روز <a href="/fa/dashboard/ ir/سیزده بدر" class="text info">سیزده بدر</a> و روز <a href="/fa/dashboard/ ir/طبیعت" class="text info">طبیعت</a>


کلیات






سیزدهم فروردین ماه هر سال، روز پایان جشن های نوروزی است. در این روز، مردم بنا بر سنتی فرهنگی، از خانه ها بیرون می آیند و به دشت و صحرا و باغ می روند تا آخرین روز عید را در طبیعت، ودر کنار سبزه و گیاه و آب روان چشمه ها و جویبار ها بگذرانند. این روز زیبا را، «روز طبیعت» نام گذاری کرده اند. در تقویم های رسمی ایران، بعد از انقلاب، این روز روز طبیعت نامگذاری شده است و از تعطیلات رسمی است.



تعطیلی پارک ها و جنگل ها در روز طبیعت - تابناک | TABNAK



فلسفهٔ سیزده به در






به طور کلی در میان جشن های ایرانی جشن «سیزده به در» کمی مبهم است، زیرا مبنا و اساس دیگر جشن ها را ندارد.در کتاب های تاریخی اشارهٔ مستقیمی به وجود چنین مراسمی نشده است، اما در منابع کهن اشاره هایی به «روز سیزدهم فروردین» هست.



گفته می شود ایرانیان باستان در آغاز سال نو پس از دوازده روز جشن گرفتن و شادی کردن که به یاد دوازده ماه سال است، روز سیزدهم نوروز را که روز فرخنده ای ست به باغ و صحرا می رفتند و شادی می کردند و درحقیقت با این ترتیب رسمی بودن دوره نوروز را به پایان می رسانیدند.



آداب و رسوم






روز سیزدهم نوروز بهانه ای برای آشتی با طبیعت و به یاد زلالی آب، استواری کوه، و چشم نوازی درخت افتادن است. از صبح زود، هر چند خانواده را می بینی که به خارج شهر می روند. در آن جا، خانواده ها با شور و نشاط و دسته دسته، در کنار آب و سبزه یا زیر درختان بساط خود را می گسترانند. بچه ها بازی می کنند، مادران مشغول پخت و پز می شوند و پدر ها هم از همه جا صحبت می کنند.



طبیعت در کلام معصومان






پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: «نخل را نسوزانید و آن را در آب غرق نکنید. درخت بارور را قطع ننموده و زراعت و کشاورزی را به آتش نکشید؛ زیرا شما نمی دانید، شاید در آینده به آن نیازمند شوید».
حضرت علی علیه السلام فرمود: «نگاه کردن به سبزه، موجب شادابی است».
حضرت امام صادق علیه السلام فرمود: «زندگی با سه چیز خوش است: هوای پاک، آب فراوان و گوارا، و زمین نرم و آماده کشاورزی».
حضرت امام کاظم علیه السلام فرمود: «سه چیز به دیده روشنی می بخشد: نگاه به سبزه، نگاه به آب روان، و نگاه به صورت زیبا».



با ماندن در خانه در روز طبیعت به شکست کرونا کمک کنید / محدودیت ...



نظر رهبر انقلاب در مورد مراسم سیزده به در






رهبر انقلاب، در کلامی با اشاره به مراسم سیزده به در فرموده اند: «ما ایرانی ها، عید نوروز را دوست می داریم و آن را جشن می گیریم، اما جشن ما، یک جشن سالم است …؛ البته بعضی از مراسم هست که قابل اصلاح نیست. مثلا اسلام درباره مراسم خرافی از روی آتش پریدن، حرفی ندارد و (آن را) تأیید نمی کند؛ اما هیچ اشکالی نمی بیند که مردم، فرض بفرمایید در مناسبتی از مناسبت های عید، به فضای باز بروند، با سبزه و طبیعت و صحرا دیداری تازه کنند، و طبیعت را با یکدیگر نزدیک کنند و لذت صحیح و سالم ببرند؛ (این ها) مانعی ندارد».



سیزده به در سال ۱۳۹۹






در سیزده به در سال ۱۳۹۹ به دلیل شیوع ویروس کرونا در ایران، ستاد ملی مقابله با ویروس کرونا طی اطلاعیه ای هر گونه حضور شهروندان در اماکن عمومی و تفرجگاه ها را ممنوع کرد. در این سال همکاری مردم با ستاد ملی مقابله با کرونا موجب شد تا مراسم سیزده به در انجام نپذیرد.



سیزده به در سال ۱۴۰۰






در سیزده به در سال ۱۴۰۰ نیز به دلیل شیوع ویروس کرونا در ایران، ستاد ملی مقابله با ویروس کرونا طی اطلاعیه ای هر گونه حضور شهروندان در اماکن عمومی و تفرجگاه ها را ممنوع کرد. در این سال همکاری مردم با ستاد ملی مقابله با کرونا موجب شد تا مراسم سیزده به در انجام نپذیرد.



https://www.tabnak.ir/fa/tags/۴۴۷۳۰


گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «روز سیزده بدر و روز طبیعت» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.