واکنش مقامات اروپایی به استعفای ترزا می



به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه سوئیسی «تاگس آنسایگر»، ترزا می، نخست وزیر انگلیس روز جمعه اعلام کرد هفتم ژوئن برابر با ۱۷ خرداد رسما از سمت خود کناره گیری می کند.

وی مقابل مقر نخست وزیری اعلام کرد از رهبری حزب محافظه کار متبوعش کناره گیری می کند که این در واقع به معنی استعفا از ریاست دولت نیز هست.

می همچنان نخست وزیر انگلیس باقی خواهد ماند تا جانشین وی در یک روند دو مرحله ای انتخاب شود.

پیش نویس توافقنامه پیشنهادی ترزا می برای خروج از اتحادیه اروپا در چندین رای گیری مجلس عوام بریتانیا رای کافی را نیاورد و او هم از درون حزب و همچنین از سوی احزاب مخالف به شدت در معرض انتقاد قرار داشت. وی بالاخره نتوانست زیر این فشارها تاب بیاورد و استعفای خود را اعلام کرد.

استعفای ترزا می با واکنش های مقامات اروپایی همراه بود. «آنگلا مرکل»، صدر اعظم آلمان اعلام استعفای ترزا می را با احترام یاد کرده و سخنگوی دولت آلمان جمعه اعلام کرد که صدر اعظم آلمان همواره با خانم می به خوبی و قابل اعتماد همکاری کرده است و تا زمانی که وی در این مسئولیت است به این رویکرد ادامه خواهد داد. وی تاکید کرد که مرکل همچنان به مناسبات خوب با انگلیس ادامه خواهد داد.

«امانوئل ماکرون»، رئیس جمهور فرانسه هم این اقدام نخست وزیر انگلیس را به عنوان کاری جسورانه ستود و همزمان خواستار یک روشنگری سریع در مسئله برگزیت شد. وی تاکید کرد که هنوز زود است که درباره عواقب این تصمیم نخست وزیر انگلیس حدس و گمان بزنیم.

وی افزود: اولویت این است که ابتدا از عملکرد خوب اتحادیه اروپا اطمینان حاصل کنیم.

«یان کلود یونکر»، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا هم درباره این اقدام ترزا می ابراز تاسف کرده و یک سخنگوی کمیسیون روز جمعه از همکاری ها با این نخست وزیر انگلیس قدردانی کرده و گفت: ترزا می یک زن شجاع و بسیار قابل احترام است.

وی در عین حال تصریح کرد که یونکر همچنین با یک نخست وزیر جدید در انگلیس هم رابطه کاری برقرار خواهد کرد. سخنگوی کمیسیون اروپایی همچنین تاکید کرد که این مسئله در موضع فعلی اتحادیه اروپا تغییری ایجاد نمی کند. وی افزود: فرضیه کمیسیون اروپایی این است که انگلیس در ۳۱ اکتبر این اتحادیه را ترک می کند. به گفته وی اتحادیه اروپا بر یک برگزیت منظم تاکید دارد. وی در عین حال تغییرات در توافق نامه برگزیت بسیار بحث برانگیز در لندن را امکان پذیر ندانست.

«بوریس جانسون»، وزیر امور خارجه سابق انگلیس به عنوان یکی از نامزدها برای جانشینی ترزا می مطرح است. وی خطاب به ترزا می از خدمات او برای کشور و حزب محافظه کار تشکر کرد.

«جری کوربین»، رئیس حزب کارگر هم اعلام کرد که ترزا می فردی نالایق برای حکومت کردن بود و برای کناره گیری خود دلیل داشت. وی تاکید کرد برای اینکه این کشور از چالش خارج شود جانشین او باید انتخابات مجدد برگزار کند.

«ناجل فاراق»، رئیس حزب بزگزیت دشمن با اتحادیه اروپا هم این انتقاد را به ترزا می وارد کرد که وضعیت این کشور را غلط ارزیابی کرده است.

بعد از دیوید کامرون، نخست وزیر سابق انگلیس ترزا می تا به حال دومین رئیس حزب محافظه کار است که کناره گیری کرده است.

به نوشته رسانه های غربی «دومینیک راب»، وزیر برگزیت سابق انگلیس یکی دیگر از نامزدهای مطرح برای جانشینی ترزا می است. او در نوامبر سال ۲۰۱۸ در اعتراض به توافق ترزا می و اتحادیه اروپا درباره برگزیت از سمت خود کناره گیری کرد. وی مانند بوریس جانسون از طرفداران برگزیت است و در صورت عهده داری سمت نخست وزیر انگلیس برگزیت بدون توافق سناریوی محتملی است.

جرمی هانت از مخالفان مسئله برگزیت و وزیر امور خارجه فعلی انگلیس نیز به نوشته رسانه های غربی به عنوان نامزد جانشینی ترزا می مطرح است.

«مایکل گوا»، که در سال ۲۰۱۶ و بعد از استعفای دیوید کامرون هم تلاش کرد تا نخست وزیر انگلیس شود از دیگر گزینه های احتمالی برای تصدی این سمت است. وی تحت دولت کامرون مدت زیادی وزیر آموزش بود و در کابینه دوم ترزا می سمت وزیر سلامت را دریافت کرد.

سجاد جاوید هم از سال ۲۰۱۰ عضو پارلمان انگلیس بوده و سال گذشته هم به ست وزارت کشور دولت ترزا می نائل آمد و از دیگر نامزدهای مطرح برای جانشینی ترزا می است. به این ترتیب جاوید اولین سیاستمدار مسلمان است که تا به حال در بسیاری سمت های سیاسی عالی در این کشور از جمله وزارت کشور و امور خارجه فعال بوده و حالا هم برای عهده داری سمت نخست وزیری تلاش می کند.

اندریا لیدسوم، معاون مستعفی پارلمانی نخست وزیر انگلیس هم از دیگر نامزدهای مطرح برای جانشینی ترزا می است. او نیز از حامیان مسئله برگزیت است.

انتهای پیام/

پرسش و پاسخ در واکنش مقامات اروپایی به استعفای ترزا می

گفتگو با هوش مصنوعی