کارگران فصلی استان مازندران ساماندهی می شوند- اخبار مازندران - اخبار استانها تسنیم



به گزارش خبرگزاری تسنیم از آمل، فصل سرد یا فصل گرم برایشان فرقی نمی کند خروس خوان و قبل از طلوع آفتاب با یک پلاستیک یا ساک کوچک بر دست آن هم لباس کار از منزل خارج می شوند به امید آنکه روزی حلالی بر سفره خانواده هایشان بیاورند.

سال ها کارشان همین هست با وجود آنکه ممکن است در آن روز کاری به دست نیاورند اما صبح زود راهی میدان شهرش می شود مگر اینکه در آن روز آب و هوا با وی ناسازگاری کند و با بارش شدید جلوی کارش را بگیرد و خانه نشینش کند.

در آن زمان هم هوا به خواسته و دعایش از خداوند متعال صاف و آفتابی بود و مشغول به کار بر سر ساختمانی شد خطراتی وی را تهدید می کند همانطور که هر سال اداره کل تعاون و کار اجتماعی مازندران آماری از فوتی های این کارگران ساختمانی را خبر می دهد.

کارگران آسیب دیده ای بدون قرار گرفتن بیمه تامین اجتماعی از مزایای آن بهره مند نمی شود و این دغدغه ای که سال هاست دستور کار یکی از لوایح مجلس شورای اسلامی خاک خورده و از سوی نمایندگان چند دوره مجلس جهت ساماندهی این کارگران زحمتکش فصلی و ساختمانی مصوبه ای ثابت نشده است.

آنها در این دو سال شیوع بیماری منحوس کرونا و با وجود شرایط بد اقتصادی کشور بیشترین آسیب اجتماعی را در نظام جمهوری اسلامی دیدند چرا که با کار نکردن، تورم زیاد و گرانی های بی برنامه صنوف مختلف کشور، سفره آن ها کوچک و کوچک تر شد.

اگر چه هنوز نمایندگان آنها با راه اندازی سندیکا و انجمن صنفی کارگران ساختمانی به فکر این کارگران تاثیرگذار جامعه بوده و برای ساماندهی آنها و تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی گام هایی برداشتند.

مسلم مکاری رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی آمل در گفت وگو با خبرگزاری تسنیم از آمل از راه اندازی دو ایستگاه کار برای ساماندهی کارگران فصلی و ساختمانی در دو منطقه شهری آمل خبر داد و گفت: این دو ایستگاه در منطقه یک یعنی میدان ۱۷ شهریور و منطقه دو واقع در خیابان امام رضا(ع) احداث می شود.

وی با بیان اینکه اجرای این طرح بر مبنای طرحی در شهر مشهد با راه اندازی ۱۱ ایستگاه طراحی و به زودی اجرایی می شود، افزود: کارگران پس از راه اندازی ایستگاه ها صف ایستاده و به مانند بانک نوبت می گیرند و طبق آدرس داده شده مشغول به کار می شوند.

مکاری با اشاره به اینکه طرح ایستگاه کار فعلا برای نخستین بار در مازندران در آمل به اجرا در می آید، گفت: علاوه بر مشهد دو شهر شیراز و تهران نیز این ایستگاه ها وجود دارد و کارگران فصلی و ساختمانی را ساماندهی می کنند.

رئیس انجمن صنفی استادکاران و کارگران ساختمانی آمل از فعالیت ۹ هزار و ۵۰۰ نفر کارگر ساختمانی عنوان و مطرح کرد: تاکنون ۷ هزار و ۳۰ نفر کارگر تحت پوشش بیمه قرار گرفتند.

وی با ابراز نارضایتی از وضعیت نابسامان کارگران افغانی در واحدهای تولیدی و بخش های خصوصی بیان کرد: متاسفانه در این شهرستان ۵۰ درصد کارگران افغانی هستند و این به نوعی باعث افزایش بیکاری بین کارگران بومی شده است.

مکاری با تاکید براینکه طبق قانون بکارگیری از کارگران اتباع خارجی تخلف است، اظهار داشت: ضرورت دارد مسئولان استانی به این امر ورود جدی یابند و نظارت کافی داشته باشند چون این کارگران مهارت آن چنانی نسبت به کار ندارند.

انتهای پیام/ش

پرسش و پاسخ در کارگران فصلی استان مازندران ساماندهی می شوند- اخبار مازندران - اخبار استانها تسنیم

گفتگو با هوش مصنوعی