صنایع خلاق از تولید ناخالص داخلی تا ۲۰۳۰ سهمی ۱۰ درصدی دارند



محمدصادق خیاطیان، رییس صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: به عنوان فردی که سال ها در حوزه فناوری فعالیت می کنم، باید بگویم در سال های گذشته تحولی در حوزه فناوری کشور اتفاق افتاده و آن ورود علوم انسانی و اسلامی به این حوزه است.

رئیس صندوق نوآوری درخصوص ارتباط دین و فناوری گفت: از سه منظر می توان به این مسئله نگاه کرد: اولین بخش، اثری است که فناوری بر معرفت دینی و رفتار دینی جامعه می گذارد. در واقع سوال اینجاست که وفتی یک فناوری وارد جامعه می شود، تاثیرش بر آحاد اجتماع از بعد دینی چیست؟ نمونه های زیادی وجود دارد که ورود و نفوذ فناوری های مختاف، تاثیرات متفاوت و گاهی اوقات منفی بر حیات دینی و اجتماعی دارند.

وی با اشاره به این نکته که حوزه علمیه تاکنون ۴۵۰ نیاز فناورانه در حوزه صنایع خلاق و فرهنگی را شناسایی کرده است، افزود: صندوق نوآوری و شکوفایی، تمام توان و همت خود را صرف به هم رسانی عرضه و تقاضا در این زمینه خواهد کرد.

ضرورت برنامه ریزی در حوزه صنایع خلاق و فرهنگی

خیاطیان خاطر نشان کرد: آمار رشد صنایع خلاق در دنیا تکان دهنده است. پیش بینی می شود که در سال ۲۰۳۰ میلادی، ۱۰ درصد از تولید ناخالص داخلی در کل دنیا را صنایع خلاق و فرهنگی تشکیل دهند. امروز و در سال ۲۰۲۳، ارزش صنایع خلاق و فرهنگی بالغ بر یک هزار میلیارد دلار بوده است. این آمار نشان می دهد که اگر در این حوزه برنامه ریزی نکنیم، دچار عقب ماندگی هایی خواهیم شد.

وی ادامه داد: اقتصاد محتوا، بخشی از اقتصاد فرهنگی است و معتقدم، توسعه اقتصاد محتوا، مستلزم پنج رکن است. نخست، موضوع محتوا و به خصوص تولید محتوای غنی است. دوم، نیروی انسانی خلاق است. سوم، بحث فناوری است که ظرفیت های بسیار خوبی در کشور داریم. چهارمین موضوع سیاستگذاری است که بسیار حائز اهمیت است و در رکن پنجم، موضوع سرمایه است.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی تصریح کرد: زیست بوم صنایع خلاق در کشور ما هنوز بالغ نیست و نیازمند گسترش این حوزه هستیم. از مجموع حدود ۹ هزار شرکت دانش بنیان در کل کشور تنها ۴۸ شرکت در صنایع خلاق و علوم انسانی کار می کنند این آمار بسیار کم است. درخواستمان از بخش های مختلف بخصوص حوزه علمیه قم این است که نگاه عمیق تر و اقتصادی تری به موضوع داشته باشند.
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «صنایع خلاق از تولید ناخالص داخلی تا ۲۰۳۰ سهمی ۱۰ درصدی دارند» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.