نگرانی خانواده ها از آغاز سال تحصیلی جدید / نظر دانشگاه علوم پزشکی برای برگزاری برنامه های آموزشی



به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، از اواسط تابستان سال جاری، بسیاری از خانواده ها دل نگرانی های فراوانی برای شروع مدارس و حضور فرزندانشان در کلاس های درس داشته اند چرا که ویروس مرموز کرونا همچنان در بین ما جولان می دهد و منتظر فرصتی است تا مهمان خانه هرکدام از ما شود و چه فرصتی بهتر از کلاس های درسی که اصول بهداشتی در آن رعایت نشود!

این در حالی است که محسن حاجی میرزایی، وزیر آموزش و پرورش در جدیدترین اظهار نظر خود، از بازگشایی مدارس و دانشگاه ها از ۱۵ شهریورماه خبر داده است و اکنون نگرانی بسیاری از خانواده ها و دانش آموزان بیشتر شده و تعدای از خانواده ها حاضر نیستند در چنین شرایطی فرزند خود را به مدرسه بفرستند.

همچنین کادر مدارس و معلمان علاوه بر نگرانی برای سلامتی دانش آموزان، برای سلامت خود و خانواده هایشان هم مضطرب هستند، چرا که به گفته محققین، ویروس کرونا در بسیاری از کودکان بی علامت است اما کودکان آلوده به ویروس، برای اطرافیان خود ناقل خطرناکی محسوب می شوند و این مساله باید جدی گرفته شود.

برای بازگشایی مدارس، سه سناریو روی میز است

مسئولان وزارت آموزش و پرورش از چندی پیش اعلام کرده اند که برای بازگشایی مدارس، سه سناریو روی میز دارند و بسته به چگونگی وضعیت کرونا در هر منطقه، یکی از این سه سناریو را به اجرا در خواهند آورند، همچنین روز گذشته معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش هرمزگان، از ایجاد آمادگی در مدارس سطح استان جهت برگزاری برنامه های آموزشی و پرورشی در سه منطقه قرمز، زرد و سفید استان خبر داد.

به گفته رئیس اداره سلامت آموزش و پرورش هرمزگان، از روز شنبه ۱۵ شهریورماه مدارس رسما فعالیت خود را آغاز می کنند و برنامه های آموزشی در سه حالت حضوری برای مناطق سفید، نیمه حضوری برای مناطق زرد و غیر حضوری برای مناطق قرمز، برگزار خواهد شد که آخر هر هفته وضعیت کرونا در هر شهرستان اعلام شده و بر آن مبنا تصمیم گیری می شود.

نظر دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان برای چگونگی برگزاری برنامه های آموزشی مدارس

در این رابطه سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در گفت وگو با خبرنگار تسنیم، می گوید: در جلسه ای که با آموزش و پرورش خواهیم داشت، قرار بر این شد تا پیشنهاد دهیم که این اداره، برنامه های آموزشی را در مناطق نارنجی و زرد همانند مناطق قرمز، بصورت آنلاین و غیر حضوری برگزار کند.

دکتر فاطمه نوروزیان ادامه می دهد: در مناطق سفید هم مثل مناطق زرد، دانش آموزان هر روز به مدرسه نروند و کلاس های درس بصورت نیمه حضوری برگزار شود که در نهایت باید ببینیم خروجی این جلسه برای تصمیم نهایی چه خواهد بود.

وی تصریح می کند: علت این پیشنهاد این است که در شهرستان های سیریک، بشاگرد و ابوموسی که در وضعیت سفید کرونا قرار دارند، این وضعیت خیلی قابل اعتماد نیست چرا که بسیاری از مردم این مناطق حاضر به انجام تست نیستند در نتیجه نباید فریب رنگ سفید این شهرستان ها را خورد و اقدام به برگزاری کلاس های حضوری کرد.

نوروزیان در خصوص شهرستان بندرعباس اظهار می کند: وضعیت کرونا در شهرستان بندرعباس هم به رنگ قرمز درآمده است و کلاس های درس مدارس در این شهرستان فعلا بصورت آنلاین برگزار می شود تا ببینیم شرایط کرونا در آینده به چه صورت خواهد شد.

تیم های نظارتی بهداشتی در مدارس اعزام خواهد شد

در این خصوص مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان می گوید: اگر بنا شد مدارس آموزش حضوری داشته باشند، تیم های بهداشتی برای نظارت بر رعایت اصول بهداشتی در این محل ها فرستاده خواهد شد و امیدواریم همکاری لازم از سوی مسئولین مدارس جهت برقراری محیطی امن و بهداشتی، صورت بگیرد.

دکتر نوروزیان در خصوص وضعیت بوفه های تغذیه در مدارس تصریح می کند: بوفه های مدارس در اصل نباید باز شوند چون خطرات احتمالی برای انتقال و شیوع ویروس کرونا به واسطه این محل وجود دارد اما درصورت باز شدن، تنها باید آب و غذاهای بسته بندی به فروش برسد و فروش انواع غذاهای گرم ممنوع است.

نگرانی های دو جانبه دانش آموزان و خانواده هایشان

مادر یکی از دانش آموزان دوره اول متوسطه در شهرستان بندرعباس، در گفت وگو با خبرنگار تسنیم می گوید: وضعیت کرونا در استان هرمزگان کماکان ثابت نیست و با حضور دانش آموزان در مدارس می تواند زمینه انتقال و شیوع این ویروس بیشتر شود و سلامت تمام افراد مرتبط با مدارس به خطر بیافتد.

این دانش آموز اظهار می کند: حاضر شدن با ماسک در کلاس های درس بسیار سخت و زجرآور است و در این شرایط به همراه استرس و ترس از کرونا، نمی توان تمرکزی بر یادگیری دروس داشت همچنین فضای کلاس های مدارس کوچک است و نمی توان به خوبی فاصله مناسب را رعایت کرد.

در کنار تمام نگرانی های خانواده ها و معلمان که منطقی و قابل درک است، برخی از دانش آموزان هم با آموزش حضوری موافق هستند در این باره یکی از دانش آموزان پایه دوازدهم می گوید: از طریق آموزش های مجازی دروس را بطور کامل یاد نمی گیریم و با توجه به اینکه کنکور را در پیش رو داریم، بهتر است برنامه های آموزشی بصورت حضوری با رعایت پروتکل ها و تحمل سختی هایش، برگزار شود.

به گزارش تسنیم، بسیاری از مدارس از امکانات و فضای مطلوب و مناسبی جهت برگزاری برنامه های آموزشی حضوری و رعایت پروتکل های بهداشتی، برخوردار نیستند و فضای کوچک کلاس ها، تعداد بالای دانش آموزان و مناسب نبودن سرویس های بهداشتی تنها گوشه ای از مشکلات در این زمینه، است.

بهتر است که مسئولین آموزش و پروش در این زمینه تصمیمات عجولانه ای نگیرند و توجه داشته باشند که رعایت پروتکل های بهداشتی تنها استفاده از ماسک و شست و شو دست ها نیست که حتی همین اصول را هم دانش آموزان دوره ابتدایی شاید خیلی مسلط و مقید به انجامش نباشند. در مجموع حفظ سلامت دانش آموزان، معلمان و کادر مدرسه باید در اولویت و راس تصمیمات نهایی این ارگان قرار بگیرد.

گزارش از سمانه جیشی

انتهای پیام/۸۶۸/ش

پرسش و پاسخ در نگرانی خانواده ها از آغاز سال تحصیلی جدید / نظر دانشگاه علوم پزشکی برای برگزاری برنامه های آموزشی

گفتگو با هوش مصنوعی