مشکلات کتابخانه های سقز / هزینه یک میلیاردی برای مرمت - تسنیم



به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، معصومه حسنی خونسار صبح امروز در نخستین جلسه انجمن کتابخانه های استان در سال جاری که با محوریت بررسی وضعیت کتابخانه های شهرستان سقز در استانداری کردستان برگزار شد، اظهار داشت: پیشنهاد می شود که این جلسات به منظور شناسایی نیازمندی ها و نیازهای محلی شهرستان محور ادامه یپدا کند.

وی با بیان اینکه شهرستانی همچون سقز دارای ۵ باب کتابخانه نهادی و ۷ باب کتابخانه مشارکتی با ادارات است، افزود: کتابخانه شهید ملامحمد امینی سقز با ۳۳۴۶ نفر عضو و ۳۵ هزار و ۷۷۵ نسخه کتاب در سال گذشته در بین ۵۵ کتابخانه استان، بالاترین آمار امانت کتاب و تمدید عضو را داشته و از حیث فعالیت اعضا رتبه دوم کردستان را به اختصاص داده است.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کردستان تخریب و ادغام اتاق های قدیمی کتابخانه را از جمله اقدامات انجام شده در راستای بهسازی و بازسازی فضای کتابخانه ها عنوان کرد و افزود: در این راستا بالغ بر ۱۰ میلیارد تومان هزینه شده و فضای کتابخانه قابل استفاده است. امسال نیز ۳۰۰ میلیون تومان بودجه به این شهرستان اختصاص پیدا کرده است.

حسنی گسترش دامنه خدمات و ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی را جزو برنامه های اولویت دار خواند و تصریح کرد: کتابخوانی راهی برای دستیابی به دانایی و توانایی است، با ترویج و گسترش کتاب و کتابخوانی می توان علاوه بر دستیابی به دستاوردهای نوین بشری در زمینه دانش و فرهنگ و پیشینه اندیشه ها، به اهداف مورد نظر رسید.

شهرداری ها سهم نیم درصدی کتابخانه ها را پرداخت کنند

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان، نیز در این دیدار بر ضرورت حمایت از حوزه کتابخانه ها تأکید کرد و گفت: از شهرداری های تابعه استان انتظار می رود که علاوه بر کمک های قانونی، از ظرفیت های دیگری نیز برای حمایت از کتابخانه ها استفاده کنند.

علی اکبر ورمقانی بر ضرورت پیگیری جدی تأمین اعتبار ساخت کتابخانه جدید در سقز تأکید کرد و گفت: توسعه کتابخانه های سقز نیازمند نگاه ویژه فرمانداری و استفاده از مشارکت های اجتماعی است.

معاون استاندار کردستان با ابراز تأسف از اینکه ساخت کتابخانه ها ردیف ملی ندارد، تصریح کرد: شهرداری ها سهم حمایتی از کتابخانه ها را پرداخت کنند.

اهدای زمین برای ساخت کتابخانه در سقز

شهردار سقز نیز در این جلسه به ارائه گزارشی از وضعیت کتابخانه های این شهرستان پرداخت و گفت: برخی از کتاب فروشی ها جمع آوری شده و به بوتیک تبدیل شده است، هیچ گونه حمایتی از ناشرها نشده و انجام نمی شود. زیرساخت های این حوزه به یک پنجم سنندج در حالی جمعیت این شهرستان ۲۰۲ هزار نفر بوده و فضای بیشتری را می طلبد.

گویلی، از واریز ۴۰۰ میلیون تومان از سوی شهرداری به حساب کتابخانه های سقز خبر داد و افزود: سعی می شود که این کمک ها تداوم داشته باشد تا با همکاری یکدیگر بتوانیم این حوزه را توسعه دهیم کما اینکه آمادگی کل بدهی سهم شهرداری را داریم. اکنون تغییر کاربری و ساخت کافه فرهنگی و کتابخانه رایگان شده است. زمینی هم برای ساخت کتابخانه اهدا کرده ایم.

شهردار سقز پیشنهاد کرد شورای مرکزی حمایت از چاپ و نشر کتاب تشکیل شود و درصددیم سامانه ای راه اندازی کنیم که هر کتابی که شهروندان بخرند، بخریم و به صورت امانتی در اختیار آنان قرار دهیم.

انتهای پیام/۴۸۱/

پرسش و پاسخ در مشکلات کتابخانه های سقز / هزینه یک میلیاردی برای مرمت - تسنیم

گفتگو با هوش مصنوعی