گذر از کرونا با همت دانشجویی



ایسنا/اصفهان در شرایطی که کرونا کشور را تسخیر کرده و کمبود ماسک و مواد شوینده، نگرانی از ابتلا به این ویروس را دوچندان می کند، مراکز مختلفی در پی جبران این کمبودها برآمده اند تا با استفاده از پتانسیل های موجود از نگرانی های مردم بکاهند.

کرونا بیست روزی است که در ایران جا خوش کرده و حالا با شیوع گسترده این بیماری همه نگران هستند؛ ابتلا و جان باختن تعدادی از هموطنان بر اثر آن در شهرهای مختلف کشور، بسیاری از مردم را به تکاپوی تأمین کالاهای بهداشتی برای در امان ماندن از خطر این بیماری انداخته است، اما این تقاضای زیاد از یک سو و نیاز وافر بیمارستان ها و مراکز درمانی به این اقلام از سوی دیگر، باعث نایاب شدن آن ها از جمله ماسک و مواد ضد عفونی کننده در داروخانه ها و فروشگاه های مواد بهداشتی شده است.

به گزارش ایسنا، نایاب شدن کالاهای مرتبط با بیماری کرونا در روزهای اخیر، بسیاری از فعالان صنعتی و دانشگاه های اصفهان را بر آن داشت تا درصدد تولید انبوه این اقلام مانند ماسک برآیند تا علاوه بر رفع نیاز مردم، از سوء استفاده سودجویان جلوگیری کنند. این روزها سه مرکز علمی کاربردی «جامعه اسلامی کارگران»، «ایران سپهر» و «آران و بیدگل» در تهیه و تولید ماسک پیش قدم شده اند.

ورود ماسک های پارچه ای به بازار اصفهان

کمبود شدید ماسک در استان اصفهان، فعالان بخش خصوصی و دانشگاه ها را بر آن داشت تا در اقدامی قابل تقدیر و با هم گرایی و در جهت همراهی با مردم، برای فعال کردن چند واحد صنعتی و کارگاهی برای تولید انبوه ماسک با همدیگر همکاری داشته باشند. روز گذشته معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان از توزیع ماسک پارچه ای تولید شده توسط صنایع و اصناف در برخی از فروشگاه های زنجیره ای اصفهان خبر داد.

سیدحسن قاضی عسگر در این رابطه اظهار کرد: این ماسک ها بر اساس همگرایی بین دولت، صنایع، اصناف و دانشگاه ها و با نظارت دانشگاه علوم پزشکی و معاونت غذا و داروی اصفهان تولید شده و از امروز کار توزیع آن در فروشگاه های زنجیره ای کوثر در کلان شهر اصفهان آغاز شده و به مرور در سایر نقاط گسترش می یابد.

۲ نوع ماسک در استان اصفهان تولید می شود؛ یک نوع آنها شامل انواع طبی سه لایه و N۹۵ است که در دانشگاه علوم پزشکی و زیر مجموعه های آن شامل بیمارستان ها و مراکز درمانی و بهداشتی توزیع می شود و نوع دوم ماسک ها، پارچه ای هستند که با پیگیری استانداری، سازمان صنعت، معدن و تجارت، اتاق اصناف و اتحادیه های مرتبط از جمله نساجی و پوشاک و دانشگاه علوم پزشکی اصفهان کار تولید آنها در استان از هفته گذشته آغاز و از در فروشگاه های زنجیره ای توزیع شد. توزیع این ماسک از (چهارشنبه ۲۱ اسفند) در داروخانه ها نیز آغاز شده است.

روزانه بین ۳۰ تا ۴۰ هزار ماسک پارچه ای در استان، دوخته می شود. قیمت انواع ماسک های تولیدی در استان بین ۴۰۰ تا پنج هزار تومان است و حالا معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان با تأکید بر اینکه اصفهان در زمینه تولید ماسک، خودکفا شده و می تواند آن را پس از رفع نیاز داخل به خارج استان نیز صادر کند، معتقد است که با فعال شدن حدود یکصد کارگاه تولیدی در هفت گروه در این زمینه حدود ۵۰۰ فرصت شغلی جدید نیز ایجاد شده است.

همت دانشجویی برای رفع کمبود ماسک

بهزاد رضایی، سرپرست دانشگاه علمی کاربردی استان اصفهان در گفت وگو با ایسنا، در این رابطه اظهار کرد: با توجه به شیوع ویروس کرونا و کمبود ماسک در کشور، دانشگاه علمی کاربردی استان اصفهان سعی بر این داشته تا با استفاده از ظرفیت های موجود در کنار رشته های مهارتی از جمله رشته طراحی دوخت و کارگاه های مراکز در تولید ماسک و لباس های بیمارستانی به استان کمک کند.

