دولت سیزدهم به دنبال ارتباط با همه کشور های همسایه است



باشگاه خبرنگاران جوان - محمد جمشیدی در برنامه گفت وگوی ویژه خبری درباره سفر رئیس جمهور به روسیه و دستاوردهای آن به سوالاتی پاسخ داد.

سفر رئیس جمهور به روسیه چه ابعادی داشت؟

جمشیدی: در ملاقات سران کشور برخی از وزرا همراهی داشتند. برخی از وزرا در نوبت سفر هستند تا برخی از توافقاتی که انجام شد را عملیاتی کنند. در برخی از حوزه ها نیازمند توافق سران هستیم. افق اساسی گسترده ای بین روسای دو کشور برای پایدارسازی و متنوع کردن روابط اقتصادی ایجاد شده است. در حوزه های مختلف بانکی، مالی انرژی، تجارت، کشاورزی، زیرساختی و حوزه های دیگر که به صورت دوجانبه است توافق صورت گرفته و مورد به مورد پروژه ها، همکاری ها، نیازمندی ها و موانع بررسی شده و در خصوص آن ها تصمیم گیری شده است.

می توان گفت که در خصوص همه موضوعات توافق شده و همفکری وجود دارد و ادراک مشترک برای همکاری وجود دارد. ما این اقدامات را با برخی از کشور های دیگر هم نیز انجام داده ایم. حاضریم با اروپا اقداماتی را انجام دهیم. همکاری های ما گسترده و با همه کشور هاست. ممکن است اروپا بخواهد خود را در زندان تحریمی آمریکا محدود کند و در اینجا ضرر می کند. حتما به سمت کشور ها و مناطق جغرافیایی دیگر هم حرکت می کنیم. کشور های دیگر اگر تعامل نکنند و اگر دیر بجنبند خودشان ضرر می کنند.

دستاورد های کشور در حوزه اقتصادی چیست؟

جمشیدی: موفقیت های اقتصادی در رابطه با کشور های حوزه خلیج فارس وجود دارد که به زودی اعلام خواهد شد. ما به دنبال این مسئله هستیم که با همه کشور های همسایه ارتباط داشته باشیم. به طوری که با کشور های همسایه غربی ارتباط داریم و از سوی دیگر با کشور های جنوبی یعنی اعراب نیز ارتباطاتی برقرار کرده ایم. به نحوی که موفقیت های پیش رو داریم که اعلام خواهیم کرد. چین و روسیه قدرت های موثر بین المللی در حوزه سیاسی و اقتصادی هستند.

رویکرد دولت سیزدهم با کشور های همسایه چگونه است؟

جمشیدی: یکی از ویژگی های بارز و یکی از مزیت های کنونی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران شخص رئیس جمهور و نوع رویکرد تعاملی اوست. ارتباط بین سران کشور ها در روابط بین الملل مرسوم است. از موضوع روسیه تا کرمان و مناطق سیل زده شاهد بودم که رئیس جمهور مرتب تعامل داشتند و پیگیری های لازم را انجام می دادند.

آقای رئیسی در تعامل با مسئولان هیچ محدودیتی ندارند. هر جا که احساس کنند با تماس تلفنی، پیام تبریک و با همدردی با روسای کشور ها تمام معاملات خارجی کشور بهبود پیدا می کند و منافع کشور تامین می شود هیچ محدودیتی قائل نمی شود.

کشور به دنبال کار اقتصادی است و منافع و ژئوپلیتیک را فراموش نمی کند. جمهوری اسلامی در حوزه های خاص و بحران هایی که ایجاد شد تردیدی در قدرت نمایی خود نکرده است. رشد اقتصادی همیشه از کشور های همسایه ایجاد می شود. واقعیت روابط بین الملل کنونی این است که قدرت و ثروت در حال حرکت به سمت حوزه آسیا و اوراسیاست و هرچه خودمان را به این حوزه پیوند بدهیم برد کرده ایم.

کشور های اروپایی به سمت تعامل و همکاری های جامع و استراتژیک با روسیه و چین حرکت کرده اند. آن ها در حوزه آسیای مرکزی اگر بتوانند نفوذ پیدا می کنند. تهدید های جدید ژئوپولتیک در حال شکل گیری است. ما باید بتوانیم در خصوص آن ها نقش آفرینی داشته باشیم.

آیا رزمایش نظامی ایران، چین و روسیه پیام خاصی دارند؟

جمشیدی: قبلا چنین رزمایش هایی انجام شده است. اما این همکاری ها ارزش استراتژیک و نظامی دارند. توان عملیات هماهنگ مفهومی است که در حوزه نظامی به کار می رود تا بتوان سیستم ها را به نوعی متناسب کنیم تا قدرت عملیاتی داشته باشیم و بتوانیم با هم همکاری کنیم.

وقتی برخی از کشورها رزمایش مشترکی را برگزار می کنند یعنی در بالاترین سطوح حساس راهبردی به هم اعتماد دارند و می توانند اهداف مشترک را دنبال کنند، این رزمایش ها مزیت هایی برای همکار ایجاد می کند که دیپلماسی سنگینی می طلبد. در بسیاری از موارد یک ادراک مشترک از نوع تحولات محیط منطقه ای و بین المللی وجود دارد.

انتهای پیام/

پرسش و پاسخ در دولت سیزدهم به دنبال ارتباط با همه کشور های همسایه است

گفتگو با هوش مصنوعی