ثبت نام زائران در سامانه سماح الزامی است / پیگیری آزادسازی سربازان ربوده شده میرجاوه ادامه دارد / تامین امنیت انتخابات در سه مرحله انجام می شود



ذوالفقاری در گفت وگو با باشگاه خبرنگاران جوان:

در این مصاحبه معاون امنیتی و انتظامی کشور به تحلیل و توضیح اقدامات انجام گرفته برای اربعین سال جاری، برقراری امنیت در انتخابات مجلس، آزادسازی دو سرباز در بند اسارت میرجاوه و انهدام گروهک های تروریستی داخل کشور پرداخت.

باشگاه خبرنگاران جوان حوزه دولت گروه سیاسی، معصومه جعفری، هفته دولت امسال بود که برای مصاحبه با یکی از مسئولان امنیتی، به وزارت کشور، طبقه ۱۷ آن رفتیم. با وجود اینکه کسالت جزئی داشت، اما برای خوش آمدگویی به استقبالمان آمد و مصاحبه را خود با انرژی شروع کرد.

او که در جوانی یکی از سرداران فعال این کشور بوده، حال در هشتم تیرماه سال ۹۳ به سمت معاون امنیتی_انتظامی از سوی وزیر کشور منصوب گردیده است.

آقای ذوالفقاری لغو روادید را یکی از اقدامات انجام شده برای اربعین سال جاری خواند، همچنین ثبت نام زائران در سامانه سماح را یکی از موضوعات مهم متذکر شدند.

او معتقد است که سال جاری به دلیل لغو روادید حدود ۳ میلیون نفر زوار از مرز های ایران برای زیارت اباعبدالله الحسین (ع) تردد خواهند کرد، به همین دلیل توصیه کرد که به دلیل نبود زیرساخت و طرفیت در آن سوی مرز های ایران، تمامی زوار از یک مرز خاص تردد نکنند.

در ادامه متن مشروح این گفت وگو را بخوانید.

باشگاه خبرنگاران جوان: با توجه به اینکه دو ماه به اربعین حسینی مانده وضعیت مرز های ما از لحاظ امنیتی چطور است؟

آقای ذوالفقاری: خوشبختانه در وضعیت امنیتی و تردد زوار مشکلی نداریم، البته معنایش این نیست که برنامه ای هم نداشته باشیم، دلیل اینکه پس از اربعین سال گذشته، برنامه های اربعین امسال را برنامه ریزی کردیم و اکنون ۲ تا ۳ جلسه هفتگی با موضوع اربعین در تمامی بخش ها اعم از زمینه اسکان، خدماتی، بهداشت_ درمان، امنیتی، انتظامی، کنسولی و تردد برگزار می کنیم.

امسال وزارت کشور سند تعهد نامه دائمی با کشور عراق امضا کرد،که در آن سند به برخی از تجارب سال های گذشته و نیاز ها و ضرورت ها ذکر شده که اکنون در حال پیگیری برای اجرای آن هستیم. لغو روادید یکی از اقدامات مهمی است که برای تردد زائران حسینی در ایام اربعین انجام شده و از اول محرم روادید خدام و از دهم محرم روادید زائران لغو می شود. زائران حسینی می توانند از دهمین روز محرم بدون ویزا و رایگان برای زیارت اباعبدالله الحسین (ع) به عراق سفر کنند. در این حوزه برنامه های داریم که اعلام کردیم و ثبت نام را شروع کردیم افراد حتما باید بیمه نامه و گذرنامه داشته باشند ثبت نام خود را از سامانه سماح انجام دهند.

مردم عزیزمان می توانند از چند روش مانند پیشخوان دولت، مراجعه به پلیس+۱۰، کافی نت ها و یا در منزل ثبت نام خود را انجام دهند. تاکید ما بر این است که هر چه زودتر زوار ثبت نام خود را انجام دهند. وزارت کشور از این روش می تواند پیش بینی های لازم را برای سفری راحت تر زوار و همچنین برآورد حجم زوار را انجام دهیم تا بتوانیم از ظرفیت مرز های کشور در ورود و خروج زوار استفاده خدمات خود را سامان دهیم. البته طبیعی است که امسال با توجه به لغو روادید با افزایش زوار روبرو شویم.

