۲۰۰ گونه گیاه دارویی در استان گلستان شناسایی شد



به گزارش خبرگزاری تسنیم از گنبدکاووس، مختار مهاجر ظهر امروز در همایش توسعه پایدار اقتصادی، اجتماعی فرهنگی گنبدکاووس در دانشگاه گنبد اظهارداشت: گنبدکاووس در بسیاری از تولیدات کشاورزی در کشور مقام نخست را دارد و اکنون با تولید بیش از ۳۰۰ هزار تن گندم و ۵۶ هزار تن گوشت مرغ بزرگترین شهر تولیدکننده مرغ و گندم در کشور است.

وی افزود: تولیدات این شهرستان در زمینه جو ۲۵ هزار تن، کلزا ۲۱ هزار تن و گندم بیش از ۳۰۰ هزار تن است. ۳۲ هزار نفر به عنوان کشاورز در شهرستان فعالیت دارند و ۱۸ هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی به سیستم آبیاری نوین مجهز بوده و تولیدات صنایع کشاورزی ۱۳۰ هزار تن است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی گلستان بیان داشت: براساس آخرین نشست ۵۰ وزیر کشاورزی جهان،کشورهای دنیا در سال های بین ۲۰۳۰ تا ۲۰۵۰ به سبب رشد جمعیت جهان با مشکل تامین موادغذایی مواجه هستند.

وی ادامه داد: با توجه به سیاست گذاری کشور بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری،جمعیت ایران باید به مرز ۲۰۰ میلیون نفر برسد و به رغم اینکه ما تولیدات خود را در این ۴۰ سال از بیش از یک میلیون تن به مرز ۵ میلیون تن رساندیم، باید با توجه به رشد جمعیت در ۲ مرحله این تولیدات به مرز ۱۰ میلیون تن افزایش یابد.

مهاجر گفت: در حال حاضر در استان ۵ هزار راس اسب ترکمن وجود دارد که از این تعداد ۳ هزار و ۷۰۰ راس آن شناسنامه دارند و توسعه شهرستان گنبدکاووس در گرو توسعه دام سبک،اسب ترکمن و شتر است، زیرا شیر شتر در بازار تهران لیتری ۱۵ هزار تومان به فروش می رسد و این فرآورده زمینه ساز توسعه است.

وی یادآور شد: ۳۵۰ هزار هکتار مرتع در گنبدکاووس وجود دارد که ظرفیت مراتع با توسعه و دام سبک باید افزایش یابد و در حوزه میزان تولید علوفه کمبودهایی وجود دارد و طی دوره ۱۰ ساله باید میزان تولید علوفه تا ۳ برابر افزایش یابد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی گلستان خاطرنشان کرد: تاکنون ۲۰۰ گونه گیاه دارویی شناسایی شده و گنبدکاووس در زمینه تولید زیره سیاه و سبز ظرفیت ارزشمندی دارد که با بسته بندی، فرآوری و صادرات این گیاه دارویی می توان در حوزه توسعه تاثیرگذار باشد.

وی ادامه داد: محیط، اجتماع و اقتصاد ۳ ستون اصلی پایداری است و اگر این ۳ عامل با هم دیده شود در یک نقطه به پایداری می رسیم که با گسترش آن به اهداف جامعه دست می یابیم.

مهاجر افزود: پایان دادن به فقر در همه اشکال، پایان دادن به گرسنگی و تحقق امنیت غذایی،تضمین آموزش با کیفیت برابر و فراگیر، توانمندسازی همه دختران و زنان و اقدام عاجل برای رویارویی با تغییر اقلیم، ۵ هدف اصلی فائو از ۱۵ عامل تاثیرگذار در توسعه پایدار است.

انتهای پیام/ ع

پرسش و پاسخ در ۲۰۰ گونه گیاه دارویی در استان گلستان شناسایی شد

گفتگو با هوش مصنوعی