وی ادامه داد: سه مرکز علمی کاربردی ایران سپهر، جامعه اسلامی کارگران و آران و بیدگل که متولی رشته های طراحی دوخت هستند در زمینه تولید ماسک ورود کرده اند.

سرپرست دانشگاه علمی کاربردی استان اصفهان گفت: دانشجویان و علاقه مندان با رعایت نکات بهداشتی در محیط های استرلیزه طراحی و دوخت ماسک های پارچه ای را انجام می دهند که با کیفیت هرچه تمام تر در دسترس عموم قرار گیرد.

رضایی با بیان اینکه دانشگاه علمی کاربردی متولی رشته های مهارتی در استان است، افزود: دانشجویان و دانشگاهیان دانشگاه علمی کاربردی تا کنون در فعالیت های جهادی پیش قدم بوده اند و امید داریم بتوانیم سهم کوچکی در کنترل و نابودی ویروس کرونا داشته و کشور ایران به لطف الهی بتواند از این دوران نیز به خوبی و با کمترین هزینه عبور کند.

با یک لایه پارچه تریکو نمی توان ماسک تولید کرد

سید آرش امامی، سرپرست مرکز آموزش علمی کاربردی فرش ایران سپهر نیز در خصوص فعالیت این دانشگاه در حوزه تولید ماسک به ایسنا، توضیح داد: با دستور استانداری و معاونت اقتصادی استاندار در شرایط اضطراری کنونی، پروژه متمرکز بر تولید ماسک های بهداشتی به این دانشگاه علمی کاربردی واگذار شد.

وی با تأکید براینکه کار تولید و تامین مواد اولیه این نوع ماسک به طور کامل در داخل استان اصفهان انجام می شود، ادامه داد: در طی ۲۴ ساعت نمونه گیری های علمی اولیه با توجه به منابع روز دنیا تهیه شد، به طوری که لایۀ اول که در تماس با پوست است آب دوست، لایه میانی آب گریز و لایه بیرونی پارچه ای باشد. تراکم و وزن پارچه نیز مطابق با استانداردهای جهانی تهیه شده و با رسم الگو دوخته شد.

سرپرست مرکز آموزش علمی کاربردی فرش ایران سپهر در خصوص اخذ مجوز نیز افزود: نمونه های اولیه توسط معاونت بهداشت و درمان تأیید شد تا به مرحله تولید در کارگاه برسیم.

امامی با بیان تولیدات انبوه این دانشگاه، اعلام کرد: در این لحظه چندین کارگاه با شرایط کاملا بهداشتی، کارگران مجهز به دستکش، کلاه و جلوگیری از ورود کفش حدود چند ده هزار ماسک در روز تولید می شود.

وی با اشاره به قیمت بالا برای برخی از ماسک های موجود در بازار تأکید کرد: بیشتر ماسک های موجود در بازار یک لایه هستند که با این لایه حتی قادر به جذب ذرات گرد و غبار هم نیستند. در حالی که ماسکی مناسب است که حتما سه لایه داشته باشد. همچنین این لایه مرتبط با پوست باید ترکیبی از پنبه باشد در غیر این صورت قادر به جذب عرق پوست نیست و با تجمع عرق آلرژی های پوستی و کلونی های میکروب ایجاد می شوند.

سرپرست مرکز آموزش علمی کاربردی فرش ایران سپهر، خاطرنشان کرد: بر خلاف تصور عموم با یک لایه پارچه تریکو نمی توان ماسک تولید کرد و این کار باید حتما مطابق با مطالعات علمی و استانداردهای اعلام شده، انجام شود.

تولید روزانه هزار ماسک تنها در یک مرکز دانشگاهی

عباس تاتایی، مدیر مرکز علمی کاربردی جامعه اسلامی کارگران نیز به ایسنا گفت: در این مرکز رشته طراحی و دوخت لباس ارائه می شود و زیرساخت خوبی از تجهیزات دوخت لباس و دانشجویانی با تحصیلات تخصصی شاغل در این زمینه دارد. در پی گسترش ویروس کرونا و و کمبود ماسک های بهداشتی، طبق مکاتبه با واحد جامع علمی کاربردی اعلام کردیم که اگر تجهیزات و مواد خام در اختیار ما قرار گیرد امکان تولید را داریم.

وی از ظرفیت بالای این مرکز در تولید ماسک پارچه ای، خبرداد و اظهار کرد: پس از ارائۀ مواد اولیۀ برش داده شده، مرکز علمی کاربردی جامعه اسلامی کارگران با پتانسیل های فیزیکی، سخت افزاری و نیروی انسانی، روزانه هزار قطعه ماسک از هر دستگاه و در مجموع بالغ بر ۵۰۰۰ ماسک تولید می کند.

