سرمایه گذاری ۱۸۰ هزار میلیارد تومانی سرمایه گذران در بخش گردشگری



رئیس سازمان میراث فرهنگی کشور گفت: سرمایه گذاری ۱۸۰ هزار میلیارد تومانی سرمایه گذران در بخش گردشگری کشور نشان از امید سرمایه گذاران به این بخش و رونق گردشگری کشور دارد .

به گزارش ایسنا، علی اصغر مونسان در جریان بازدید از ارگ تاریخی میشیجان خمین بیان کرد: ارگ میشیجان به خوبی توسط سرمایه گذار مرمت شده و بنایی که تقریبا بخش هایی از آن بین رفته است به خوبی ترمیم و بازسازی شده است .

وی با بیان اینکه سازمان میراث فرهنگی در جهت جلب مشارکت مردم و بخش خصوصی تلاش دارد،افزود: در دولت دوازدهم از مشارکت مردم در مرمت بناهای تاریخی استفاده و عمده بناهای تاریخی جهت بهره برداری به مردم واگذار می شود. این اقدام فضایی جهت تولید کسب و کار و اشتغال ایجاد می کند و در واقع یک بازی برد برد برای سازمان و سرمایه گذاران است .

مونسان اظهار کرد: منابع سازمان محدود است و بودجه سازمان به تنهایی کفاف این میزان حفاظت و مرمت را نمی کند و با امکان ایجاد شده در بودجه های سنواتی و اجازه قانونگذار می توان بناهای زیر سطح یک را واگذار کرد که این امر محقق شده است و در برخی موارد سرمایه گذارانی مالکیت بناها را نیز دریافت کرده اند که سازمان از این امر حمایت می کند و در بناهایی که سازمان مالک بناست حق بهره برداری واگذار شده است. ارگ میشیجان نمونه ای موفق از واگذاری هاست که در کنار مرمت کامل، موزه در آن ایجاد شده است و در فاز دوم نیز درصدد ایجاد اقامتگاه هستند که قطعا به رونق گردشگری خمین کمک می کند .

وی در خصوص حفظ و مرمت سنگ نگاره های تیمره شهرستان خمین بیان کرد: خمین سنگ نگاره های بسیار با ارزشی دارد که درخواست شد برای حفاظت بهتر آنها پایگاهی در منطقه ایجاد شود که دستور آن به معاونت سازمان داده شده است و به زودی پایگاهی برای حفاظت و مرمت ایجاد می شود .

رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در خصوص حجم صادرات انجام شده در حوزه صنایع دستی کشور اظهار کرد: در سال گذشته ۲۸۱ میلیون دلار از مبادی گمرکی صادرت انجام شد، البته حجم زیادی از صادرات صنایع دستی توسط گردشگران خارجی و به صورت چمدانی انجام می گیرد که در این راستا پیش بینی می شود حدود ۳۰۰ میلیون دلار صادرات انجام شده باشد. در مجموع، صادرات سال گذشته حدود ۶۰۰ میلیون دلار بوده است و هدف این است در فاز اول، حجم صادرات به یک میلیارد دلار برسد و سپس این حجم با توجه به ظرفیت ها به دو میلیارد دلار برسد .

وی در خصوص حضور گردشگران خارجی در ایران گفت: در شرایط کنونی، تحریم ها، ایران هراسی ها و حضور نظامی قدرت های خارجی در خلیج فارس علامت های بدی برای توسعه گرشگری است، اما به هرحال با تدابیر درنظر گرفته شده سال ۹۷ ، هفت میلیون و ۸۰۰ هزار نفر گردشگر خارجی وارد کشور شدند که این رقم در سال ۹۶ برابر با ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر بود و رشد ۵۲ درصدی حاصل شد و در سه ماهه نخست سال جاری نیز رشد ۴۰ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به ثبت رسیده است .

مونسان افزود: بر روی کشورهای منطقه و هدف جدید گردشگری کار شد و لغو روادید برای برخی از کشور ها و عدم درج مهر در پاسپورت و ویزا انجام شد .

وی با اشاره به در حال ساخت بودن حدود ۵۰۰ هتل در نقاط مختلف کشور، بیان کرد: این اقدام آینده خوبی را برای کشور نوید می دهد و کمترین اثرات تحریم ها را متحمل شده ایم. سرمایه گذاری ۱۸۰ هزار میلیارد تومانی در بخش گردشگری کشور نشان از امید سرمایه گذاران به این بخش و رونق گردشگری کشور دارد .

مونسان در خصوص ثبت صنایع دستی در جهان اظهار کرد: خوشبختانه موفق شدیم در ثبت شهرهای جهانی در حوزه صنایع دستی رتبه اول را در اختیار داشته باشیم وسال گذشته دو شهر و یک روستا به ثبت رسیدند و این روند در سال جاری دنبال می شود .

انتهای پیام

پرسش و پاسخ در سرمایه گذاری ۱۸۰ هزار میلیارد تومانی سرمایه گذران در بخش گردشگری

گفتگو با هوش مصنوعی