسان را از ناامیدی باز می دارد. در کنار آن مباحث پزشکی هم حائز اهمیت است و آمیخته این دو، توانست است اثر زیادی بر من و اطرافیانم به دنبال داشته باشد
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «تجلیل از اولین بانوی پزشک ایرانی که موفق به فتح قله اورست شد» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.