ماسک های پارچه ای قابل شستشو و استفاده مجدد هستند

وی در خصوص نحوۀ عرضه این ماسک ها توضیح داد: در بحث اقتصادی از مشاور استاندار کمک می گیریم و آن ها به عنوان رابط میان ما و مراکز نیازمند تجهیزات بهداشتی، مقاصد عرضه را مشخص می کنند.

مدیر مرکز علمی کاربردی جامعه اسلامی کارگران، پارچه ای بودن ماسک را از ویژگی های شاخص این ماسک ها دانست و افزود: این ماسک های بهداشتی از جنس پارچه بوده و پس از دوخت به طور کامل استریل می شود تا بیشتر آن ها در اختیار داروخانه ها قرار گیرد. ماسک پارچه ای پس از هربار مصرف قابل شستشو است و سپس با اتو کردن ضدعفونی و میکروب زدایی می شود.

تولید لباس بیمارستانی یکبار مصرف در آران و بیدگل

همچنین، علی فلاح، مدیر مرکز علمی کاربردی آران و بیدگل به ایسنا، گفت: با توافق دانشگاه علمی کاربری مرکز و همت خودجوش جمعی از دانشجویان و اساتید، مرکز علمی کاربردی آران و بیدگل در زمینه تولید ماسک و لباس یکبار مصرف بیمارستانی اقداماتی از حدود ۱۰ روز پیش آغاز کرده است.

وی افزود: با توجه به کمبود امکانات بیمارستانی و نیاز بیماران و با توجه به اینکه کاشان دروازه ورودی استان اصفهان است، با کنترل کرونا در این منطقه می توانیم جلوی شیوع هر چه بیشتر این بیماری در استان اصفهان را بگیریم. از این رو در این منطقه با مجموعه های همکار مرکز علمی کاربردی همکاری صورت گرفت که دانشجویان این رشته زیر نظر مدرسین و مرکز، لباس های بیمارستانی یکبار مصرف و ماسک تولید کنند.

مدیر مرکز علمی کاربردی آران و بیدگل از همکاری جمعی از افراد خیر در آران و بیدگل برای راه اندازی این خط تولید خبر داد و گفت: این افراد مواد اولیه برای تولید لباس و ماسک را فراهم کردند و دانشجویان مرکز علمی کاربردی آران و بیدگل با توجه به مهارتی که در دوخت دارند، مشغول فعالیت شدند تا به نوعی کمبود منطقه در زمینه لباس بیمارستانی و ماسک را جبران کنند.

فلاح با بیان اینکه این دوره برای دانشجویانی که در این مجموعه همکاری دارند، به عنوان دوره کارورزی و کار عملی محاسبه می شود، اظهار کرد: فعالیت مدرسین نیز در قالب برگزاری کلاس و حق التدریس قرار می گیرد و بعد از این عبور از داستان کرونا از این افراد تجلیل خواهد شد.

کرونا ویروس از دسامبر ۲۰۱۹ در ووهان چین شیوع پیدا کرد و تاکنون ۱۱۹هزار و ۲۴۵ نفر را درگیر کرده و بالای ۴ هزار تلفات داشته است. این ویروس تاکنون بیش از صد کشور را آلوده کرده و بیست روزی است که به ایران نفوذ کرده است. کووید- ۱۹ ویروسی است که دستگاه تنفسی را نشانه می گیرد و قابل پیشگیری است. برای پیشگیری از آن باید از تماس های غیرضروری و حضور در میان جمعیت پرهیز شود، فاصله منطقی را با همه افراد (یک متر) رعایت و روبوسی و دست دادن های غیرضروری کنار گذاشته شود. شستن مداوم دست ها با آب و صابون یکی از بهترین راهکارها برای پیشگیری از ابتلا به این ویروس است.

در کل کشور ۹ هزار نفر درگیر این ویروس هستند و متأسفانه تاکنون ۳۵۴ نفر در اثر ابتلا به آن جان خود را از دست داده اند. ۲ هزار و ۹۵۹ نفر از مبتلایان نیز تا کنون بهبود یافته و ترخیص شده اند. اولین نمونه مثبت کرونا در اصفهان (دوشنبه- پنجم اسفند) اعلام شد. علاوه بر اصفهان، ۱۵ شهرستان دیگر اصفهان نیز درگیر این بیماری هستند. بنابر آخرین آمار وزارت بهداشت در کل استان اصفهان ۷۸۸ نفر به این ویروس مبتلا هستند و تعدادی نیز جان باخته اند.

انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «گذر از کرونا با همت دانشجویی» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.