تمجید «رحمان» از سهم «برهان الدین ربانی» در صلح تاجیکستان



«امامعلی رحمان» رئیس جمهور تاجیکستان از سهم «برهان الدین ربانی» رئیس جمهور فقید افغانستان در پایان دادن به جنگ داخلی و برقراری صلح در این کشور تمجید کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در دوشنبه، «امامعلی رحمان» رئیس جمهور تاجیکستان در برنامه ای که به مناسب نهمین سالروز شهادت «برهان الدین ربانی» رئیس جمهور فقید افغانستان در «کابل» برگزار شد، به صورت ویدیویی سخنرانی کرد.

رحمان نقش ربانی در تاریخ معاصر افغانستان را بزرگ عنوان کرد و گفت: ربانی تمام فعالیت و زندگی خود را وقف استقلال و آزادی کشورش کرد و برای دوستی و همبستگی میان ملت ها و تمدن ها تلاش کرد و موفق هم شد.

وی سهم رئیس جمهور فقید افغانستان را در مصالحه بین تاجیکان در دهه ۱۹۹۰ یادآور شد و تصریح کرد: با مساعدت برهان الدین ربانی در سال ۱۹۹۵ در شهر کابل نخستین ملاقات هیأت عالی دولت تاجیکستان و اتحاد مخالفان تاجیک برگزار شد که راه گفت وگو و تفاهم میان طرفین را گشود.

رئیس جمهور تاجیکستان اظهار داشت: با مساعدت ربانی پس از یک سال در منطقه «خسده» افغانستان دور دیگری از ملاقات طرفین جنگ داخلی برگزار شد که در روند صلح تاجیکستان نقطه عطف به شمار می رود.

وی افزود: در نتیجه مذاکرات خسده جهات کلیدی توسعه روند صلح مشخص و بنای پایان دادن به جنگ داخلی در تاجیکستان گذاشته شد.

رحمان تصریح کرد: شانزدهمین اجلاسیه شورای عالی زمینه حقوقی صلح در تاجیکستان را مشخص کرد که پس در امضاء توافقنامه عمومی استقرار صلح و رضایت ملی که ۲۷ ژوئن سال ۱۹۹۷ در مسکو صورت گرفت. مذاکرات خسده نقش کلیدی در پیشبرد آن و حفظ یکپارچگی تاجیکستان داشت.

وی در بخش دیگری از سخنرانی خود، به یکی از اقدامات به لحاظ تاریخی و سرنوشت ساز ربانی اشاره کرد و گفت: برهان الدین ربانی در پایان سال ۲۰۰۱ میلادی زمام حکومت داری را به طور مسالمت آمیز به «حامد کرزی» تحویل داد و نام خود را در صفحه تاریخ معاصر افغانستان برای همیشه ثبت کرد.

وی پذیرفتن ریاست شورای عالی صلح از جانب ربانی را یکی دیگر از دلایل چهره شاخص و صلح پرور و خردگرای این سیاستمدار پرتجربه افغانستان عنوان کرد.

در این برنامه «حامد کرزی» رئیس جمهوری پیشین افغانستان، «عبدالله عبد الله» رئیس شورای مصالحه ملی، «مسعود خلیلی» سفیر پیشین افغانستان در هند و اسپانیا، «صلاح الدین ربانی» رئیس جمعیت اسلامی و تعدادی از تحلیلگران و دانشمندان ایران و افغانستان نیز درباره زندگی و خدمات برهان الدین ربانی سخنرانی کردند.

برهان الدین ربانی رئیس جمهوری فقید افغانستان و رئیس شورای صلح این کشور در ۱۹ سپتامبر سال ۲۰۱۱ در یک حمله تروریستی و انتحاری در کابل به شهادت رسید.

انتهای پیام/ح
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «تمجید «رحمان» از سهم «برهان الدین ربانی» در صلح تاجیکستان» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.