شهردار شیراز: در شهرداری دنبال کار سیاسی نبودم



به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، حیدر اسکندرپور عصر امروز در نشست خبری ضمن اشاره به اخبار منعکس شده در رسانه ها مبنی بر اختلاف نظر بین وی و شهردار سابق و رئیس کنونی مجمع نمایندگان استان فارس اظهار داشت: شهرداری جای سیاسی کاری نیست. در این ۳ سال و نیم تلاش کردم وارد فضای بحث و جدل نشوم و جایگاه شهرداری را از تاثیرگذاری جناح های سیاسی دور کرده و در جایگاه شهرداری به شهروندان خدمت کنم.

وی در پاسخ به کسانی که شهردار را فردی سیاسی می دانند، گفت: بنده معتقدم مدیری که در کلان شهر مدیریت می کند باید درک و برداشتی از مسائل فرهنگی، عمرانی و سیاسی داشته باشد تا به شناختی کلی از مسائل برسد. برخی می گویند ما سیاسی نیستیم؛ اما مگر می شود کسی که سیاسی نباشد نماینده مجلس شود؟

شهردار شیراز با اشاره به اینکه مجلس به عنوان یکی از قوای سه گانه کشور مرکز سیاست گذاری و تبلور سیاست یک کشور است افزود: مگر می شود خود را در لیستی سیاسی به مردم معرفی کنیم و بعد اعلام کنیم که من سیاسی نیستم؟ مهم این است که ما در شهرداری به دنبال کار سیاسی نبوده و به نفع گروهی خاص نباشیم.

وی در ادامه با بیان اینکه در دوره مدیریت وی طی سال های ۹۷ و ۹۸ حدود ۹۷ درصد از کل بودجه عمرانی شهرداری شیراز به تکمیل پروژه های نیمه تمام اختصاص یافت خاطر نشان کرد: ما تنها در سال ۹۹ فرصت پیدا کردیم که پروژه های جدید تعریف کنیم.

۲۱۰۰ میلیارد تومان به خط ۲ مترو تزریق مالی کردیم

این مدیر ارشد شهری با اشاره به اینکه در خط ۱ مترو از ۲۰ ایستگاه، ۷ ایستگاه در دوره جدید کار آن انجام شده و افتتاح شد افزود: خط ۲ مترو را به عنوان پروژه های بزرگ دنیال کردیم و هرکدام از ایستگاه های امام حسین، دولت، عدالت، قهرمانان، امیرکبیر و غیره مستقلا در حال اجرا است که فقط حجم عملیات انجام شده در همین کارگاه ها به اندازه کار چندین دستگاه اجرایی است.

اسکندرپور افزود: در خط دو مترو ۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان تزریق مالی داشته ایم و اگر اوراق مشارکت زودتر به حساب ما می نشست چه بسا این پروژه بسیار سریعتر پیش می رفت و اکنون نیز حفاری خط ۲ رکورد زدیم و حرکتی جهادی کردیم و بخش اعظم خط ریل گذاری شده و مقداری از کار از جمله تجهیز واگن باقی مانده است.

او اظهار کرد: در سال ۹۱ سهم حمل و نقل عمومی از بودجه ۳٫۶ دهم درصد، در سال ۹۲ (۳٫۸ درصد)، در سال ۹۳ (۱۱ درصد)، در سال ۹۴ (۸٫۴ درصد)، در سال ۹۵ ( ۱۱٫۴۵ درد)، در سال ۹۶ (۶٫۸ درصد)، در سال ۹۷ (۸٫۲ درصدسال ۹۸ (۱۷٫۸ درصد) و در سال ۹۹ (۱۳٫۸۳ درصد) بوده است که بیشترین سهم را در سال ۹۹ از بودجه داشتیم.

شهردار شیراز همچنین به حوزه حمل و نقل عمومی پرداخت و ابتدا بیان کرد: در این حوزه در سال ۹۱ سهم حمل و نقل عمومی از بودجه ۳٫۶ درصد بود که این رقم در سال های بعد به ترتیب به ۳٫۸ درصد، ۱۱ درصد، ۸٫۴ درصد، ۱۱٫۴۵ درصد، ۶٫۸ درصد، ۸٫۲ درصد، ۱۷٫۸ درصد و نهایتا در سال ۹۹ به عدد۱۳٫۸۱ رسید که به نوعی گویای این است که در دوسال آخر مدیریت ما بیشترین سهم بودجه را به حمل و نقل عمومی اختصاص داده ایم.

اسکندرپور تشریح کرد: در بخش پروژه های عمرانی بزرگ مقیاس نیز در سال ۹۹ حدود ۱۰ پروژه بزرگ مقیاس و عظیم را افتتاح کردیم. شیراز را با ۴۱۷۴ میلیاردتومان بدهی تحویل گرفته و با ۵۵۰۰ میلیارد تومان تحویل می دهیم.

وی وضعیت بدهی های شهرداری نیز گفت: بدهی یک شهر امری مخفی که بشود آن را کتمان کرد نیست و در تحول و تحول شهرداری و شورا حسابرسی کامل و صورت وضعیت مشخص کلیه درامدها و بدهی شهرداری به شورا ارائه خواهد شد؛ بر اساس اسناد بررسی شده در سال ۹۶ بدهی شهرداری مبلغ ۴۱۷۴ میلیارد تومان بوده که ۱۰۰۸ میلیارد تومان آن به بانک بابت تسهیلات بانکی دریافتی، ۱۵۶۷ میلیارد تومان آن به پیمانکاران و ۱۵۹۹ آن بابت اوراق مشارکت بوده که البته اگر این مبالغ را با دلار۳٫۵ هزارتومانی آن زمان محاسبه کنید به این نتیجه می رسید که شهرداری در عمل و با وجود وضعیت کرونا و کاهش درامدهای خود و با وجود نوسانات بازار ارز و افزایش مصالح و هزینه های خود شاهکار کرده است.

