۱۰ هزار هکتار از اراضی استان کردستان آبی می شود



به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، فرید سپری بعد از ظهر امروز در نشست ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی با بیان اینکه کردستان با ۳ درصد بارندگی کشور، شب های خنک و آب و هوای سرد و معتدل شرایط لازم را برای پرورش انواع محصولات باغی سردسیری و زرعات دارد، اظهار داشت: مسیر توسعه تبدیل اراضی دیم به آبی بسیار مناسب و روی ریل قرار گرفته است.

وی از آغاز برنامه ۱۰۰ هزار هکتاری توسعه اراضی دیم به آبی و طرح شبکه های آبیاری حوزه رودخانه مرزی یا غرب شمال کشور به میزان ۱۸ هزار و ۸۱۰ هکتار خبر داد و گفت: ۶ هزار و ۸۰۰ هکتار در حوزه شهرستان سنندج، کامیاران با ۵ هزار و ۵۰۰ هکتار با ۳۲ درصد، گاران و زریبار مریوان با ۴ هزار و ۵۵۰ هکتار یعنی ۲۷ درصد مناطق محروم استان شناسایی شد ه اند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان خاطرنشان کرد: یک هکتار زمین زراعی گندم در استان کردستان با ۱٫۳ دهم تن و ۲۵۰۰ تومان، سود ناخالص ۳ میلیون تومان بوده در حالی که درآمد همین مقدار زمین متوسط ۱۰ ساله، به صورت آبی ۵ برابر خواهد بود.

وی بیان کرد: با ۲۰ تن برداشت محصولات در باغات با کیلویی ۳ هزار تومان می توان ۶۰ میلیون تومان سود داشت و تحول خوبی در استان ایجاد کرد.

سپری از پیشرفت ۹۳ درصدی رودخانه مرزی خبر داد و افزود: تاکنون ۳۴۱ میلیارد تومان برای این پروژه هزینه شده و در حوزه سد آزاد با ۴ هزار و ۳۰۰ هکتار اراضی ۹۳ میلیارد تومان هزینه شده و باید ۳۵ میلیارد تومان دیگر برای تکمیل آن هزینه شود.

وی با بیان اینکه تا دو ماه آینده ۱۰ هزار هکتار از این اراضی وارد چرخه آبی می شود، ادامه داد: در این راستا ۱۶ تعاونی تولید و با تبدیل اراضی دیم به آبی ۵۶۳۲ شغل مستقیم و دائم ایجاد و ۱۶۰ هزار تن تولید محصولات کشاورزی اضافه خواهد شد و ارزش ناخالص تولیدات حداقل ۷۳۰ میلیارد تومان خواهد بود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان خاطرنشان کرد: براساس سرشماری سال ۹۵ منطقه کلاترزان با ۲۳٫۷ درصد و شویشه ۲۵٫۷ درصد بیکار جزو محروم ترین مناطق بیکار استان هستند که با اجرای طرح های اشتغال زایی، می توان فعالیت های سودآور ایجاد و به تولید محصولاتی مانند بادام و سیب رو بیاوریم.

وی با اشاره به اینکه در فاز نخست برای ۲۱۰۰ هکتار اراضی، یک هزار نفر شغل مستقیم ایجاد می شود؛ ادامه داد: ارزش ناخالص این میزان ۱۲۶ میلیارد تومان خواهد بود که موجب تحولات چشمگیری در استان می شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان یادآور شد: با همکاری سپاه، مشارکت مردم و مددجویان کمیته امداد می توان طرح های کشاورزی و اشتغال زایی در مناطق محروم آغاز کرد.

انتهای پیام/۴۸۴/ش

پرسش و پاسخ در ۱۰ هزار هکتار از اراضی استان کردستان آبی می شود

گفتگو با هوش مصنوعی