خیز کاهش ۱۰ میلیارد دلاری واردات در سال ۱۴۰۰ با نهضت ساخت داخل



به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مهدی صادقی نیارکی امروز در دومین جشنواره ملی حاتم با اشاره به اینکه تا سال ۹۶ عمده رشد سالیانه صنعتی ایران حاصل رشد صنایع کامودیتی شامل فلزات، صنایع شیمیایی، پالایشگاهی، نفت و صنایع میان دست مرتبط بوده است، اظهارداشت: هیچ یک از کشورهای پیشرفته جهان رشد خود را بدون توسعه صنایع ماشین سازی، صنایع ساخت محور، الکترونیک و صنایع مبتنی بر دانش به دست نیاورده اند، اما حداکثر سهم صادرات ما از این بخش ها در سال های گذشته پنج درصد بوده است .



وی اشاره به پیش بینی سه سال گذشته وزیر سابق نفت عربستان مبنی بر اینکه که تا سال ۲۰۳۰ بخش عمده ای از نفت بدون مشتری تولید می شود و تقاضایی برای آن نخواهد بود ، افزود: امروز در سال ۲۰۲۰ به دلیل تحریم ها حضور ایران در بازار نفت به حداقل رسیده و شرایط مشابهی را در لیبی و عراق شاهدیم.



وی اضافه کرد: این بدان معنا است که تا سال ۲۰۳۰ باید با نفت ۱۵ تا ۲۰ دلاری روبرو باشیم که به دلیل کوچک شدن اقتصاد های جهانی و جایگزینی انرژی های تجدیدپذیر ایجاد خواهد شد.



صادقی نیارکی با اعلام اینکه افزایش رشد سال ۹۶ کشور به دلیل افزایش صادرات نفت خام پس از تحریم ها بوده است، تصریح کرد: ما امروز نیازمند توجه ویژه به منابع انسانی و سازمان های مبتنی بر دانش توانمندی و آگاهی به عنوان رکن توسعه هستیم.



سرپرست امور صنایع وزارت صنعت با اشاره به رویکرد حمایت از تولید وزارت صنعت ، تصریح کرد: پروژه نهضت ساخت داخل با توجه به افزایش نرخ ارز ، فرصت طلایی برای صنایع و اقتصاد است.علاوه بر این۲۰ میلیارد دلار صادرات به کشورهای همسایه انجام شده که این رقم باید به ۴۸ میلیارد دلار طی سه سال آینده برسد.



وی به برگزاری ۹ میز ساخت داخل در صنایع کشور هم اشاره کرد و گفت: فقط در سه میز خودرویی ۲۷۵ میلیون یورو کاهش ارزبری محقق شده و با ساخت سه قطعه در میز نخست ۲۰ هزار خودرو باقی مانده در ایران خودرو و سایپا جمع آوری و تجاری سازی شد.



سرپرست امور صنایع وزارت صنعت معدن و تجارت با اشاره به اینکه کاهش ۱۰ میلیارد دلاری واردات در سال ۱۴۰۰ در نهضت ساخت داخل پیش بینی شده است ، گفت: هدف کیفی ما دستیابی به خود اتکایی صنعتی، ساخت داخل، درون زایی و برون گرایی است.

انتهای پیام/

پرسش و پاسخ در خیز کاهش ۱۰ میلیارد دلاری واردات در سال ۱۴۰۰ با نهضت ساخت داخل

گفتگو با هوش مصنوعی