جوانان و کنشگری در دانشگاه و جامعه



ایسنا/قزوین میزگرد «جوانان و کنشگری در سطح دانشگاه و جامعه» توسط ایسنا در دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) برگزار شد، در این میزگرد به بررسی حضور جوانان در جامعه پرداخته شد و مطالبات دانشجویان در این راستا مورد بررسی قرار گرفت.

میدان دادن به جوانان و حضور پررنگ تر آن ها در عرصه های مختلف، عامل پویایی و پیشرفت یک جامعه است. در این راستا تعدادی از جوانان دانشجوی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) در میزگرد «جوانان و کنشگری در سطح دانشگاه و جامعه» به بررسی حضور جوانان در جامعه و دانشگاه پرداخته و مطالبات خود را در این راستا بیان کردند.

ایسنا: دانشجو تا چه حد می توانند در دانشگاه و به طبع آن در جامعه تأثیرگذار باشد؟ اهداف حال حاضر جنبش دانشجویی چیست؟

امیررضا بخشی پور، دبیر کل انجمن اسلامی دفتر تحکیم وحدت دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره): مهم ترین رسالت دانشجو این است که نسبت به مسائل جهان اطراف واکنش نشان بدهد و سطحی از اتفاقات عبور نکند. دانشجو اول باید در زندگی شخصی خود، موفق باشد تا یک عنصر اجتماعی توانمند شود؛ مرحله دوم تأثیرگذاری دانشجو در دو لایه سطحی و عمیق در دانشگاه است، در سطح روبنایی، دانشجو نیازمند باید به مسائل روز دانشجو، مطالب صنفی، سیاسی و موارد دیگر بپردازد و در لایه عمیق، باید در بحث نهضت نرم افزار یا تمدن سازی نوین اسلامی که مدنظر رهبری است، ورود پیدا کند.

نوید رجبی، دبیر کارگروه اندیشه ورز بسیج دانشجویی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره): یک بسیجی این از نظر رهبری، فردی است که در هر صحنه مورد نیاز انقلاب و کشور مانند جنگ، اقتصاد، عدالت خواهی یا موارد دیگر در میدان حضور دارد؛ لذا بسیج دانشجویی باید در خصوص کنشگری و هوشیاری دقت بیشتری داشته باشد، از دهه هفتاد جنبش نرم افزاری در فضای نخبگان مطرح می شود که متأسفانه تاکنون مورد غفلت واقع شده است.

در عرصه علمی و فکری با پرهیز از تقلید نیازمند یک همت ویژه هستیم. دانشجو باید سازنده باشد و محیط جانبی خود را تحت تأثیر قرار بدهد و خود در فضای بعضا مسموم هضم نشود، جریان سازی انقلابی از رسالت های جنبش دانشجویی است که به لطف خدا در حد بضاعت در میدان عمل توانسته کارساز باشد.

ایسنا: حدود مطالبات دانشجویان از قبیل مسائل صنفی باید تا چه میزان باشد و آیا تشکل ها نیز اجازه ورود به مشکلات صنفی را دارند؟

بخشی پور: دانشجو سرمایه اجتماعی است و تشکل های دانشجویی نیز از محبوبیت هایی برخوردار هستند و به علت جایگاهی که دارند می توانند نسبت به افراد عادی مطالبه گری هایی داشته باشند.

متأسفانه کارکرد جنبش دانشجویی در ایران درست تعریف نشده، در کشورهای مطرح دنیا، جنبش دانشجویی واسطه بین حاکمیت و مردم است، زیرا مردم را بیشتر می شناسد و با طبقات مختلف جامعه ارتباط دارد و دوم اینکه یک تشکل غیروابسته و خودجوش را می توان مردمی نامید؛ اگر تشکل ها را درست تعریف نکنیم تبدیل به ابزاری می شوند و مردم نیز آن ها را پس می زنند.

وقتی جنبش دانشجویی می بیند که نمی تواند مؤثر باشد دست به حرکت های کور و رادیکال می زند، خط و مرز ما با حرکت های تند کاملا مشخص است و در چارچوب قانون به مطالبات مردم و دانشجویی حتی صنفی نیز می پردازیم.

رجبی: پیگیری های دانشجویی یک روند قانونی دارد و معمولا دیده شده است که بعضی ها دنبال لیدری در تجمعات هستند و دانشجو را ابزار اهداف خود می دانند. با جلب توجه دانشجویان و حضور آن ها در کف دانشگاه به دنبال عقبه سازی برای خود هستند. معمولا قراردادهای صنفی که شامل خوابگاه، سلف و موارد دیگراست در تابستان اقدام می شود، اما با بررسی صورت گرفته می بینیم شورایی که متولی امور صنفی است در تابستان عملکرد منفعلانه دارد و بعضا دیده شده گاهی عملکرد دیگران توسط جریانی مصادره به مطلوب می شود.

در مجموعه ها و تشکل های خارج از دانشگاه شما می توانید از استاندار و فرماندار و بقیه مسئولین به دنبال مطالبه گری باشید و در دانشگاه نیز، دانشجویان می توانند برای مطالبات خود از معاون دانشجویی، فرهنگی و بقیه مسئولین دانشگاه، درخواست هایی داشته باشند.

ایسنا: می توانید مصداق هایی از فعالیت های صنفی مجموعه یا تشکل خود داشته باشید؟ این روند مستمر بوده است؟

دبیر کارگروه اندیشه ورز بسیج دانشجویی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره): جلسات متعددی با ریاست دانشگاه شکل گرفته و مطالبات دانشجویان مطرح شده است. مصداق عملکرد بسیج دانشجویی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، تحویل اتاق بسیج در دانشکده فنی و مهندسی به معاون دانشجویی برای احداث کافه دانشجویی است.

تشکل های انقلابی، حسینیه شهید آوینی خوابگاه را نیز به معاونت دادند تا دانشجویان در خوابگاه به سلف دسترسی داشته باشند، حتی حاضر شدیم هیئت های هفتگی را به مسجد دانشگاه منتقل کنند تا مسئولان دانشگاه با آرامش بیشتری یک مکان جدید را برای هیئت در نظر بگیرند. بعضی از جریان های دنبال برچسب زدن هستند، اگر گزارشی از مطالبه گری ها ارائه بدهیم، ما را به سیاسی کاری متهم می کنند.

دبیر کل انجمن اسلامی دفتر تحکیم وحدت دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره): در حوزه صنفی هم مطالبات مختلفی مطرح شده است، مصداق آن در سخنرانی های پیش از خطبه نماز جمعه مشکلات دانشجویان و مسائل صنفی نیز گفته شده و پیگیری هایی از جانب مسئولان صورت گرفته است. اگر با مسئولین به گفتمان مشترکی برسیم و همدیگر را درک کنیم، می توانیم به عنوان یک واسطه گر بین مسئولان و دانشجویان باشیم و مشکلات را رفع کنیم.

حرف های پوپولیستی مشکل دانشجویان را حل نمی کند و مسئله برای مسئولین درست مطرح نمی شود و صرفا باعث ایجاد فاصله بین خانواده دانشگاهیان خواهد شد.

پی نوشت: در این میزگرد از مسئولان شورای صنفی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) و انجمن فرهنگ و سیاست این دانشگاه نیز دعوت به عمل آمد اما نماینده ای برای حضور در این نشست از این دو مجموعه حضور نداشت.

انتهای پیام

پرسش و پاسخ در جوانان و کنشگری در دانشگاه و جامعه

گفتگو با هوش مصنوعی