نسخه درمان اقتصاد را با «اقتصاد رضوی» پیدا کنید



به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، برای رسیدن به حیات طیبه که مصداق آن تمدن نوین اسلامی و همان آرمان اصلی زندگی بشر برای سعادت دنیا و عقبی است، خداوند صراط مستقیم و امر و نهی هایی را در عرصه های مختلف فردی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و غیره قرار داده است که مبنای این مواهب در آیات و روایات اهل بیت آمده است. به همین جهت برای پیدا کردن نقشه راه زندگی به ویژه در باب مسائل اقتصادی که جامعه ما به جهت تحریم و تهدید دشمنان، سستی و کم فعالیتی برخی از مسئولان گرفتار برخی از مشکلات اقتصادی شده، نیاز است که به دنبال نسخه درمان آن برویم.

کتاب «اقتصاد رضوی» با هدف تشریح مبانی اقتصاد مقاومتی در سه محور تولید، توزیع و مصرف از دیدگاه امام رضا(ع) به قلم محسن نصری نگاشته شده که به مباحثی همچون کسب روزی حلال، نفی تکاثر و سرمایه داری، برادری و تعاون، نفی بخل و انحصارطلبی، مصرف شاکرانه و نفی اسراف پرداخته است.

محسن نصری نویسنده کتاب« اقتصاد رضوی» در باره علت نگارش این کتاب به خبرنگار تسنیم در اصفهان گفت: با توجه به اینکه در سال ۱۳۹۲ رهبر معظم انقلاب بحث اقتصاد مقاومتی را به عنوان درمان مسائل و مشکلات اقتصادی مطرح و در بهمن ماه همان سال سیاست های کلان اقتصاد مقاومتی را در ۲۴ بند عنوان فرمودند؛ بنده با توجه به جایگاه امام رضا(ع) در جامعه ایران و جهان اسلام، نکات مورد توجه و نظر حضرت رضا (ع) در باب اقتصاد را بررسی و استخراج کردم. به همین جهت کتاب اقتصاد رضوی در سال ۹۲ به چاپ اول و در سال ۹۵ به چاپ دوم رسید که محور مباحث در این کتاب در سه بخش تولید، توزیع و مصرف است.

با سود کم مشکلات برطرف می شود

وی افزود: مبانی اقتصاد مقاومتی از دیدگاه امام رضا(ع) در همین سه محور تولید، توزیع و مصرف مطرح شده که حضرت در تولید، به مسئله رزق حلال اشاره دارند که باید تلاش کنیم نیازها و امکانات خود و کشور را با کسب حلال به دست آوریم. دربخش توزیع، مباحث عدالت مطرح است که برعکس نظام سرمایه داری غرب، عدالت باید جایگاه ویژه داشته باشد چرا که در تفکر اقتصاد اسلامی عدالت یک اصل مهم است. در بخش مصرف، عدم اسراف و اقتار عنوان شده، به عبارتی اسراف خروج از حد و اقتار کمتر از حد مصرف کردن است که هر دو مورد نهی و نکوهش حضرت رضا (ع) واقع شده است. این دستورات در حوزه اقتصاد در قطعه پالتویی در ۱۶۷ صفحه تنظیم شده است.

نصری با اشاره به اهمیت چنین موضوعاتی خاطرنشان کرد: باید برای تنظیم سبک زندگی، به دستورات قرآن و عترت مراجعه کنیم که این کتاب بخشی از آن را به ویژه در اقتصاد دارد. برای نمونه در بخشی از کتاب آمده است که حضرت رضا (ع) به سود کم قائل بودن در خرید و فروش و تجارت، تاکید کرده اند و جالب است که امروز بخشی از مشکلات جامعه به دلیل بی دقتی برخی از اشخاص، گران فروشی، اجحاف و بی انصافی، ثروت اندوزی با ضایع کردن حق دیگران است که اگر سود کم را مد نظر داشته باشیم با عملی شدن همین دو کلمه از امام رضا (ع) در اقتصاد و زندگی ما توسط ۸۳ میلیون نفر، بسیاری از گرانی،ها، تورم و مشکلات برطرف می شود.

با تئوری های غربی و سرمایه داری مشکلات اقتصاد برطرف نمی شود

وی همچنین در مورد ارتباط دانشگاه با اقتصاد مقاومتی گفت: حدود ۴٫۵ میلیون دانشجو داریم که در رشته های مختلف تحصیل می کنند و بسیاری از این رشته ها با اقتصاد در ارتباط است که قطعا با تئوری ها و نظریه های مختلفی در اقتصاد روبه رو می شوند.

نویسنده کتاب« اقتصاد رضوی» گفت: با این وجود چون ما در جامعه اسلامی زندگی می کنیم و معتقد به اهل بیت (ع) هستیم، دانشگاه های ما به خصوص در حوزه علوم انسانی و رشته هایی همانند اقتصاد باید به سمت تعابیر و سخنان خداوند و اهل بیت (ع) سوق پیدا کند. امروزه شاهد نظام غربی سرمایه داری، جنبش وال استریت در آمریکا و جنبش جلیقه زردها در فرانسه هستیم که حتی خود مردم اروپا و آمریکا جایگاهی را برای نظام و اقتصاد سرمایه داری قائل نیستند و حال اگر دوباره در دانشگاه ها تئوری های نظام سرمایه داری و غربی را بخوانیم طبیعتا در مناصب مختلف اقتصاد نمی توانیم اقتصاد جامعه را مدیریت کرده و دچار مشکل می شویم و به همین دلیل در بحث اقتصاد باید بخش مهمی از آن یعنی تئوری و نظرات علمی توجه ویژه ای شود.

انتهای پیام/ح
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «نسخه درمان اقتصاد را با «اقتصاد رضوی» پیدا کنید» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.