۲۰۰ سیل بند امسال در کرمانشاه ایجاد می شود



غلامرضا چامه در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص اهداف اجرای طرح آبخیزداری در استان و احداث بندهای آبگیر در استان کرمانشاه اظهار داشت: از اهداف اجرای طرح آبخیزداری علاوه بر کنترل سیلاب، تغذیه آبخوان ها (سفره های آب زیر زمینی)، کنترل رسوب حوزه سدهای مخزنی، تعدیل شیب در آبراه ها و تثبیت آنها است.

وی در خصوص تعدیل شیب در آبراه ها افزود: با این اقدام از فرسایش خاک پیشگیری می شود و آبی که می آید در مسیر نفوذ کرده و چشمه ها را تغذیه می کند و این اقدام حتی باعث آبدار شدن آبراه ها می شوند و حتی باعث پایداری رژیم آبی جریان رودخانه می شود و آنها را تعدیل می کند.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی استان کرمانشاه گفت: اجرای طرح آبخیزداری و احداث بندهای آبگیر در نقاط مختلف که در مسیر سیلاب قرار دارد، همچنین این شرایط به وجود می آید که علاوه بر جلوگیری از هدر رفت آب، کنترل رسوبات هم وجود داشته باشد.

وی تصریح کرد: آبی که به بالا دست می آید با مقدار زیادی رسوبات همراه است و این رسوبات اگر در نتیجه طرح های آبخیز داری کنترل نشود، به خانه های مردم نفوذ می کند.

چامه گفت: بیش از ۲۰۰۰ عدد سیل بند سنگی- ملاتی، خاکی و گابیونی (توری سنگی) در استان کرمانشاه وجود دارد.

وی با بیان اینکه حدود ۱۸۰ سیل بند از این تعداد طی دو سال اخیر احداث و به بهره برداری رسیده است، خاطرنشان کرد: این سیل بندها سالیانه می توانند حدود ۲۰۰ میلیون متر مکعب آب را استحصال کنند و به تأخیر بیاندازند که از وقوع سیل پیشگیری شود.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی استان کرمانشاه در خصوص اعتبارات در نظر گرفته شده برای ایجاد بندهای آبگیر و سیل بند در استان طی امسال گفت: اعتبارات امسال ما بیش از دو برابر سال گذشته و بیش از ۵۰ میلیارد تومان است که از محل صندوق توسعه ملی تخصیص خواهد یافت.

وی در پایان افزود: در خصوص تخصیص اعتبارات مذکور، پیش بینی می شود حدود ۲۰۰ سیل بند طی امسال در مناطق شهری و روستایی استان کرمانشاه احداث شود.

پرسش و پاسخ در ۲۰۰ سیل بند امسال در کرمانشاه ایجاد می شود

گفتگو با هوش مصنوعی