۴ مدیر بانکی استان فارس تا پایان سال جاری تعدیل می شوند - اخبار فارس - اخبار استانها تسنیم



به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، محسن ربانی زاده در نشست خبری خود با خبرنگاران با اشاره به جایگاه ویژه استان فارس در سطح کشور اظهار داشت: باتوجه به وضعیت استان فارس که در حوزه جمعیتی در جایگاه چهارم کشور قرار دارد و به اندازه شش استان جمعیت دارد، مدیریت ویژه ای برای آن می طلبد و این استان جای کار میدانی ندارد و نیاز است، کار در این استان به صورت سیستمی انجام شود تا با برنامه ریزی، اقدام و نظارت، سیستم هایی ایجاد شود تا ماحصل آن مدنظر برنامه ریزان توسعه استان با رشد ۸٫۲ درصد باشد.

وی عنوان کرد: در حوزه بنگاه های اقتصادی فارس با دارا بودن ۶۵۳ واحد می طلبد در حوزه های گردشگری فعال باشد. اما انکار نمی کنیم که در تلاطم اقتصادی برخی از بنگاه ها دچار مشکل شده، اما تدابیر لازم برای حمایت از این بنگاه ها در دستور کار قرار گرفت.

ربانی زاده با بیان اینکه از تعداد ۷۲ شهرک صنعتی تعداد ۶۱ شهرک در استان فعال هستند، گفت: در حوزه وضعیت معدن و صنوف در شهرک ۹۱۶ واحد تولیدی با ۲۶ هزار و ۳۰۱ اشتغال، در حوزه خارج از شهرک ها یک هزار و ۳۶۱ واحد با هفت هزار اشتغال و در حوزه گردشگری ۵۰۹ واحد با ۶ هزار و ۴۵۱ اشتغال و سه هزار و ۶۰۷ واحد اقتصادی ۱۰ نفر به بالا داریم که ۱۱۷ هزار و ۲۰۶ نفر اشتغال ایجاد کردند.

این مقام مسئول عنوان کرد: رفع مشکلات بنگاه های بزرگ اقتصادی استان از ابتدای سال جاری همواره مد نظر بوده و برای کارخانه هایی همچون قند ممسنی، آی تی آی، آزمایش و نرگس شیراز اقدامات لازم در دستور کار است. از سوی دیگر این قول را می دهیم که گام به گام در حوزه اشتغال اقدامات لازم در دستور کار است.

اهمیت شهرک های صنعتی از موضوعات مورد بحث معاون استاندار فارس در امور اقتصادی بود و او افزود: قریب به ۵۰ درصد صنایع واحد های صنعتی استان در شهرک های صنعتی مستقر هستند، اما تعهدات در قالب تبصره های دولتی اعلام شده جوابگوی نیاز های زیر ساختی نیست و ما بدنبال حضور سرمایه گذاران در این شهرک هستیم تا خودشان نسبت به تأمین زیر ساخت های شهرک اقدام کنند.

ربانی زاده همچنین در خصوص توزیع اعتبارات تأکید کرد: توزیع اعتبارات هنر نیست بلکه توزیع اعتبار در مسیر توسعه و هزینه کرد مهم است و باتوجه به اینکه وضعیت اقتصادی به گونه ای است که باید اعتبارات به حوزه تولید، تزریق شود اگر نسنجیده توزیع شود باعث تورم خواهد شد و در مقابل در صورت عدم توزیع اعتبارات با رکود و بیکاری مواجه خواهیم شد.

گفتنی است ربانی زاده در این نشست ضمن ابراز گلایه از عملکرد نامطلوب برخی بانک های استان از تعدیل چهار مدیر بانکی خبر داد و بیان کرد: تا پایان سال جاری حداقل ۴ مدیر بانکی در استان تعدیل خواهند شد و برخی از شعب بانکی به ویژه بانک های خصوصی شاید به میزان قابل توجهی تعدیل شوند. چرا که مصارف و منابع بانکی باید در استان در حد منطقی و قابل قبول باشد و پول و سپرده این استان باید در راستای توسعه و اشتغال این استان و نه به صورت سپرده در سایر استان ها باشد.

وی خاطر نشان کرد: باتوجه به اینکه سالیان سال کشاورزی محور اصلی استان بوده و حسب وظیفه، استان در راستای تأمین امنیت غذایی استان بسیار تلاش کرده است. اما فارس استان صنعتی نیست و باتوجه به اینکه هنوز هم در این حوزه رسالت خود را برآورده می کند، اما گام برداشتن به سمت صنعتی شدن استان را واجب می دانیم چرا که اشتغالی که در حوزه صنعت ایجاد می شود چندین برابر بخش کشاورزی است.

