جامعه قهرمان به جای فرد قهرمان



به گزارش مشرق علی مهدیان در توئیتی نوشت: جمله مهمی را شهید امام موسی صدر بیان میکند که قابل تامل است. او میگوید: «چیزی که باید به آن بیندیشیم این است که چگونه می توانیم جامعه ای قهرمان بسازیم. دوره ی مردان قهرمان گذشته است و باید از فرد قهرمان به جامعه ی قهرمان برسیم»(موسوعه امام صدر، ج ۳، ص ۲۳۴)



جالب است. تا کنون به این بخش از آیات ابتدایی سوره واقعه اندیشیده اید؟ السابقون السابقون. اولئک المقربون. فی جنات نعیم. ثله من الاولین و قلیل من الاخرین. در این آیات بیان میشود که سبقت گیرندگان و جلودارها در ابتدای حرکت تاریخ بیشترند و در انتها کمترند. حال آنکه روایت داریم اکثر مردم بهشت از مردم آخرالزمان هستند. چطور جلودارها کمترند. به تعبیر شهید مطهری اصحاب یمین توده ها هستند. توده بهشتیان بیشترند. بله قهرمانها و جلودارها حذف نمیشوند اما همراهی کنندگان و امام شدگان خود زیاد میشوند. بروز و اجعلنا للمتقین اماما در جامعه رخ میدهد.

واقعیت این است که جریان تاریخ که به سمت ظهور بیشتر حقیقت و فطرت الهی انسان پیش میرود، به انسانهای سوپرمن و ویژه کمتر نیاز دارد. این به دلیل بلوغ انسانها است. لذا با رشد در مسیر انبیا، آیه و نرید ان نمن علی الذین استضعفوا بیشتر تجلی میکند یعنی جامعه امام و نجعلهم ائمه و جامعه خلیفه الله لیستخلفنهم فی الارض.

دوران نهایی تاریخ دوران ظهور سفرچهارم است که دوران دستگیری است و بروز و ظهور دستگیری به حضور مردم است که اذا جاء نصرالله و الفتح و رایت الناس یدخلون فی دین الله افواجا … دوران امامت امت است دوران حکومت الله است. دوران ظهور انقلاب است.

خیلیها ناامیدند از آینده اما رهبری صحنه جامعه را آماده یک انقلاب و تحول جدی میبیند. انقلابی که توسط یک نسل جوان پیش میرود نه توسط قهرمانها. مردم امید به این و آن ندارند درست. اما امید به خودشان چطور؟ درست ببینیم. کشور آبستن یک رشد و ارتقای جدی است. زمان بروز یک جامعه قهرمان است.





*بازنشر مطالب شبکه های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه ها منتشر می شود.
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «جامعه قهرمان به جای فرد قهرمان» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.