سیاستمداران روهینجایی از حضور در انتخابات میانمار منع شدند



مقام های انتخاباتی میانمار با لغو شهروندی والدین شش سیاستمدار روهینجایی که برای انتخابات پارلمانی نامزد شده بودند، دیگر به این سیاستمداران مسلمان اجازه رقابت در انتخابات را نمی دهند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، این شش تن در میان دست کم ده ها شهروند میانماری از اقلیت مسلمان روهینجایی هستند که درخواست کاندیداتوری خود را برای انتخابات پارلمانی هشتم نوامبر ارائه کرده و امیدوار بودند بتوانند در دولت «دموکراتیک» آنگ سان سوچی، رهبر دوفاکتوی میانمار حضور یابند.

این انتخابات یک آزمون مهم دیگر برای میانمار به شمار می رود چرا که قرار است این کشور را به سمت خروج از حکومت ارتش هدایت کند اما گروه های حقوق بشری می گویند رد صلاحیت این کاندیداهای روهینجایی نشان دهنده محدودیت اصلاحات است.

رئیس «سازمان روهینجایی های برمه» در انگلیس با تاکید به اهداکنندگان بین المللی برای توقف کمک مالی به آژانس انتخاباتی میانمار گفت: همه در میانمار بدون توجه به قومیت یا مذهب باید فرصت یکسانی برای حضور و رقابت در انتخابات داشته باشند.

دولت میانمار، واژه «روهینجا» یا این جامعه را به عنوان یک گروه قومیتی بومی به رسمیت نمی شناسد.

پس از سرکوب نظامی ۲۰۱۷ در استان راخین واقع در غرب میانمار، بیش از ۷۳۰ هزار تن از مسلمانان روهینجایی از میانمار گریخته و به بنگلادش رفتند. سازمان ملل این اقدام سرکوبگرایانه را مصداق نسل کشی اعلام کرد اما دولت میانمار با رد آن گفت، نیروهای امنیتی در یک کمپین «قانونی و مشروع» علیه «شبه نظامیان» در منطقه وارد عمل شدند.

رئیس کمیسیون انتخابات میانمار گفته به این دلیل اسناد و مدارک این شش روهینجایی رد شده که والدین آنها در زمان تولد این افراد شهروند میانمار نبودند. یکی از این کاندیداها اسنادی را از والدینش دارد که گفته می شود زمانی برای اثبات شهروندی آنها کافی بوده است. این کارت ها در دهه ۱۹۹۰ و زمانی از آنها پس گرفته شد که بسیاری از روهینجایی ها متوجه شدند اعتبار این کارت ها با ارائه «کارت های موقت سفید» از بین رفت.

در ۲۰۱۵، رئیس جمهوری وقت میانمار اعلام کرد این کارت های سفید باید باطل شوند و حق روهینجایی ها را برای رای دادن در انتخابات ۲۰۱۵ که سوچی را روی کار آورد، از آنها گرفت. از آنجا که روهینجایی ها از رای دادن یا کاندید شدن در انتخابات منع شدند بسیاری از آنها سرنوشت خود را در گروی حزب آنگ سان سوچی به اصطلاح دموکراسی خواه دیدند.

دبیرکل حزب حقوق بشر و دموکراسی میانمار، یکی از سه حزب روهینجا در میانمار گفت: ما اوضاع قبلی را درک می کنیم. دولت های قبلی مورد حمایت ارتش از هنجارهای دموکراتیک تبعیت نمی کردند. اما درک این مساله که آنگ سان سوچی و دولت دموکراتیکش هم همان رفتار را داشته باشند، سخت است.

یکی از کاندیداهای مستقل روهینجا که از حضور در انتخابات منع شد، گفته که محرومیت روهینجایی ها از حضور در انتخابات چه به عنوان کاندیدا یا رای دهنده به معنای این است که آنها در تلاش برای رسیدن به اهدافشان شامل تضمین شهروندی یا همزیستی مسالمت آمیز با بقیه شهروندان به حاشیه رانده می شوند. آنها هیچ امیدی به آینده خود ندارند.

یکی از ریش سفیدان روهینجایی گفت: لیست رای دهندگان به سراسر کشور پست شده اما در اردوگاه های حومه راخین که محل زندگی ۱۰۰ هزار روهینجایی است چنین اقدامی صورت نگرفته است. در ۲۰۱۵، اسامی حدود ۲۰۰ روهینجایی در فهرست بود اما این بار حتی اسم یک نفر هم دیده نمی شود.

انتهای پیام

پرسش و پاسخ در سیاستمداران روهینجایی از حضور در انتخابات میانمار منع شدند

گفتگو با هوش مصنوعی