ربانی زاده ادامه داد: متأسفانه صنعت ما وابسته به بانک ها است و مشکلاتی در این حوزه وجود دارد و باتوجه به فعالیت ۳۱ بانک و مؤسسه مالی اعتباری در سطح استان، با بررسی صورت گرفته در رابطه با عملکرد نامناسب برخی از این بانک ها، اما این فرصت داده شد تا اقدامات لازم را انجام دهند.

وی همچنین اظهار داشت: باتوجه به تملک ۴۴ واحد اقتصادی توسط بانک ها تعداد ۹ واحد از تملک خارج شد و ۳۵ واحد تولیدی داریم که در تملک بانک هستند و اقدامات لازم برای تعیین تکلیف و یا عدم تملک آن ها در دستور کار است.

فارس در حوزه سرمایه گذاری خارجی در رتبه سوم کشور قرار دارد

مدیر کل امور اقتصادی و دارایی استان فارس در این نشست همچنین به تشریح حوزه سرمایه گذاری و تبصره ۱۸ پرداخت و اظهار داشت: در هشت ماه اول سال جاری استان فارس در جذب تسهیلات عملکرد بسیار خوبی داشته است.

بابک دایی عنوان کرد: اولویت ها و محور های تسهیلات پرداختی در تبصره ۱۸ به واحد های تولیدی نیمه تمام، شرکت های دانش بنیان، واحد های تولیدی پیشران و صادرات محور و بخش تثبیت اشتغال، تلاش شد تا سرمایه در گردش در اختیار بنگاه های اقتصادی قرار گیرد.

وی اظهار داشت: در بررسی طرح های بند الف تبصره ۱۸ تعداد ۳ هزار و ۷۷۶ پروژه اقتصادی به ارزش ۷ هزار میلیارد تومان معادل ۳ برابر اعتبارات مصوب شده که به استان داده شد و لیست آن ها به بانک های عامل ابلاغ شد.

دایی اضافه کرد: این تعداد طرح بررسی شده ظرفیت ایجاد اشتغال برای ۱۰ هزار نفر را داشت که با بررسی صورت گرفته، برای ۱۷۴۰ طرح رقمی بالغ بر ۱۸۰۰ میلیارد تومان تا به امروز تسهیلات پرداخت شد که موجب اشتغالزایی ۲۷۶۸ نفر شده است.

مدیر کل امور اقتصادی و دارایی فارس با تأکید بر اینکه در تحقق بند الف تبصره ۱۸ به میزان ۱۳۰ درصد جذب صورت گرفته است، گفت: بالغ بر ۷۳ درصد از تسهیلات به دو حوزه کشاورزی و صنعت پرداخت شده است.

دایی همچنین تصریح کرد: براساس آخرین اطلاعات مرکز آمار کاهش ۷٫۲ درصدی نرخ بیکاری نشان دهنده اثر گذاری پرداخت این تسهیلات بوده است.

وی افزود: در تبصره ۱۸ تسهیلات پرداختی، استان فارس رتبه دوم کشور را بعد از تهران دارد. حوزه سرمایه گذاری خارجی از دیگر موضوعاتی بود که مدیر کل دارایی و امور اقتصادی استان به آن اشاره کرد و افزود: استان فارس در حوزه سرمایه گذاری خارجی در رتبه سوم قرار دارد.

دایی ابراز کرد: در سال جاری ۳ پروژه سرمایه گذاری خارجی به ارزش ۱۲۹ میلیون دلار با پیش بینی اشتغال برای ۳۷۰ نفر در دستور کار است و نسبت به عملکرد سال قبل رشد دو برابری داشته است.

وی افزود: طی یکسال گذشته ۱۷۱ میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی در قالب یازده طرح سرمایه گذاری داشته ایم که این سرمایه گذاری از سوی کشور های انگلیس، آلمان، مالزی، امارات، افغانستان در حوزه های پزشکی، دامی، ساختمانی، انرژی خورشیدی، صنعت و کشاورزی بوده است.

دایی یادآور شد: در سال جاری استان فارس توانست در سرمایه گذاری خارجی در حوزه صنعت با ۱۲۰ میلیون دلار سرمایه در میان استان های کشور رتبه اول را کسب کند.

انتهای پیام/۴۲۴/.
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «۴ مدیر بانکی استان فارس تا پایان سال جاری تعدیل می شوند - اخبار فارس - اخبار استانها تسنیم» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.