چهار نکته اصلی در شکست نامه 7 اکتبر ارتش اسرائیل



به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، منصور براتی، کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی در ویدیوی تحلیلی به واکاوی ابعاد مختلف گزارش جدید ارتش اسرائیل درباره شکست در عملیات طوفان الاقصی در روز ۷ اکتبر ۲۰۲۳ می پردازد.

.

پس از انتشار گزارش ۱۰۰۰ صفحه ای ارتش اسرائیل درباره علل شکست در روز هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (طوفان الاقصی)، اکنون نگاهی به این گزارش خواهیم داشت. این گزارش اساسا به دو مسئله می پردازد:

علت ناتوانی ارتش و دستگاه های امنیتی رژیم صهیونیستی در پیش بینی برنامه و نقشه حماس برای حمله به اسرائیل در روز هفتم اکتبر؛ علت عدم موفقیت ارتش رژیم صهیونیستی در خنثی سازی عملیات در ساعات اولیه و به خصوص در روز اول نبرد (هفتم اکتبر ۲۰۲۳) و شکست سنگین اسرائیل که منجر به کشته شدن تعداد زیادی از صهیونیست ها (حدود ۱۲۰۰ نفر) و اسارت بیش از ۲۵۰ اسرائیلی شد.

در این گزارش، به چهار موضوع اصلی در رابطه با این شکست اشاره شده است:

درک نادرست از وضعیت نوار غزه در دهه گذشته:

دستگاه های اسرائیلی در دهه گذشته درک نادرستی از وضعیت نوار غزه داشتند. این درک نادرست و پیش فرض های غلط، باعث شد تا برداشت های نادرستی از این منطقه داشته باشند و دانسته های خود را بر اساس مفروضات نادرست استوار کنند.

این درک نادرست به شناخت از یحیی سنوار، رهبر نظامی حماس، در سال های پس از ۲۰۱۸ بازمی گردد. اسرائیلی ها او را فردی عمل گرا می شناختند، نه یک فرد ایدئولوژیک. تصور می شد که وی قصد اقدام بزرگ و حمله علیه اسرائیل را ندارد. در حالی که واقعیت با این برداشت در تضاد کامل بود.

تحلیل نادرست وضعیت و آمادگی نظامی حماس از ۲۰۱۴ به بعد

از سال ۲۰۱۴ به بعد، چندین جنگ رخ داده است، اما در هیچ یک از آن ها ارتش رژیم صهیونیستی موفق به نابودی حماس نشده است. به عنوان مثال، در جنگ «سیف القدس» در سال ۲۰۲۱، حماس برای اسرائیل شرط گذاشت و اعلام کرد که اگر محله «شیخ جراح» عقب نشینی نکند، به سرزمین های اشغالی حمله خواهد کرد. این نشان دهنده افزایش آمادگی حماس بود که البته مورد توجه دستگاه های امنیتی و اطلاعاتی اسرائیلی قرار نگرفت.

از سال ۲۰۱۴ به بعد، علی رغم وقوع جنگ های متعدد، تقریبا هر دو سال یکبار، حماس نه تنها تضعیف نشد، بلکه قدرت و توان نظامی و اطلاعاتی خود را افزایش داد. این در حالی بود که جنبش اسلامی فلسطین در خلال نبرد سال ۲۰۲۱ حتی برای اسرائیل شرط و شروطی را تعیین کرد.

تصمیم گیری های نادرست در آستانه هفتم اکتبر

در روزهای ششم و هفتم اکتبر، نشانه هایی وجود داشت که می شد بر اساس آن ها پیش بینی کرد که احتمالا باید به بخشی از نیروهای نظامی اسرائیل دستور آماده باش داد.

عدم صدور دستور آماده باش، منجر به شکست دوم شد؛ یعنی ناتوانی در خنثی سازی عملیات در ساعات اولیه و در روز اول و در نهایت، شکست بزرگ اسرائیل.

دستورات فرماندهی نظامی اسرائیل پس از آغاز جنگ

دستورات فرماندهی نظامی اسرائیل پس از آغاز جنگ، با مشکلات فراوانی روبه رو بود. برای مثال این نهادها چندین ساعت طول کشید تا متوجه شوند که آنچه در حال وقوع است، یک جنگ تمام عیار است. لشکر غزه ارتش رژیم صهیونیستی به مدت یک روز در وضعیت ازهم گسیختگی به سر می برد و از هفتم تا دهم اکتبر طول کشید تا بتواند تا حدی به شرایط منطقه مسلط شود.

در مجموع می توان گفت، این گزارش از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، چرا که بخش اعظم آن به شکست های ارتش اسرائیل اذعان دارد و بخش دیگری از آن، برداشت های امنیتی دستگاه سیاسی و مقامات سیاسی را (بدون اشاره مستقیم به تقصیر مقامات سیاسی) مورد انتقاد قرار می دهد و انتظار می رود در آینده ای نزدیک برای مقامات سیاسی این رژیم نیز دردسرهایی ایجاد کند.

انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «چهار نکته اصلی در شکست نامه 7 اکتبر ارتش اسرائیل» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.