برگزاری انتخابات پارلمانی مغولستان در بحران کرونا و مشکلات اقتصادی



مردم مغولستان روز چهارشنبه برای انتخاب اعضای پارلمان جدید پای صندوق های رای می روند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، مغولستان دومین کشور پس از کره جنوبی است که در دوران کرونا انتخابات برگزار می کند. این کشور مرزهایش را بسته و بسیاری را برای جلوگیری از انتشار بیشتر کرونا در سطح مغولستان مجبور به خانه نشینی کرده است. انتخابات پارلمانی در این کشور هشتمین از زمان تصویب قانون اساسی جدید در ۱۹۹۲ است که پایانی بر بیش از ۶۰ سال حکمرانی کمونیست بود.

حزب خلق مغولستان به دنبال حفظ ۶۵ کرسی خود در پارلمان ۷۶ کرسی این کشور است که در انتخابات ۲۰۱۶ موفق به کسب آن شده بود.

قوانین انتخاباتی در مغولستان در سال جاری میلادی مورد تجدیدنظر قرار گرفت و بر اساس آن به دو تا سه عضو پارلمان این اجازه را می دهد تا از یک منطقه واحد انتخاب شوند که در نتیجه آن، ۶۷۰ کاندیدا از ۲۹ حوزه انتخاباتی حضور خواهند داشت و به رقابت می پردازند.

بیش از ۳۰ درصد از مردم مغولستان زیر خط فقر هستند و افزایش نابرابری درآمدی و بی عدالتی اجتماعی باعث بروز تحرکات علیه مقام ها و احزاب اصلی سیاسی در این کشور شده است.

چنین روندی می تواند به پیروزی کاندیداهایی چون «مونخسویول باتارجاو» از ائتلاف «فرد درست، انتخابات درست» منجر شود که رقیبش از حزب دموکراتیک به دلیل سوءمدیریت و فساد زیر سوال است.

بر اساس قوانین انتخاباتی، دست کم ۲۰ درصد از کاندیداهای معرفی شده از سوی احزاب یا ائتلاف ها را باید زنان تشکیل دهند.

همچنین بر اساس این قوانین جدید، تنها چهار عضو پارلمان می توانند وزرای کابینه باشند که هدف از این قانون، جدایی سیاست و کشورداری است.

انتهای پیام

پرسش و پاسخ در برگزاری انتخابات پارلمانی مغولستان در بحران کرونا و مشکلات اقتصادی

گفتگو با هوش مصنوعی