سند برنامه اجرایی مقابله با گرد و غبار به خراسان جنوبی ابلاغ شد



ایسنا/خراسان جنوبی مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی اظهار کرد: سند برنامه اجرایی مقابله با گرد و غبار به استان خراسان جنوبی ابلاغ شد.

حسن اکبری در گفت وگو با ایسنا با بیان اینکه خراسان جنوبی در رده اول استان های غبارخیز کشور است، گفت: برنامه جامع مقابله با گرد و غبار و برنامه عمل دستگاه های اجرایی مرتبط استان خراسان جنوبی توسط ستاد ملی سیاست گذاری و هماهنگی مدیریت پدیده گرد و غبار و با همکاری دستگاه های ستادی مرتبط تهیه و جهت اجرا به استان ابلاغ شد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی افزود: عوامل طبیعی از جمله خشکسالی های دو دهه اخیر از مهم ترین علت تشدید پدیده گرد و غبار در استان بوده که منجر به کاهش شدید ریزش های جوی، کاهش و از بین رفتن پوشش گیاهی طبیعی، کاهش رطوبت سطحی خاک، خشکی شدید اراضی کشاورزی، کاهش آبدهی رودخانه های فصلی، کم آبی تالاب ها و آبگیرها، کاهش حجم آب زیرزمینی و کاهش رطوبت هوا و … شده است.

وی، کمبود رطوبت هوای استان بدلیل دوری از دریای آزاد، بالا بودن دمای هوا بویژه در فصل گرم (بهار و تابستان )، بالابودن تبخیر و تبخیر و تعرق پتانسیل بویژه در ماه های گرم و خشک، بالابودن سرعت بادهای فرساینده نسبت به سرعت آستانه فرسایش بادی خاک، متاثر بودن استان از وزش بادهای ۱۲۰ روزه، مجاورت با استان های کویری، کویر و لوت مرکزی ایران و متاثر بودن از اقلیم خشک و بیابانی حاکم بر کویرها و نوسانات شدید فشار هوا را از دیگر عوامل طبیعی موثر در وقوع پدیده گرد و غبار در استان عنوان کرد.

اکبری، نقش عوامل انسانی را در بروز پدیده گرد و غبار در دراز مدت نیز غیر قابل انکار دانست و اظهار کرد: تمامی فعالیت های منجر به تخریب و از بین رفتن پوشش گیاهی از جمله چرای بی رویه دام در مراتع استان، ترکیب نامناسب دام در مراتع، بوته کنی و قطع اشجار برای تامین سوخت و تبدیل مراتع به اراضی کم بازده و سایر کاربری ها بر افزایش پدیده گرد و غبار اثرگذار است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی، بهره برداری غیر اصولی از اراضی کشاورزی، ناکافی بودن طرح های کشاورزی حفاظتی، تغییر کاربری اراضی کشاورزی و باغات برای توسعه، بهره برداری بی رویه از منابع آب زیرزمینی، احداث سدهای بزرگ و خشکیدن و کاهش حجم منابع آبی پایین دست آنها، بهره برداری بی رویه از منابع خاک و فعالیت های معدنی و عمرانی و … از دیگر عوامل موثر در بروز پدیده گرد و غبار در استان عنوان کرد و در خصوص آن هشدار داد.

اکبری بیان کرد: برنامه های اجرایی، مدیریتی، حفاظتی و نظارتی مقابله با گرد و غبار استان در افق ده ساله (۱۴۰۰- ۱۴۱۰) برای اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان، اداره کل حفاظت محیط زیست، سازمان جهاد کشاورزی، اداره کل هواشناسی، سازمان صنعت، معدن و تجارت، دانشگاه علوم پزشکی، جمعیت هلال احمر، اداره کل آموزش و پرورش و مراکز دانشگاهی، شرکت آب منطقه ای، شرکت توزیع برق منطقه ای، شرکت نفت، اداره کل راه و شهرسازی، نیروهای انتظامی و نظامی، شهرداری ها و بخشداری ها، صداو سیمای استان در برنامه جامع مذکور پیش بینی شده است که به زودی توسط معاون هماهنگی امورعمرانی استانداری و رئیس کارگروه مقابله با پدیده گرد وغبار به دستگاه های اجرایی مرتبط ابلاغ خواهد شد.

انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «سند برنامه اجرایی مقابله با گرد و غبار به خراسان جنوبی ابلاغ شد» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.