خرید ۳۰ تن سیب پادرختی در بروجرد / باغداران امسال سود نکردند



خبرگزاری مهر- گروه استان ها: خسارت فراوان باغداران بروجردی در فصل برداشت سیب و عدم بازار فروش محصول موضوعی بود که جهاد کشاورزی با ورود به این مسئله سیب های پادرختی کشاورزان را خریداری کرد.

اواخر شهریور امسال فصل برداشت سیب بروجرد از باغات شهرستان بود که متاسفانه به دلیل پیش بینی افزایش تولید، عدم مدیریت وضعیت موجود، نبود بازار هدف و فروش محصول سیب، گران بودن هزینه های برداشت سیب از باغات و ذخیره سازی در سردخانه ها، عدم چاره اندیشی مسئولان و متولیان امر در جهاد کشاورزی برای حمایت از تولید کنندگان و … شاهد خسارت های فراوان و رها سازی سیب ها پای درختان در بروجرد بودیم که تبعات جبران ناپذیری برای کشاورزان نیز به دنبال داشت.

در پی انعکاس دغدغه ها و مشکلات باغداران و انباشته شدن محصول سیب بروجرد بروی شاخه ها و در پای درختان و انتشار اخباری از این دست در رسانه های مختلف، مسئولان وزارت جهاد کشاورزی نسبت به این مهم عکس العمل نشان دادند و اذعان داشتند که تمام سیب های درختی کشاورزان را می خرند. لذا پس از دو ماه از فصل برداشت سیب بروجرد در یک بازدید از باغات مناطق شیخمیری سادات، ونایی، برکت آباد، فیال و … بروجرد برخی از باغداران از عملکرد جهاد کشاورزی و عدم خرید سیب های پا درختی آنها در زمان مناسب گلایه داشتند.

بیشتر باغداران بروجرد نتوانسته اند آنگونه که امسال افزایش تولید سیب را داشته ایم سودی به جیب زده باشند

یکی از باغداران روستای برکت آباد بروجرد در این رابطه به خبرنگار مهر گفت: با گذشت دو ماه از فصل برداشت سیب برخی باغداران به دلیل هزینه های سنگین ذخیره سازی در سردخانه ها، محصول سیب خود را در حیاط منزل مسکونی انبار کرده اند.

وی افزود: به دلیل نبود بازار فروش بیشتر سیب ها پای درختان رها شد و امروز به عنوان ضایعات سیب روی دست کشاورزان مانده است.

این باغدار سیب ادامه داد: تمام دسترنج یکساله یک کشاورز هنگام برداشت محصول و فروش آن و درآمد حاصله از فروش نتیجه می دهد که بیشتر باغداران در بروجرد نتوانسته اند آنگونه که امسال افزایش تولید سیب را داشته ایم سودی به جیب زده باشند.

خرید سیب پادرختی تنها نوشدارویی پس از وارد شدن خسارت فراوان بود

یکی دیگر از باغداران روستای شیخمیری سادات نیز در این رابطه گفت: ضایع شدن زحمات و دسترنج کشاورزان دردی است که با خرید سیب پادرختی آنها از سوی جهاد کشاورزی درمان نمی شود و تنها نوشدارویی پس از وارد شدن خسارت فراوان به کشاورزان است.

خسارت وارده به باغداران مختص امسال نبوده و در سال های گذشته هم این عدم مدیریت و نظارت بر خرید سیب بروجرد وجود داشته است

وی با بیان اینکه خسارت وارده به باغداران مختص امسال نبوده و در سال های گذشته هم این عدم مدیریت و نظارت بر خرید سیب بروجرد وجود داشته است، ادامه داد: از بین رفتن چندین تن سیب درجه یک در روزهای اول فصل برداشت و سردرگمی کشاورزان، رها سازی سیب ها روی شاخه و یا پای درختان به دلیل هزینه های سنگین دستمزد کارگر و عدم همکاری برخی سردخانه ها و یکسان نبودن قیمت ذخیره سازی سیب همه و همه باعث شده باغدادران به فکر فروش باغ های خود بیفتند.

به گفته این باغدار، فروش باغ و تبدیل آنها به ویلا ظاهرا هم برای باغداران راحت تر بوده و هم کسانی که مبادرت به امر ساخت و ساز در مناطق گردشگری دارند سود زیادی عایدشان می شود.

بیش از ۳۰ تن سیب پادرختی از باغداران خریداری شد

عزت اله نباتی مدیر جهاد کشاورزی بروجرد در رابطه با اقدامات این سازمان برای حمایت از باغداران تولیدکننده سیب در شهرستان در گفت و گو با خبرنگار مهر گفت: در حال حاضر هیچ سیبی بر روی شاخه ها و یا پای درختان در باغات بروجرد وجود ندارد و همه را جمع آوری کرده ایم.

وی افزود: برای خرید سیب های پادرختی کشاورزان اطلاع رسانی های لازم انجام شده است که اگر باغداری در انبارها سیب دارد آن را جهاد کشاورزی، تعاونی باغداران یاقوت سبز، فروشگاه تروکا و تعاونی روستای بروجرد خریداری خواهد کرد که در این راستا تا دوشنبه هفته گذشته ۳۰ تن سیب پادرختی از باغداران بروجردی خریداری شده است.

خرید سیب پادرختی باغداران بروجردی همچنان ادامه دارد

مدیر جهاد کشاورزی بروجرد با بیان اینکه این مراکز در حال حاضر نیز در حال خرید سیب پادرختی کشاورزان بروجردی هستند، تصریح کرد: هم اکنون اعلام کرده ایم اگر کشاورزی سیب درجه سوم دارد به قیمت مصوب کیلویی ۸۰۰ تومان از آنها خریداری می شود.

نباتی تاکید کرد: در حال حاضر ضایعات سیب کشاورزان بروجرد به قیمت ۳۰۰ تا ۴۰۰ تومان خریداری می شود در حالیکه جهاد کشاورزی کیلویی ۸۰۰ تومان از آنها می خرد و به طور قطع با این قیمت بخشی از خسارت کشاورزان جبران خواهد شد.

وی ادامه داد: سیب های پادرختی خریداری شده برای مصارف صنایع در برخی از کارخانجات شهرک صنعتی بروجرد مورد استفاده قرار می گیرد.

به گفته این مسئول، از طرف همکاران طی بازدید به عمل آمده از استان های همجوار، قیمت ضایعات سیب را به مزایده گذاشته و افرادی هم در این مزایده شرکت کردند که قیمت نهایی هر چقدر هم تعیین شود دولت مابه التفاوت آن را به باغداران پرداخت می کند.

به هر روی، پیش بینی میزان تولیدات باغات و در ادامه پیش بینی بازار هدف فروش این محصولات و یا ذخیره سازی، صادرات و فرآوری آن ها مسئله ای است که باید از سوی متولیان امر در سازمان جهاد کشاورزی برنامه ریزی شود تا هر ساله باغداران با ضرر سنگین و از بین رفتن دسترنج خود مواجه نباشند.

خبرگزاری مهر در گزارشی با عنوان «روی زرد«سیب سرخ»بروجرد/ دست باغداران از بازار و سردخانه کوتاه است» به مشکلات باغداران بروجردی پرداخته بود که مشروح این گزارش را اینجا می توانید بخوانید.
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «خرید ۳۰ تن سیب پادرختی در بروجرد / باغداران امسال سود نکردند» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.