الاخبار: «تحریم های ترامپی» علیه ایران راه به جایی نخواهد برد



به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، روزنامه «الاخبار» لبنان در مقاله ای با عنوان «ایران و لغو معافیت های نفتی» نوشت: بر خلاف انتظار رئیس جمهور آمریکا، لغو معافیت های نفتی از تحریم های آمریکا که این کشور با هدف به صفر رساندن صادرات نفت ایران شش ماه پیش به هشت کشور در زمینه خرید نفت آن داده بود، تأثیر چشم گیری در بازار ایران نگذاشت.

این روزنامه افزود: بر خلاف آنچه یک سال پیش و پس از تصمیم دونالد ترامپ در اعلام برون رفت کشورش از توافق هسته ای (برجام)، ارزش دلار در بازار ایران با آن مواجه بود و ارزش آن تقریبا همه روزه در سراشیبی کاهش قرار داشت، اکنون به نظر می رسد که اقتصاد ایران ارزش و توان دفاعی خود را متناسب با موج جدید تحریم ها حفظ کرده است.

نوبت ایران برای سنجش و محک زدن بخت خود درباره کاستن از پیامد های تحریم ها رسیده است

رئیس جمهور آمریکا زمان اعلام برون رفت کشورش از برجام، تمام تلاش خود را در دو سطح به کار گرفت. سطح اول بازگرداندن تحریم های هسته ای پیشین علیه ایران و سطح دوم نیز اعمال تحریم های جدید و البته -به گفته ترامپ- بی سابقه ای بود که تاکنون علیه هیچ کشوری اعمال نشده بود. اکنون نوبت ایران برای سنجش و محک زدن بخت خود درباره کاستن از پیامد های تحریم ها رسیده است.

الاخبار در ادامه افزود: ایرانی ها در قبال این تحریم ها دست بسته ننشستند و برای دور زدن آن، همه راه ها را برگزیدند و از رهگذر این راه ها بود که ایران توانست به صادرات نفت خود ادامه دهد. مدیریت تحریم ها از آن روی حاصل شد که وزارت نفت ایران در زمان باراک اوباما، رئیس جمهور پیشین آمریکا، تجربه زیادی در صادرات نفت و دور زدن تحریم ها به دست آورد.

«تحریم های ترامپی» متکی به هیچ گونه مشروعیت بین المللی نیست

البته، در این باره، یک تفاوت اساسی وجود دارد و آن این است که تحریم ها علیه ایران پیش از ۲۰۱۳ برآمده از قطعنامه های سازمان ملل متحد بود که همه کشورها، از جمله روسیه و چین، برای پایبندی به آن ها تعهد داده بودند، اما «تحریم های ترامپی» متکی به هیچ گونه مشروعیت بین المللی نیست بلکه برعکس، این تحریم ها سبب ساز خشم اروپایی ها و کشور های چین، هند و ترکیه شد که از خریداران نفت ایران هستند.

این روزنامه با اشاره به عقب نشینی برخی از کشورها از خرید نفت از ایران به علت تهدیدهای آمریکا افزود: تهران، اما به تولید نفت ادامه داد و نفت آن تبخیر نشد. بنابراین، این سؤال مطرح می شود که چه کسی از ایران نفت خریداری کرد. پاسخ به این سؤال این است که افزون بر مشتریان سنتی نفت آن مانند هند، چین و ترکیه، مشتریان جدیدی از این کشور نفت خریداری کردند که محموله های نفت در آب های خلیج فارس و اقیانوس هند به آن ها تحویل داده می شد. همچنین، محموله های نفت ایران عازم بندر های چین شمالی می شود تا طی عملیات انحراف سازی که ردیابی و رهگیری آن محموله های امکان پذیر نباشد، بار دیگر از آنجا به سنگاپور، مالزی و هنگ کنگ صادر شود.

صرف نظر از شیوه های مختلفی که ایران در فروش نفت از راه زمین و دریا به ۱۵ کشور همسایه خود در پیش می گیرد، تخفیف هایی که این کشور به مشتریان خود می دهد نیز خود ضامن شکست طرح های خبیثانه آمریکاست. اعطای تخفیف به مشتریان این امکان را به ایران می دهد که حجم صادرات نفت خود را بیش از سهمیه مشخص شده از سوی سازمان کشور های صادرکننده نفت (اوپک) افزایش دهد. همچنین، روابط راهبردی که در روابط ایران با هر یک از کشور های چین، هند و حتی ترکیه وجود دارد، به صفر رساندن صادرات نفت ایران امری ناممکن می نماید.

