فرهنگ سازی در مقابله با قاچاق کالا در کردستان مغفول مانده است



به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، نخسین جلسه کارگروه فرهنگی و تبلیغات کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان بعد از ظهر امروز در این شهر برگزار شد؛ در این نشست مطرح شد که فرهنگ سازی در مقابله با قاچاق کالا در کردستان مغفول مانده و باید مردم و مسئولان باجدیت بیشتری پای کار بیایند.

طرح های فرهنگی برای پیشگیری از قاچاق کالا و ارز در کردستان حمایت شود

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در این جلسه اظهار داشت: دستگاه های مختلفی در معقوله شکل گیری و ایجاد فرهنگ در سیستم کشور، نقش دارند و اگر این دستگاه ها پای کار نیایند و اعتماد و سرمایه اجتماعی در جامعه فراهم نکنند، به نتیجه ای مطلوب نخواهیم رسید.

شعبان سپهر افزود: باید جامعه روحانیون، اساتید، ورزشکاران، سازمان تبلیغات، رسانه ها و نهادهای فرهنگی در راستای گسترش و شکل گیری فرهنگ و تحقق شعار سال همکاری لازم را داشته باشند.

وی تاکید کرد: نباید برخی افراد با تصویه حساب های سیاسی اصلاح طلبی و اصول گرایی کشور و استان را نابود نکنند بلکه باید همه با هم یکدل و یکصدا در راستای رونق و توسعه کردستان تلاش کنیم.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی کردستان تصریح کرد: باید طرح های فرهنگی برای پیشگیری از قاچاق کالا و ارز مورد حمایت قرار گیرد و با اعتمادسازی و فرهنگ استفاده از کالای ایرانی و حمایت از تولیدات داخلی این موضع در جامعه گسترش یابد.

مبارزه با قاچاق کالا با رویکرد فرهنگی دنبال شود

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه پیام نور کردستان نیز در ادامه با بیان اینکه مبارزه با قاچاق کالا سبب رونق تولید و افزایش اشتغال در جامعه می شود، اظهار داشت: متأسفانه فرهنگ سازی در مقابله با قاچاق کالا مغفول مانده و روی این موضوع بسیار کم کار شده است.

مهدی آلبوغبیش برگزاری جلسات با اقشار مختلف جامعه، اصناف و تولیدکنندگان در راستای ارتقاء سطح فرهنگی جامعه را مؤثر عنوان کرد و افزود: باید در این نشست های مختلف پیشنهادات و راهکار ارائه و به فکر ترویج فرهنگ مبارزه با قاچاق کالا و استفاده از کالای داخلی باشیم.

وی با بیان اینکه برای مبارزه با قاچاق کالا باید با رویکرد فرهنگی عمل کرد، گفت: کار فرهنگی موثرترین کار در حوزه اقدامات پیشگیرانه و آگاه سازی مردم است.

اذعان معاون فرهنگی ارشاد کردستان به عملکرد ناموفق خود

معاون فرهنگی و رسانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان نیز اظهار داشت: «همه ما خود را فرهنگی دانسته اما عملکرد فرهنگی نداریم»، بنابراین تشکیل جلسات کارشناسی ویژه و آسیب شناسی برای اعضای اصلی و تصمیم گیرندگان حوزه فرهنگی استان بسیار ضروری و مهم است.

عبید رستمی به اقدامات انجام شده در راستای جلوگیری از قاچاق کالا در استان اشاره کرد و افزود: افزایش قیمت کاغذ ضربه زیادی به روزنامه ها زده و سبب کاهش صحفات و تعلیق نیروه شده که با ارائه ارز دولتی و جلوگیری از قاچاق کاغذ از این بخش حمایت کرده ایم.

وی گفت: طراحی سامانه ثبت نام برای ناشران کتاب و ارائه ارز دولتی و رفع نیازهای کاغذ، تعامل با چاپخانه ها و کانون های آگهی و تبلبغات در راستای جلوگیری از کالاهای خارجی، برپای همایش استانی در سال جاری برای کانون های آگاهی و تبلیغاتی با هدف لینک کردن به بازار بانه و تبلیغ کالاهای ایرانی از برنامه ها و اقدامات انجام شده در راستای مبارزه با قاچاق کالا و ارز در استان است.

اعلام آمادگی برای تولید برنامه های مبارزه با قاچاق کالا در کردستان

معاون صدا و سیمای مرکز کردستان نیز در این جلسه یادآورد شد: در شش ماهه دوم سال گذشته حدود ۳۰ ساعت برنامه های مختلف در راستای مبارزه با قاچاق، شعار سال و رونق تولید در استان پخش شد.

اسماعیل شریفیان با تاکید بر ضرورت فرهنگ سازی مبارزه با قاچاق کالا، مصرف کالای داخلی و پرهیز از انعکاس اخبار غیرواقعی افزود: باید رسانه ها واقعیت ها را به مردم منعکس کنند.

وی با ابراز گله مندی از برخی مدیران که اظهارات خلاف واقعیت را به مردم منعکس می کنند، گفت: رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان در برنامه گفتمان صدا و سیمای مرکز کردستان اعلام کردند که هیچ مشکلی در بخش واحدهای تولیدی وجود ندارد در حالیکه با تحقیق و بررسی از واحد های تولیدی، مشکلات و معضلات بسیاری وجود داشت، بنابراین رسانه ها نمی توانند از این گونه تناقضات چشم پوشی و فرهنگ سازی کنند چراکه رسانه ها باید در راستای معرفی واقعیت های جامعه تبلیغ کنند.

معاون صدا و سیمای مرکز کردستان تصریح کرد: برای تولید برنامه ها و سریال های حوزه مبارزه با قاچاق کالا آمادگی هر گونه همکاری را داریم اما بشرطیکه برنامه با حضور کارشناسان و با مدرک و سند موضوعات بررسی و از دروغ گفتن به مردم پرهیز شود.

انتهی پیام/ ت

پرسش و پاسخ در فرهنگ سازی در مقابله با قاچاق کالا در کردستان مغفول مانده است

گفتگو با هوش مصنوعی