اسکندرپور در ادامه توضیح داد: این بدهی ها اکنون به این صورت تغییر یافته که با وجود اینکه مبلغ ۵۱۳ میلیارد تومان از بدهی خود به بانک را پرداخت کردیم اما کماکان ۲۶۰۰ میلیارد تومان به بانک بدهی داریم که البته ۱۰۰۰ میلیارد تومان آن سود تسهیلاتی است که از بانک دریافت کردیم.

شهر در وضعیت مالی مناسبی تحویل مدیریت بعدی می شود

وی افزود: ۱۲۰۰ میلیاردتومان به پیمانکاران و ۱۷۰۰ میلیارد تومان نیز بابت اوراق مشارکت بدهی داریم که فقط در یک قلم برای تکمیل خط دو مترو اوراق مشارکت به میزان ۵۰۰ میلیاردتومان وسپس ۶۰۰ میلیاردتومان منتشر کردیم و به طور خلاصه باید گفت: شیراز را با ۴۱۷۴ میلیاردتومان بدهی تحویل گرفته و با ۵۵۰۰ میلیارد تومان تحویل می دهیم که اگر مابه التفاوت این دو را درآورده و با دلار ۳٫۵ هزارتومانی محاسبه کنیم به عدد ۲۲۰ میلیون بدهی می رسیم.

وی البته با قدردانی از شهرداری و شورای شهر دوره چهارم و دوره های قبل از آن به شهروندان قول داد که شهردر ترازمالی خوبی است و شهرداری در وضعیت فعلی به خوبی از پس اداره شهر بر می آید و پروژه ها با قدرت پیش خواهند رفت.

وی درادامه به بیان برخی تحولاتی که مدیریت شهری کنونی در شیراز ایجاد کرده پرداخت و افزود: با استقرار شهرداری الکترونیک گامی بزرگ در توسعه متوازن شیراز برداشتیم که فقط در یک مورد پاسخ به استعلام های مسکونی با الکترونیکی شدن کاهش زمان آن به ۴۸ ساعت، گامی بزرگ در کاهش مراجعات مردمی به شهرداری بوده و ۵۶ درصد کل مراجعات شهرداری مربوط به این امر بود که اکنون به صورت الکترونیکی انجام می شود.

احیاء بافت تاریخی معادل ۴۰ سال اقدامات گذشته بود

شهردار کلان شهر شیراز در ادامه با اشاره به اینکه در حوزه باغات شیراز در سالهای گذشته کمترین تغییر کاربری را به ویژه در حوزه باغات گروه ۱ داشتیم به اقدامات شهرداری در بافت تاریخی اشاره کرد و افزود اقداماتی که در این چند سال اخیر در بافت تاریخی فرهنگی شیراز صورت گرفته بی نظیربوده و معادل کل اقدامات صورت گرفته در ۴۰ سال گذشته بوده و توانستیم این محدوده شهری را که مامن بزهکاران و مملو از آسیب های اجتماعی بود برای مردمش زیست پذیر و برای گردشگران جذاب کنیم.

وی در پاسخ به انتقاداتی که توسط یکی از رسانه ها به سنگفرش ارم شد نیز گفت: این مساله بارها پاسخ داده شده اما بازهم عنوان می کنم که ارم تنهاباغ شیراز است که ثبت جهانی شده و در تمام شهرهای تاریخی جهان در فاصله نزدیک به اماکن گردشگری، آرام سازی ترافیکی انجام می شود و طبق نظرسنجی های معتبراغلب مردم شیراز از این پروژه رضایت دارند و تمهیدات ترافیکی آن نیز در لحاظ شده است.

اسکندرپور افزود: در حوزه روابط بین الملل نیز در همین دوره هم عضو هیئت مدیره انجمن کلان شهرهای جهان و هم عضو هیئت مدیره اتحادیه شهر های تاریخی جهان شد و این عناوین فرصت خوبی برای ارتقای سطح تعاملات بین المللی شیراز فراهم نمود و باعث تبادل تجربه و دانش مدیران این شهرها گردید.

شهردار شیراز با اشاره به اینکه اقتصاد شهری به سمتی رفته که آپارتمان ها روز به روز کوچکترشده و خانواده ها در خانه ها و خودروها حبس شده اند افزود: تلاش مجموعه مدیریت شهری بر این محور بود که در جهت افزایش نشاط اجتماعی و ارتقای سطح کیفی زندگی، آرام سازی خیابان ها به ویژه در مناطق شاخص گردشگری، تعبیه مسیرهایی برای دوچرخه سواری و پیاده روی، اختصاص محیط هایی برای بانوان جهت سلامت و ورزش، افزایش سطح تعاملات اجتماعی، ایمن سازی اماکن عمومی با روشنایی مناسب و احداث پارک های ورزش و سلامت برای استفاده تمام سنین گام برداریم.

انتهای پیام/ ۴۲۴/ ز

پرسش و پاسخ در شهردار شیراز: در شهرداری دنبال کار سیاسی نبودم

گفتگو با هوش مصنوعی