با توجه به اینکه اربعین امسال نسبت به سال گذشته در هوای گرم تر برگزار می شود، به همین منظور تدارکات و هماهنگی های بسیاری باید دیده شود؛ اکنون ما در حال طراحی و فعال سازی سامانه های مختلفی برای خدمت رسانی هرچه بهتر به زوار حسینی هستیم.

باشگاه خبرنگاران جوان: از چه زمانی این سامانه ها فعال می شوند؟

آقای ذوالفقاری: سامانه ها فعال هستند، اکنون باید یک لینک ثابت به این سامانه ها برقرار شود تا تمامی دستگاهای خدمت رسان در اربعین بصورت یکپارچه و آنلاین خدمات خود را ارائه کنند. مرز خسروی یکی از موضوعات مهم ذکر شده در موافقتنامه بین ایران و عراق بود. خوشبختانه در چند روز گذشته بین سفیر کشور ما با عراق جلسه ویژه برگزار شد تا در این جلسه زمان تردد زوار حسینی از مرز خسروی معلوم گردد. با توجه به اینکه امسال با افزایش جمعیت زائر مرز مهران فشار بساری را متحمل می شود.

امیدواریم بتوانیم مرز خسروی را امسال برای تردد آنها فعال کنیم. همچنین برای تردد زائران در استان های نیمه شرقی و جنوبی کشور، مرز های جنوبی را تعیین کردیم و استان های نیمه غربی، شمالی و شمال غربی کشور هم باید از مرز های مهران و خسروی تردد کنند؛ همچنین باتوجه به موقعیت استان های خراسان رضوی، اصفهان و سمنان، باید از مرز جنوب تردد کنند. اگر تراکم و ازدحام در مرز مهران ایجاد شود، شاهد تحمل چنین ظرفیتی در آن سوی مرز نخواهیم بود؛ یعنی جاده های داخل عراق کشش جمعیت را ندارند و پس از آن تمامی زوار آسیب خواهند دید.

پیش بینی ما بر این است که اگر زائران همکاری نکنند و برای عبور از مرز ها به دلخواه خودشان تردد کنند، نتیجه این خواهد بود که در آن سوی مرز زائران تا ۴۰ کیلومتر پیاده روی کنند. پس از اربعین سال ۹۷ کمیته ها و دستگاه ها ارزیابی ها را انجام دادند و همچنین با استفاده از نظرات مردمی، ضعف هایی سال های گذشته را احصاء کردیم و در اختیار کمیته ها قرار دادیم. کمیته ها بر مبنای رفع حداکثر اشکالات، برنامه ریزی کردند و آنها را به ستاد اربعین ابلاغ و تصویب کردند. امیدواریم امسال با جامعیت بیشتری بتوانیم تردد زائران در اربعین را مدیریت کنیم تا مردم با آرامش بیشتری تردد کنند.

سال گذشته ۲ میلیون نفر زائر داشتیم و پیش بینی ما برای امسال حدود ۳ میلیون نفر خواهد بود؛ هرچند نمی توانیم عدد قطعی اعلام کنیم. سال گذشته که ۲ میلیون نفر زائر داشتیم اگر روز اربعین را در نظر بگیریم در برگشت از کربلا به نجف، جاده های عراق کشش تردد حجم زیاد از زائر را نداشت. در اربعین امسال به شکل ویژه، نیازمند توجه و همکاری خاص مردم را هستیم و اگر همکاری و توجه آنها وجود نداشته باشد، با توجه به افزایش جمعیت اربعین امسال، قطعا دچار مشکلات متعددی خواهیم شد.

خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان: آیا مرز خسروی تا عاشورا بازگشایی خواهد شد و امنیت این مسیر تامین شده است؟

آقای ذوالفقاری: در مورد اختلاف و درگیری هایی که ممکن است دربازه حضور زوار در کشور عراق رخ دهد؛ هم اکنون در کمیته فرهنگی تبلیغی آموزش هایی به منظور آگاهی زائران نسبت به قوانین کشور عراق به صورت مفصل مطرح و تصویب شده است.

پرسش و پاسخ در ثبت نام زائران در سامانه سماح الزامی است / پیگیری آزادسازی سربازان ربوده شده میرجاوه ادامه دارد / تامین امنیت انتخابات در سه مرحله انجام می شود

گفتگو با هوش مصنوعی