سلامت جسم از دیدگاه امام علی(ع) / صحت بدن علامت تقوا است



به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله کاظم صدیقی در پیام ارسالی به یازدهمین همایش ملی سیره علوی در لرستان که امروز یکشنبه برگزار شد؛ در سخنانی با اشاره به اینکه وجود مقدس امام علی (ع) قرآن ناطق است، اظهار داشت: یکی از آیات قرآنی زندگی ساز ما این است که «علیکم أنفسکم لا یضرکم من ضل إذا اهتدیتم»، «بر شما باد به خودتان، مراقبت از خود»؛ مواظبت بر سلامت جسم، جان، دین و اخلاق پیام روشن این آیه سوره مبارک مائده است.

وی با بیان اینکه واجب است که خودتان را از تشویش ها، مرض ها، خطرات و بیماری ها حفاظت و حراست کنید، تصریح کرد: امام علی (ع) قرآن ناطق هستند، هم سالم زندگی کردند و هم دستوراتی برای بهداشت و درمان از ایشان در نهج البلاغه و کتاب های دیگر در دسترس است.

دبیرکل بنیاد بین المللی غدیر با تاکید بر اینکه در حدیثی در کتاب شریف «تحف العقول» از امیر المومنین علی (ع) نقل شده است «مسئله فقر و پریشانی بلا است»، جامعه علوی نباید فقیر باشد؛ نه فقر فرهنگی، نه فقر اقتصادی و نه فقر سیاسی، افزود: در ادامه این حدیث آمده است «شدید تر و سخت تر از این بلا، بلای بیماری بدن است» کسی که بدنش ناسالم شد فکرش کار نمی کند؛ عقل درست در بدن سالم است.

آیت الله صدیقی با اشاره به اینکه امام علی (ع) فقر را بلا می داند اما بیماری را ریشه فقر، گفت: در ادامه این حدیث امام می فرماید «شدید تر از بیماری بدن، بیماری دل است» بیماری روحی و روانی و بیماری دینی سخت تر از بیماری بدن است.

وی تاکید کرد: امام علی (ع) نسبت به فقر جامعه حساس است، فقر را دشمن ما می داند و بیماری را مهم تر و بدتر از فقر معرفی می کند و پریشانی دل و ناسالمی دین و روح را از بیماری بدن هم مشکل ساز تر و سخت تر معرفی می فرمایند.

دبیرکل بنیاد بین المللی غدیر با بیان اینکه همانگونه که تنظیم شعائر دینی، شعائر حسینی، شعائر غدیری و… علامت تقوا است؛ امام علی (ع) نیز صحت بدن را علامت تقوا می دانند، تصریح کرد: انسان با تقوا وقتی تقوایش برای ما محرز می شود که ببینیم مراقبت لازم را به عمل آورده و بدن خود را سالم نگه داشته و عضو مفید جامعه است.

آیت الله صدیقی با اشاره به اینکه در حدیث دیگری در نهج البلاغه حکمت ۱۹۸ آمده است که «فإن تقوی الله دواء داء قلوبکم، وبصر عمی أفئدتکم، وشفاء مرض أجسادکم»، اظهار داشت: تقوا در اسلام هم حفظ دنیاست هم حفظ آخرت، هم حفظ دین و اخلاق است هم حفظ صحت بدن.

وی با تاکید بر اینکه این فرهنگ غنی شایسته پیروی است و این رهبر، رهبر دنیوی و اخروی برای جامعه است، افزود: اگر شما بدن سالم می خواهید باید با پرهیز زندگی کنید.

دبیرکل بنیاد بین المللی غدیر با بیان اینکه در حدیث دیگری از نهج البلاغه آمده است «المسلم من سلم المسلمون من لسانه و یده»، تصریح کرد: این شاخص مسلمان بودن و مؤمن بودن است، اگر کسی باعث می شود ویروسی نشر پیدا کند و بیماری توسعه پیدا کند یا با زبانش چیزی بگوید که مردم مراقبت لازم و خودحفاظتی را از دست بدهند، یا با دستش محیط زیست انسان را آلوده کند از دیدگاه امام علی (ع) مسلمان نیست، تصریح کرد: مسلمان سالم است و شعار سلامت در زندگی او اثر گذار است. لذا اسلام دین سلام است و از اسما جمالیه خدا «سلام» است.

آیت الله صدیقی ادامه داد: سلامتی باعث ایجاد امنیت می شود، سلامتی منشأ امنیت است و وجود امام علی (ع) مظهر همه اسما جمالیه و جلالیه است و خودشان شعار سلام را داشتند و مردم را مکلف کردند به یکدیگر سلام بگویند، یعنی محیط و زندگی و اعضای خود را سالم نگه دارید.
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «سلامت جسم از دیدگاه امام علی(ع) / صحت بدن علامت تقوا است» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.