روز رحلت پیامبر اکرم (ص) و شهادت امام حسن(ع) مصیبت عظیمی است



به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله علی نظری منفرد پیش از ظهر دوشنبه در مراسم عزاداری سالروز رحلت پیامبر (۲) و شهادت امام حسن مجتبی (ع) که در دفتر آیت الله نوری همدانی برگزار شد، اظهار کرد: امروز روز داعیه صدیقه کبری و مصیبت عظمی است و در خطبه ۲۳۱ نهج البلاغه هم آمده است که پدر و مادرم به قربانت ای رسول خدا، با رفتن شما چیزی از ما گرفته شد که با رفتن دیگران آن چیز گرفته نمی شود.

استاد حوزه علمیه قم بیان کرد: امیرالمومنین (ع) فرمودند که ای رسول خدا، اگر امر نکرده بودی که ما صبر کنیم و جزع نکنیم، آنقدر گریه می کردم که چشمه اشکم خشک بشود.

وی ادامه داد: پیامبر یک ماه پیش از رحلت شان خبر وفات خود را داده بود بطوری که در سلامت کامل برخوردار بودند و گفتند که فراغ نزدیک است.

آیت الله نظری منفرد ابراز کرد: پیامبر در آن جمع آیه ای از سوره قصاص را بیان کردند و اصحاب پیامبر وقتی این خبر را شنیدند از ایشان سوالاتی پرسیدند که چه کسی شما را غسل می دهد که شخص وارسته ای است.

استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: غسل دادن پیامبر توسط امیرالمومنین از نشانه های وصایت و جانشینی بوده است و رسم بوده کسی که بر میت نماز اقامه می کند، او جانشین خواهد بود.

وی عنوان کرد: از رسول الله پرسیدند که چه کسی بر شما نماز می خواند و ایشان پاسخ دادند که خداوند متعال بر من درود می فرستد و اهل من اقامه نماز می کند بعد هم شما بدون زجه و ناله بر من نماز می خوانید.

آیت الله نظری منفرد گفت: آنها از کفن و دفن، فرد اقامه کننده نماز و محل دفن پیامبر سوال کردند ولی از رسول الله نپرسیدند که بعد از ایشان چه کسی متولی امر است.

استاد حوزه علمیه قم اضافه کرد: حضرت زهرا (س) به محمود بن لبید فرمود که پیغمبر در روز غدیر بر کسی عذری باقی نگذاشت و برای همه عیان شد که چه کسی متولی امر خواهد.

وی خاطرنشان کرد: رسول الله (ص) پیش از رحلت شان به امیرالمومنین (ع) گفته بودند که پس از وفات چه وقایعی پیش خواهد آمد و حضرت علی (ع) را مامور به صبر کرد.
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «روز رحلت پیامبر اکرم (ص) و شهادت امام حسن(ع) مصیبت عظیمی است» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.