راهکار مسئولان استان سمنان برای تأمین نهاده های دامی و رفع کمبودها چیست؟



به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان ، «تأمین نهاده های دامی» در صنعت کشاورزی چالشی است که مدت هاست فعالان این عرصه با آن مواجه هستند و کارشناسان امر مسائل مختلف را در ایجاد آن عدم سیاست گذاری و برنامه ریزی درست دولت برای تأمین خوراک دام، نوسانات بازار، عدم مدیریت درست توزیع نهاده ها، خشک سالی، عدم تخصیص و تأمین ارز، دپو شدن نهاده ها و … بیان می کنند.

به هر روی تأمین نشدن نهاده های دامی باعث بروز خسارت قابل توجهی برای فعالان این عرصه شده است که باید دید آیا با اقدامات و راهکارهای مسئولان مربوطه این چالش را رفع می شود یا خیر؟

توزیع نهاده دامی خارج از شبکه؛ ممنوع!

علیرضا شریفی نژاد، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان با تأکید بر اعطای تسهیلات بانکی برای رفع کمبودها در خصوص نهاده های دامی گفت: باید برنامه ریزی ویژه و عملیاتی برای جلوگیری از کمبود نهاده های دامی در روزهای اوج مصرف آن طرح ریزی شود.

وی با تأکید بر جدیت و استمرار در پیگیری موضوعات مربوط به تأمین و توزیع نهاده های دامی در استان سمنان گفت: سال گذشته بحث تأمین و توزیع نهاده های دامی با رشدی ۱۰۰ درصدی مواجه بود که باید این روند در سال پیش رو نیز در دستور کار مسئولان و دستگاه های مربوطه باشد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان خاطرنشان کرد: حدود ۷۰۰ خودرو در ناوگان حمل و نقل استان سمنان برای جلوگیری از عرضه خارج از شبکه دارای کد رهگیری شده اند.

شریفی نژاد بر تقویت هماهنگی بین دستگاه های اجرایی مربوطه با پلیس اقتصادی تأکید کرد و گفت: افرادی که اقدام به عرضه نهاده های دامی خارج از شبکه داشته باشند؛ متخلف محسوب شده و باید با قاطعیت و جدیت با این افراد برخورد شود.

وی با بیان اینکه سال گذشته کمترین مشکل و کمبود در بحث توزیع مرغ و تخم مرغ در استان سمنان وجود داشت، عنوان کرد: ۳ میلیون و یکصد هزار عدد جوجه ریزی در سه ماهه نخست سال ۱۴۰۰ عدد قابل توجهی است و با این وجود نگرانی از حیث توزیع مرغ و تخم مرغ در استان سمنان وجود ندارد.

اتخاذ تمهیدات لازم برای تأمین نهاده های دامی

سیدحسن میرعماد، مدیرکل جهاد کشاورزی استان سمنان اظهار داشت: در سال گذشته، بالغ بر ۱۳۱ هزار تن نهاده به استان برای دام سبک و سنگین اختصاص یافت که میزان نیاز استان ۲۱۰ هزار تن برآورد شده بود و مابقی کمبود، توسط بخش خصوصی تأمین شد.

وی با اشاره به اینکه در بحث نهاده های بخش طیور نیز، سال ۹۹ میزان ۱۵۱ هزار تن به استان سهمیه اختصاص یافت افزود: میزان مورد نیاز استان عددی بالغ بر ۱۹۳ هزار تن بود و این کمبود نیز توسط بخش خصوصی تأمین شد.

مدیرکل جهاد کشاورزی استان سمنان با اشاره به اختصاص ۳۹ هزار و ۸۱۰ تن نهاده به استان در سه ماهه نخست امسال عنوان کرد: میزان ۵۳ هزار تن نهاده مورد نیاز استان در بخش های مختلف بود.

میرعماد به بیان اینکه ۱۰ هزار تن جو از محل خشک سالی و ۶ هزار تن ذرت به استان تخصیص داده شده است خاطرنشان کرد: در صورت ورود به استان، کمبود موجود برطرف خواهد شد.

وی در بحث نهاده های طیور نیز گفت: در سال جاری، ۳۳ هزار و ۶۰۰ تن نیاز استان بوده است که به صورت ۱۰۰ درصدی تأمین و توزیع شده است و هیچ گونه کمبودی در این زمینه وجود نداشته است.

با توجه به اینکه اهم کمبودها و نواقص احتمالی در استان سمنان، در حوزه دام سبک و سنگین است؛ باید دید مسئولان مربوطه در استان سمنان چه تمهیداتی برای رفع کمبود و نواقص موجود در بحث دام های عشایری و تأمین نهاده ها اندیشیده اند و این موضوع را چگونه مدیریت می کنند.

انتهای پیام/۳۶۳/ش
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «راهکار مسئولان استان سمنان برای تأمین نهاده های دامی و رفع کمبودها چیست؟» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.