افتتاح دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل برای آسیای مرکزی



برنامه دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد برای آسیای مرکزی در سال های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۵ میلادی در شهر «تاشکند» امضا و راه اندازی شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در تاشکند، برنامه دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد برای آسیای مرکزی در سال های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۵ میلادی در شهر «تاشکند» امضا و راه اندازی شد.

«عبدالعزیز کامل اف» وزیر امور خارجه ازبکستان در مراسم امضا و راه اندازی برنامه دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد برای آسیای مرکزی در سال های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۵ میلادی که در شهر «تاشکند» برپا شد، حضور پیدا کرد.

در این مراسم همچنین «گادا ویلی» معاون دبیر کل سازمان ملل متحد، رئیس دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد، «آکان رحمت الدین» معاون وزیر امور خارجه قزاقستان، «عزیزبیک مدعمراف» معاون وزیر امور خارجه قرقیزستان، «مظفر حسین زاده» معاون وزیر امور خارجه تاجیکستان و «وفا خواجه یف» معاون وزیر امور خارجه ترکمنستان نیز شرکت کردند.

وزیر امور خارجه ازبکستان در سخنرانی خود به ابعاد اصلی همکاری های متقابل با دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد و موثر بودن فاز قبلی برنامه دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در زمینه کمک به کشورهای منطقه در دسترسی به نتایج در مبارزه با مواد مخدر، جرایم سازمان یافته، فساد و تروریسم اشاره و همچنین بر ضرورت برنامه امضا شده در مقابله با تهدیدات فراملی تاکید کرد.

کامل اف گفت: در شرایط جهانی شدن و دگرگونی مناقشات بین المللی همکاری های موثر منطقه ای در مبارزه با تهدیدات فراملی بدون تردید یکی از وظایف اولویت دار دستور کار کشورهای ماست.

وزیر امور خارجه ازبکستان ادامه داد: جرائم سازمان یافته ضمن تشدید خشونت، بی ثباتی و تضعیف کشورها به ثبات، صلح و امنیت لطمه می زند اما سنگینی اصلی آن بر عهده گروه آسیب پذیر مردم است.

به گفته وی، فاز قبلی برنامه دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد برای آسیای مرکزی در زمینه کمک به کشورهای منطقه در دسترسی به نتایج در مبارزه با مواد مخدر، جرائم سازمان یافته، فساد و تروریسم کارآیی خود را نشان داد.

کامل اف خاطرنشان کرد: در برنامه دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد برای آسیای مرکزی در افزایش کارآیی همکاری های متقابل ما در مبارزه با مشکلات تهدیدات فراملی از اهمیت زیادی برخوردار است.

وی بیان کرد: در ازبکستان در مبارزه با تهدیدات فراملی اقدامات همه جانبه انجام می گیرد. استراتژی ملی و برنامه های اقدامات جامع اجرا می شود و پایه های حقوقی آن در حال تکمیل است.

وزیر امور خارجه ازبکستان با اشاره به کسب تجربه در زمینه مقابله با قاچاق مواد مخدر در سال گذشته میلادی گفت: طرح های ملی و منطقه ای به ارزش کلی حدود ۱۵ میلیون دلار از جمله ایجاد گروه های سیار بین سازمانی و دفاتر همکاری های متقابل مرزی و همچنین افتتاح ۳ گذرگاه کنترل بندری اجرا شده که توسط آنان بیش از ۱۰۰ مورد قاچاق به ارزش کلی ۱۴ میلیون و ۶۰۰ هزار دلار شناسایی و جلوگیری شد.

وی ادامه داد: شیوع جهانی کروناویروس که توسعه اقتصادی در تمام جهان را وخیم تر کرد، در شاخص های قاچاق انسان تاثیر منفی داشت. ما برای مقابله در این زمینه توجه ویژه ای داشتیم.

کامل اف گفت: ما در زمینه مقابله با فساد از جمله اجرایی مفاد مقاوله نامه ضد فساد سازمان ملل متحد را به عنوان یکی از مهم ترین ابعاد همکاری ها با دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد می پذیریم. با هدف افزایش کارآیی سیستم مقابله با فساد برنامه دولتی در مقابله با فساد برای سال های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ میلادی به تصویب رسیده است.

وی افزود: مشارکت ملی و بین المللی در زمینه جلوگیری از افراط گرایی و تروریسم یکی از مهم ترین ابعاد سیاست دولتی است. سازمان های بین المللی افراط گرایی و تروریستی ضمن تحریک جوانان به خشونت، از دست دادن هویت ملی، ارزش های اخلاقی و خانوادگی، دیدگاه های رادیکال را در بین جامعه پخش می کنند. همه این موارد شرایط را برای جذب شهروندان به صفوف سازمان های افراطی و تروریستی فراهم می کند.

وزیر امور خارجه ازبکستان اظهار داشت: در سال های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۱ میلادی در چارچوب برنامه «مهر» ما از افغانستان، سوریه و عراق بیش از ۵۲۰ نفر زن و کودک را به ازبکستان بازگرداندیم. رئیس جمهور ازبکستان استراتژی ملی در مقابله با افراط گرایی و تروریسم برای سال های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۶ میلادی تصویب کرده است.

کامل اف تاکید کرد: ازبکستان سهم دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد را در تامین امنیت و توسعه پایدار در آسیای مرکزی بسیار ارزشمند می داند. ازبکستان برای گسترش و تعمیق همکاری های موثر با نمایندگی منطقه ای دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در شهر «تاشکند» برای محکم ساختن موانع بر سر تهدیدات فراملی پایبند است.

«وفا خواجه یف» معاون وزیر خارجه ترکمنستان در سخنان خود تاکید کرد: راه اندازی این دفتر منطقه ای امکان پویایی در مبارزه با فساد، قاچاق انسان، قاچاق مواد مخدر و جرایم سازمان یافته را فراهم می کند و پتانسیل عملکرد سازمان های مجریه در کشورهای آسیای مرکزی را ارتقا می بخشد.

رئیس هیات ترکمنستان با تاکید بر استراتژیک بودن همکاری ترکمنستان با سازمان ملل متحد و آژانس های تخصصی آن، خاطرنشان کرد: طرف ترکمنستانی توجه ویژه ای به مسائل امنیتی دارد و همکاری با دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد را از وظایف خود می داند.

در حال حاضر، ترکمنستان اجرای استراتژی جهانی مبارزه با تروریسم سازمان ملل بر اساس مفاد بیانیه «عشق آباد» مصوب در سال ۲۰۱۱ میلادی و برنامه اقدام مشترک برای مقابله با تروریسم در آسیای مرکزی را ادامه می دهد.

ترکمنستان با عضویت در کمیسیون مواد مخدر برای سال های ۲۰۲۰-۲۰۲۳، قصد دارد به تلاش های خود در رسیدگی به موضوعات دستور کار چندجانبه برای مبارزه با این مشکل ادامه دهد.

در همین راستا پیشنهاد برگزاری پنجاه و پنجمین جلسه کمیسیون فرعی قاچاق غیرقانونی مواد مخدر و مسائل مرتبط با آن در خاورمیانه و ترکمنستان ارائه شد.

خواجه یف افزود: افتتاح دفتر منطقه ای سازمان ملل برای کشورهای آسیای مرکزی برای سال های ۲۰۲۲-۲۰۲۵، تاکید جدی منطقه برای مقابله با مواد مخدر و جرائم سازمان یافته است.

انتهای پیام/ح
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «افتتاح دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل برای آسیای مرکزی» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.