عربستان سعودی و امارات قادر به جبران کمبود نفت بازار نخواهند بود

در ادامه این مطلب با شاره به استقبال عربستان از تصمیم ضدایرانی آمریکا و اعلام تولید نفت بیشتر برای جبران کمبود ناشی از تحریم ایران نیز آمده است: از سوی دیگر، عربستان سعودی و امارات قادر به جبران کمبود نفت بازار نخواهند بود؛ زیرا عربستان چند ماه پیش، میزان تولید نفت خود را از ۱۱ میلیون بشکه به ۹ میلیون بشکه کاهش داد که نشان از آن دارد که حفظ این میزان از تولید برای آن دشوار است. امارات نیز قادر به افزایش چشم گیر میزان تولید خود نیست و در این باره، روسیه، اما میزان تولید نفت خود را طی ماه های گذشته افزایش داد.

طرح اخیر آمریکا در اعمال تحریم های کامل نفتی بر ایران، حلقه دیگری از زنجیره شکست های پی درپی است که ترامپ بر آمریکا تحمیل می کند. آیا اکنون کسی تصمیم های کنفرانس تمسخر برانگیز ورشو را دنبال می کند؟ طرح تشکیل ناتوی عربی کجا رفت؟ طرح ترامپ به کجا انجامید؟ آیا این تحریم ها ایران را برای گفتگو با آمریکا واداشت یا سبب تشدید مواضع آن و تداوم بخشیدن به پیشروی هایش در منطقه شد؟ همچنین، تصمیم آمریکا در قراردادن سپاه پاسداران در فهرست گروه های تروریستی چه برآیندی داشت؟

آیا نیرو های آمریکایی جسارت آن را دارند که یک گلوله به طرف نیرو های سپاه پاسداران شلیک کنند؟ ترامپ هنگام اعلام برون رفت کشورش از برجام، اعلام کرد که بی شک، ایرانی ها دو یا سه ماه بعد به پای میز مذاکره بازخواهند گشت؛ زیرا توان ایستادگی در برابر تحریم ها را ندارند. اکنون، اما وزیر امور خارجه او همان سخنان را تکرار و دگرگویی می کند و این مدت همچنان نامحدود باقی مانده است. او گفت که تحریم ها علیه صادرات نفت ایران تا زمانی که تهران دست از طرح های خود در منطقه برندارد و برنامه موشکی خود را متوقف نکند، به قوت خود باقی خواهد ماند.

با توجه به شکست آمریکا در واداشتن ایران به مذاکره، آیا به بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران، نباید حق داد که بگوید کشورش اجازه نخواهد داد خواب آمریکا در به صفر رساندن صادرات نفت ایران تعبیر شود. می توان سخنان وزیر نفت ایران را باور کرد که جنگ، بازی فریب و نیرنگ است.



در انتهای این مطلب آمده است: می توان از آمار ارائه شده موسسه «اس. اند پی گلوبال» در این باره، کمک گرفت که آخرین آمار آن حاکی است که ایران ماه آوریل گذشته روزانه ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه نفت خام صادر کرده است. همچنین، شکی نیست که [آیت الله] علی خامنه ای، رهبر [معظم] ایران به توانایی دولت در عبور از موانع برآمده از تحریم ها اطمینان دارد که اخیرا گفت «ما آن قدری که نیاز داریم و خودمان اراده کنیم نفت مان را صادر خواهیم کرد و مسئولان هوشیار ایران همه بن بست ها را خواهند شکست.» همچنین، حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، نیز با بیان اینکه «به صفر رساندن صادرات نفت ایران» محقق نخواهد شد گفت «آمریکا در همه توطئه هایش علیه ایران شکست خورد و این بار نیز شکست خواهد خورد.»

انتهای پیام/

پرسش و پاسخ در الاخبار: «تحریم های ترامپی» علیه ایران راه به جایی نخواهد برد

گفتگو با هوش مصنوعی