جمع آوری زکات با استفاده از فناوری های نوین مالی



به گزارش خبرگزاری تسنیم؛ امروزه تمایل کشورهای مسلمان برای استفاده از فناوری اطلاعات در انجام امور مالی اسلامی بیشتر شده است. طبق آمار منتشر شده ۱٫۹ میلیارد از جمعیت جهان را مسلمانان تشکیل می دهند. مسلمانان معتقدند که پرداخت زکات سبب پاک شدن مال شده و به باقیمانده ثروت شخص برکت می دهد. در بسیاری از کشورهای مسلمان، پرداخت زکات داوطلبانه است. در شش کشور مالزی، عربستان سعودی، پاکستان، سودان، لیبی و یمن زکات توسط دولت جمع آوری می شود.

بیشتر بخوانید:

در برخی کشورها مانند انگلیس، امارات، اندونزی، مالزی، آمریکا و عربستان که میزبان بیشترین فناوری های سازگار با شریعت هستند از فین تک برای دیجیتالی شدن امور مالی اسلامی بهره می گیرند.

برای نمونه می توان به کشور اندونزی اشاره کرد که بزرگترین کشور مسلمان جهان است و ارزش زکات آن تنها در یک سال بیش از ۵۰۰ میلیون دلار است. اپلیکیشن GoPay که بخشی از شرکت Gojek است، از نوامبر ۲۰۱۹ با شورای مساجد اندونزی همکاری کرد تا کمک های دیجیتالی شامل زکات را در ۸۰۰ هزار مسجد این کشور جمع آوری کند.



همچنین موسسه خیریه انگلیس و بنیاد ملی زکات (NZF) ، از ارز دیجیتال به عنوان راهی برای کمک مالی استفاده می کنند. NZF که زکات را در محله های مسلمان انگلیس جمع آوری و توزیع می کند معتقد است این مساله با روندهای تکنولوژیکی و عادات اهداکنندگان همگام است و به نظر می رسد پذیرش ارزهای رمزنگاری شده گام منطقی بعدی به شمار رود.

انتهای پیام/

پرسش و پاسخ در جمع آوری زکات با استفاده از فناوری های نوین مالی

گفتگو با هوش مصنوعی