حاجی واقعی از نگاه <a href="/fa/dashboard/ باقر (ع)" class="text info">امام باقر (ع)</a> کیست؟



به گزارش خبرنگار خبرگزاری تسنیم، در نگاه امام محمد باقر علیه السلام، زیارت خانه خدا تنها با حضور فیزیکی در مکه و انجام مناسک ظاهری معنا نمی یابد. بلکه روح حقیقی حج، در اخلاق، خودسازی و تعامل انسان با خدا و خلق او تجلی می یابد. ایشان با بیانی روشن، سه ویژگی را برای کسی که به زیارت این خانه مشرف می شود لازم می دانند.

این سه ویژگی از نگاه ایشان نه تنها معیار ارزش گذاری یک حج واقعی هستند، بلکه معیار سنجش شخصیت مؤمن نیز به شمار می روند. در زمانی که گاه مناسک دینی به عادت هایی صوری تبدیل می شود، بازگشت به کلام امامان معصوم علیهم السلام ما را به حقیقت ناب عبادت رهنمون می سازد: عبادتی که بر پایه تقوا، حلم و حسن معاشرت بنا شده است.

به این ترتیب امام محمد باقر علیه السلام، پنجمین امام شیعه، با درایتی ژرف و بیانی گویا، پاسخ این سؤال را به روشنی بیان فرموده اند. ایشان می فرمایند:

«کسی که این خانه را زیارت کند، اگر سه خصلت در او نباشد، ارزش ندارد ورعی که او را از معاصی خداوند متعال باز دارد، حلمی که با آن خشمش را مهار کند، و حسن معاشرت با کسی که با وی همنشینی دارد.

در این بیان کوتاه اما عمیق، امام باقر (ع) نه تنها به اهمیت اعمال ظاهری حج اشاره نمی کند، بلکه بر سه ویژگی کاملا اخلاقی و درونی تمرکز دارد که ضامن قبولی و ارزش حج هستند.

در نگاه دقیق و عمیق پنجمین اختر تابناک آسمان ولایت اگر کسی با زبان تلبیه بگوید «لبیک اللهم لبیک»، اما زبان و رفتار او پر از غضب، گناه یا بدرفتاری با دیگران باشد، به فرموده امام، حج او ارزشی نخواهد داشت.

به این ترتیب این معیارهای سه گانه، راهی است برای سنجش حقیقت ایمان در بزرگ ترین مناسک عبادی اسلام؛ چرا که حج، آغاز تغییر است، نه صرفا پایان یک سفر. حاجی واقعی، کسی است که پس از این سفر، تقوا، حلم و حسن رفتاری را در خود نهادینه کند.

انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «حاجی واقعی از نگاه امام باقر (ع) کیست؟» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.