نقش حاج احمد متوسلیان و شهید محمود شهبازی در آزادی خرمشهر؛ مهاجری که زمین را تاب نیاورد



به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، سال هاست نام «خرمشهر» برایمان نماد آزادی است، نماد مردان و زنان شجاعی که در آزادی آن نقش داشتند. آدم هایی که اگر نبودند خرمشهر نیز نبود.

سوم خرداد که می شود به رزمندگان و شهدای آن روزها فکر می کنیم، به خانواده هایی که جوانان و نوجوانان خود را راهی میدان نبرد کردند تا از خاک وطن دفاع کنند و چه دفاع جانانه ای هم کردند. دفاعی سرسختانه که به پیروزی رسید و در تاریخ ماندگار شد.

جوانان بسیاری در عملیات آزادسازی خرمشهر حضور داشتند، عده ای شهید شدند، برخی جانباز و برخی هم به سلامت از آن عبور کرده و در عملیات های دیگر شرکت کردند تا در نهایت جنگ با شجاعت و دلاوری های آنها به پایان رسید و ما آسوده خاطر روزگار می گذرانیم.

امروز سوم خرداد، سالروز آزادسازی خرمشهر است، شهری که خدا آن را آزاد کرد. یکی از سردارانی که در عملیات بیت المقدس به درجه رفیع شهادت نائل آمد سردار شهید حاج محمود شهبازی است، دوستانش به او لقب مهاجر داده بودند چرا که هیچگاه یک جا بند نمی شد و همیشه در حال حرکت و تلاش بود.

زندگی ساده شهید محمود شهبازی و فعالیت های جهادی

سردار شهید حاج محمود شهبازی فرزند خانعلی به سال ۱۳۳۷ در شهر اصفهان، محله دستگرد به دنیا آمد. پدرش کشاورز بود و با رنج و زحمت زندگی را اداره می کرد. شهید شهبازی خواندن قرآن را نزد مادرش فرا گرفت و تحصیلات خود را در دبیرستان احمدیه و سپس حکیم سنایی به پایان برد. محمود در دوران دبیرستان با ماهیت رژیم پهلوی آشنا شد و از همان ابتدا به همراه دوستانش در تظاهرات شرکت می کرد.

در این راه یکی از شاگردان خاص استاد علی اکبر پرورش بود. وی در سال ۱۳۵ در رشته مهندسی صنایع دانشگاه علم و صنعت پذیرفته شد. پس از ورود به دانشگاه همکاری نزدیکی با انجمن اسلامی داشت. وی در اوایل سال ۱۳۵۷ با گروه توحیدی صف آشنا شد و شهید محمد بروجردی واسطه محمود با این گروه بود.

وی در روز ۱۲ بهمن ۵۷ در کمیته مردمی استقبال از امام خمینی(ره) مسؤولیت برنامه ریزی و تأمین امنیت قسمتی از بهشت زهرا (س) را برعهده داشت. در اسفند ماه ۱۳۵۷ شمسی به خدمت سپاه پاسداران درآمد. شهید شهبازی در اوایل سال ۱۳۵۸ شمسی پس از پیام امام خمینی(ره) بلافاصله نخستین اردوی جهاد سازندگی دانشجویان دانشگاه علم و صنعت را به روستاهای استان سمنان راه اندازی کرد.

قدم مثبت شهید شهبازی در تاسیس و هماهنگی سپاه جنوب شرق

وی از عناصر برجسته دانشجویان تسخیر لانه جاسوسی (سفارت آمریکا) بود.در سپاه پاسداران عضو دفتر هماهنگی امور استان های سپاه بود. با شروع جنگ تحمیلی به جبهه سر پل ذهاب رفت و دست اندرکار شناسایی شد.

وی مدتی در ایلام مشغول هماهنگی امور سپاه شد و بعد از آن مدتی برای راه اندازی قرارگاه سپاه در جنوب کشور به سیستان و بلوچستان رفت و در تأسیس و هماهنگی سپاه جنوب شرق کشور قدمهای مثبتی برداشت. وی در اواخر سال ۱۳۵۹ شمسی برای سامان دادن به وضع سپاه همدان به آنجا رفت و به فرماندهی سپاه آن استان منصوب شد. وی هیئتی به نام ثارالله را در سپاه همدان تأسیس کرد.

شرکت در عملیات بیت المقدس و بازپس گیری خرمشهر

قبل از شروع عملیات فتح المبین به جبهه جنوب آمد و با پذیرفتن مسؤولیت معاونت تیپ محمدرسول الله (ص) در هدایت عملیات این تیپ نقش مؤثری ایفا کرد. شهید شهبازی همراه احمد متوسلیان فرمانده لشکر محمد رسول الله(ص) و دیگر رزمندگان اسلام سهم گسترده ای در عملیات بیت المقدس برای باز پس گیری خرمشهر از دست قوای بعثی پس از ۵۷۵ روز اشغال بر عهده داشتند.

سرانجام وی در پشت دژ مارد در جبهه شمال شرقی خرمشهر، مورد اصابت ترکش خمپاره قرار گرفت و در تاریخ دوم خرداد ۱۳۶۱ به شهادت رسید.

وی در بخشی از وصیت نامه خود نوشته است: « خداوندا توفیق عطا فرما که از جمله کسانی باشیم که خود بشارت به آنها داده ای که در این معامله شرکت جویند؛ وای که جز تو کس دیگر ندارم».

شهید محمود شهبازی و بسیاری دیگر از شهدای عملیات بیت المقدس و تمام عملیات هایی که در هشت سال دفاع مقدس صورت گرفت نقش بزرگ و اساسی در پیروزی ملت و کشور ایران داشتند، شهدایی که اگر نبودند بدون شک یا آزادی به دست نمی آمد و یا آنقدر دیر به دست می آمد که بهای سنگینی برایش پرداخت می کردیم.

انتهای پیام/۱۶۴/ی
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «نقش حاج احمد متوسلیان و شهید محمود شهبازی در آزادی خرمشهر؛ مهاجری که زمین را تاب نیاورد» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.