پر شدن نیمی از ظرفیت ذخیره آب در آب بندان های مازندران / افزایش میزان بارش در ارتفاعات



مدیرعامل شرکت آب منطقه ای مازندران از پر شدن نیمی از ظرفیت ذخیره آب در آب بندان های استان خبر داد و گفت: ۸۰۰ قطعه آببندان با ظرفیت حدود ۳۷۰ میلیون متر مکعب در استان وجود دارد که تاکنون به طور میانگین۵۰ درصد از ظرفیت آنها آبگیری شده است.

به گزارش خبرگزاری فارس از مازندران، مازندران تمام سرسبزی اش را مدیون بارش هایی است که در تمام طول سال شاهدش هستیم و اگر باران نبارد و آسمان رخ درهم نکشد خیلی زود سرسبزی از این دیار بارانی رخت برمی بندد.

تغییر در نوع بارش ها و پراکنش زمانی و مکانی نامناسب و به عبارتی تغییرات اقلیمی با این استان همانند سایر مناطق کشور و یا جهان بیگانه نیست که البته تاثیرات خود را به همراه داشته است.

اما بارش در پاییز حکایت خود را دارد که همه مردم استان چشم به راهش هستند که درواقع پشتوانه ای است برای کشت و کارشان و البته نگرانی هایشان را در فصل گرم سال باتوجه به نیاز آبی از بین خواهد برد.

طی سال های اخیر شاهد مشکلات تنش آبی در کنار مسائل تغییرات اقلیمی در استان مازندران بودیم که موجب شده بارشی که طی روزهای متوالی باید در استان می بارید که حتی چند ساعت خلاصه شد که همین موضوع در کنار خسارت ها مشکلات ذخیره و نگرانی از هدررفت آن را نیز به دنبال داشت.

*تنش آبی با وجود بارندگی

حیف است با وجود بارندگی های خوبی که در استان مازندران داریم اما حتی گفتن اینکه در فصل گرم سال مشکل کم آبی داریم جای سؤال دارد که البته دلیل اصلی مشکلات آبی این است که همه این بارش ها به صورت روان آب به دریا سرریز می ‍ شود که باید در این زمینه تدبیری جدی اندیشیده شود؛ چراکه منابع ذخایر آبی استان چشم به سخاوت آسمان دوخته اند تا بتوانند در فصل گرم سال پاسخگوی کشاورزانی باشند که از هم اکنون برای کشت و کار در زمین های شالیزاری چشم انتظاری می کنند.

*کم بارشی بارش های پاییزی

سیدمحمدرضا رضوی مدیرکل هواشناسی مازندران در این باره در گفت وگو با فارس، اظهار کرد: براساس گزارش مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور، میانگین بارش سه ماهه سال زراعی جاری ۲۰۶ میلی متر بوده که نسبت مدت مشابه دوره آماری بلندمدت که حدود ۲۱۷ میلی متر بوده، ۵ درصد کاهش و نسبت به مدت مشابه سال زراعی گذشته حدود ۲۹ درصد کاهش داشت.

وی افزود: براساس آمار ایستگاه های سینوپتیک استان مازندران، میزان بارش ۹ ماهه سال ۹۹ در سطح استان مازندران حدود ۵۰۱ میلی متر بوده که نسبت به مدت مشابه دوره آماری بلندمدت تغییرات چندانی نداشته و نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۲۰ درصد کاهش داشته است.

مدیرکل هواشناسی مازندران اضافه کرد: همچنین میزان بارش آذر ماه سال ۹۹ در سطح استان مازندران حدود ۹۳ میلی متر بوده که نسبت به مدت مشابه دوره آماری بلندمدت که حدود ۱۳درصد افزایش و نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۵۳ درصد افزایش داشته است.

*افزایش میزان بارش در ارتفاعات استان

این مسؤول با اعلام اینکه طی ماه ها و دوره ها، میزان بارش در ارتفاعات استان افزایش اما در غالب مناطق ساحلی و جلگه ای استان کاهش داشته است، اظهار کرد: براساس خروجی های مدل اقلیمی پژوهشکده اقلیم شناسی سازمان هواشناسی کشور، پیش بینی فصلی بارش و دمای هوای استان مازندران طی ماه های دی تا اسفند ۱۳۹۹، میانگین بارش در دی ماه ۹۹ در محدوده نرمال، در بهمن ماه کمتر از نرمال و برای اسفند ماه ۹۹ بیشتر از نرمال پیش بینی می شود.

رضوی خاطرنشان کرد: با توجه به بارش و منابع آب در دسترس استان، در شرایط همه گیری ویروس کووید ۱۹، لازم است تمهیداتی برای مدیریت مصرف بهینه منابع آب صورت گیرد.

*کاهش قابل توجه میزان بارندگی پاییزی در استان

محمدابراهیم یخکشی مدیرعامل شرکت آب منطقه ای مازندران نیز در این باره، با اشاره به کاهش قابل توجه میزان بارندگی پاییزی در استان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، گفت: سال گذشته در چنین روز هایی ۲۶۳ میلیون متر مکعب آب پشت سد های مازندران جمع شده بود که امسال با کاهش ۶ میلیون متر مکعبی به ۲۵۷ میلیون متر مکعب رسید.

وی افزود: بر اساس اعلام هواشناسی مازندران، بارندگی پاییز امسال مازندران، بیش از ۲۰۵ میلی متر بود که در مقایسه با پاییز پارسال ۳۲ درصد و در مقایسه با میانگین دوره آماری پنج درصد کاهش داشت.

*ظرفیت ذخیره سازی ۴۰۰میلیون متر مکعبی آب پشت ۱۰ سد فعال مازندران

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای مازندران با بیان اینکه ۹۰ درصد آب پشت سد های مازندران مصرف کشاورزی دارد، تصریح کرد: ظرفیت ذخیره سازی آب پشت ۱۰ سد فعال مازندران، حدود ۴۰۰میلیون متر مکعب است.

یخکشی، از پر شدن نیمی از ظرفیت ذخیره آب در آب بندان های استان خبر داد و افزود: ۸۰۰ قطعه آببندان با ظرفیت حدود ۳۷۰ میلیون متر مکعب در استان وجود دارد که تاکنون به طور میانگین۵۰ درصد از ظرفیت آنها آبگیری شده است.

به گزارش فارس، درست است شاهد ذخیره خوب آبی در سدهای مازندران هستیم، اما توجه به بحث مدیریت مصرف ضروری است که در این روزها بیش از هر موضوع دیگری باید مورد توجه قرار گیرد.

انتهای پیام/۸۶۰۳۴/ع/و

پرسش و پاسخ در پر شدن نیمی از ظرفیت ذخیره آب در آب بندان های مازندران / افزایش میزان بارش در ارتفاعات

گفتگو با هوش مصنوعی