شرکت های ایرانی راکد در عمان، چالش تجارت بین دو کشور



در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

محمد رضا باوی مشاور سرمایه گذاری و اقتصادی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی در عمان در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با تاکید بر اینکه راه های هوایی با عمان کاملا قطع شده است، بیان کرد: به علت شرایط کرونایی تمام مرز های هوایی و دریایی مسافر بسته و مرز زمینی هم بین یمن و امارات هم برای مسافر مسدود است. تنها از راه زمینی با عمان در ارتباط هستیم.

او با اشاره به عوامل موثر بر افزایش ارتباط، گفت: عمان از طریق ایران می تواند به کشور های حاشیه دریای خزر متصل شده و در تامین نیاز های خود از پتانسیل های ایران بهره گیرد. این در حالی است که عمان اهتمام ویژه ای برای امنیت غذایی خود قائل است و از استرالیا، برزیل و هند کالا وارد کرده است، اما هنوز نتوانسته از ایران و از طریق کریدور شمال جنوب شرایط مناسبی را برای تامین کالا های خود فراهم آورد.

بیشتر بخوانید: راه اندازی خطوط کشتیرانی منظم بین ایران و عمان / افزایش تعداد مجوز پروازها به عمان

مشاور سرمایه گذاری و اقتصادی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیان کرد: در این میان امیدواریم از فرصت کریدور شمال_جنوب در این راستا بهره مندی لازم را ببریم تا نه تنها برای واردات و صادارت کالا از ایران و بالعکس استفاده کرد بلکه از ایران برای صادرات عمان به کشور های همسایه نیز بهره برد.

او در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چالش های پیش روی روابط تجاری ایران و عمان چیست؟ گفت: در خصوص چالش های تجاری بین ۲ کشور هجوم بی برنامه و عظیم ایرانیان به کشور عمان است، ثبت شرکت های تجاری، ضعف در عملکرد شرکت های تاسیس شده در عمان منجر به فرصت سوزی ها و بروز مشکلات متعددی در رابطه تجاری این دو کشور شده است.

عضو اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی در عمان در خصوص گسترش ارتباطات با این کشور، گفت: قطعا افزایش ارتباط بین عمان و ایران بیشتر شده و خواهد شد، ولی این ارتباط به حجم و ارزش اقتصادی مثبت و مستمر تاثیر گذار است.

باوی افزود: در این مدت صرف گسترش ارتباط بین ۲ کشور مهم نبوده و مهم فعالیت تجاری و بیشتر بخش سرمایه گذاری (ارز آوری) مشترک اهمیت دارد. قطعا عمان یکی از بهترین و برترین سیستم امنیت تجاری و اطلاعاتی را در دنیا و خاورمیانه دارد.

آمار تجارت خارجی مستقیم ایران و عمان از سال ۱۳۹۲ تا سال ۱۳۹۷

سال ۱۳۹۲ ۱۳۹۳ ۱۳۹۴ ۱۳۹۵ ۱۳۹۶ ۱۳۹۷ نرخ رشد سال۹۷نسبت به سال ۱۳۹۶ صادرات ۱۴۶ ۳۰۴ ۳۷۵ ۵۴۳ ۵۵۱ ۷۲۸ ۳۲٫۰۷٪+ واردات ۷۵ ۶۶ ۲۲ ۶۸ ۲۱۶ ۴۳۳ ۹۹٫۷۵٪+ تراز تجاری ۷۱+ ۲۳۸+ ۳۴۳+ ۴۷۵+ ۳۳۵+ ۲۹۵+ ۱۲٪- حجم مبادلات ۲۲۱ ۳۷۰ ۴۰۷ ۶۱۱ ۷۶۷ ۱۱۶۱ ۴۵٫۵٪

انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «شرکت های ایرانی راکد در عمان، چالش تجارت بین دو کشور» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.