اراضی روستایی که ۲۲ سال در حصر است



دهیار روستای فرمان آباد واقع در شهرستان تایباد گفت: پس از گذشت ۲۲ سال مشکل ۴۰۰ متقاضی واگذاری زمین در این منطقه هنوز حل نشده و بلاتکلیف است و هیج نهاد مربوطه ای در این مورد پاسخگو نیست.

صلاح الدین برآبادی در گفت وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: اراضی این روستا به دلیل اینکه در حریم شهری قرار گرفته در تملک شهرسازی است و با وجود پیگیری های انجام شده در این مدت همچنان توپ در میدان ادارات بنیاد مسکن و شهرسازی معلق مانده است.

وی ادامه داد: یکی دیگر از مشکلات اساسی این روستا نابسامانی جاده ورودی به سمت جایگاه سوخت به دلیل نبود بودجه و اعتبار است که به دلیل تردد بیش از حد خودروهای سبک و سنگین شاهد حوادث تلخ و ناگواری هستیم.



برآبادی با بیان این موضوع که فرمان آباد یکی از ۲۹ روستای مدل توسعه اقتصادی استان است، گفت: این منطقه در سه کیلومتری جنوب شهر تایباد قرار دارد و بر اساس آخرین سرشماری دارای ۳۲۰۰ نفر جمعیت در قالب ۸۴۰ خانوار است که بیشترین نرخ جمعیت آن را جوانان سنین ۱۵ الی ۴۰ سال تشکیل می دهند.



وی مطرح کرد: به دلیل نزدیکی این روستا با شهر، یکی از روستاهای مهاجر پذیر به شمار می رود که دارای ۲ واحد آموزشی در مقاطع ابتدایی و دوره اول متوسطه در دو نوبت پسرانه و دخترانه و همچنین از امکانات گاز، برق و آب شرب برخوردار است.



او گفت: شغل بیشتر مردم کشاورزی و دامداری است؛ در این روستا بیش از سه هزار دام سبک و۲۰۰ راس دام سنگین وجود دارد. مردم این روستا در بخش کشاورزی به کشت گندم، جو، پنبه، زعفران، خربزه و هندوانه مشغول هستند و البته چندسالی است به علت خشکسالی پی در پی عده ای از مردم روستا با مشارکت همدیگر اقدام به خرید چند دستگاه کامیون و تریلی کرده و در قسمت حمل و نقل و ترانزیت سرمایه گذاری و امرار معاش می کنند.



دهیار فرمان آباد گفت: اکنون بیش از ۷۰ کارگاه تولیدی صنایع دستی شامل تولید و آموزش فرت بافی و قالی بافی فعالیت دارند همچنین ایجاد بازارچه عرضه صنایع دستی با ۱۰ عدد کانکس برای ۱۵ نفر زمینه اشتغال را فراهم کرده است.



وی با اشاره به فعالیت ۲ کارگاه تولید پوشاک در این روستا، ادامه داد: در این کارگاه ها بیش از ۷۰ نفر مشغول هستند و بیشتر سفارش ها از مشهد و تهران پذیرفته می شود. کلاس های آموزش خیاطی، گلدوزی و تابلوفرش از طرف کمیته امداد برای ۳۰ نفر از بانوان برگزار شده که تاکنون ۲۰ نفر از آنان برای خود اشتغال ایجاد کرده اند.



برآبادی بیان کرد: همچنین کارگاه تیرچه و بلوک و راه اندازی دفترهای کشاورزی برای روزانه بیش از ۱۰۰ نفر اشتغال ایجاد کرده و حدود ۵۰ نفر از ساکنان این روستا در گمرک دوغارون مشغول فعالیت هستند.



وی گفت: شرکت تعاونی توسعه روستایی با ۱۵۰ نفر عضو و شرکت حمل و نقل جاده ابریشم با ۴۰۰ نفر عضو در حال ساخت و بهره برداری است که با اتمام این پروژه ها ۵۰۰ نفر به صورت مستقیم و یک هزار نفر به طور غیرمستقیم وارد بازار کار می شوند.



او، تکمیل سالن چندمنظوره را از دیگر پروژه های نیمه تمام این روستا اعلام کرد و افزود: سال گذشته احداث این سالن با اعتبار سه میلیارد ریال آغاز شد و برای اتمام این طرح عمرانی پنج میلیارد ریال نیاز است.



برآبادی ادامه داد: در این روستا پنج مسجد اهل تسنن و یک مسجد اهل تشیع، یک واحد دهیاری، هشت گلخانه و ۲ واحد مرغداری فعالیت دارند. همچنین کشاورزان برای جلوگیری از هدر رفت منابع آبی با تغییر کشت به محصولات کم آب طلب به ویژه کاشت پسته روی آورده اند.



وی بیان کرد: توسعه شبکه آب وبرق، تلفن ثابت، گازرسانی، احداث بلوار ورودی روستا، آسفالت روستا، زیرسازی، جدول کشی، ایجادفضای سبز، درختکاری معابر، احداث ساختمان دهیاری، احداث ساختمان پایگاه بسیج، اجرای طرح هادی بازگشایی معابر، دیوارکشی گورستان، واگذاری زمین توسط بنیاد مسکن، واگذاری زمین توسط شورای اسلامی و دهیاری، بازنگری طرح هادی و افزایش محدوده روستا، تعویض شبکه آب و انتقال آبشخور به خارج از روستا و احداث آن، کمک به تیم های ورزشی و فرهنگی، توسعه فضاهای مذهبی و فرهنگی، خرید لوازم پارکی و ست کامل ورزشی، برگزاری جشنواره فرهنگی و ورزشی از عمده فعالیت های دهیاری و شورای این روستاست.



دهیاری فرمان آباد در سال ۱۳۸۳تاسیس شده است؛ این دهیاری در سال جاری جزء ۱۰ دهیاری برتر استان و رتبه ۱۳ دهیاری های کشور را کسب کرد؛ ۹۵ درصد ساکنان روستای فرمان آباد را اهل سنت تشکیل می دهند.





انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «اراضی روستایی که ۲۲ سال در حصر است» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.