شهید فخری زاده، نمونه عینی ایستادن پای پژوهش است



ایسنا/اصفهان رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: ایستادن تا پای جان برای پژوهش نه به چشم تشریفات و بلکه حل مسئله جدی جامعه، درسی است که از شهید فخری زاده می گیریم.

طاهره چنگیز، امروز (پنجشنبه-۲۷ آذرماه) در ویژه برنامه آذرماه پژوهش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با موضوع «ایستادن پای پژوهش» و بزرگداشت شهید محسن فخری زاده به عنوان پژوهشگری که تا پای جان پای پژوهش ایستاد، اظهار کرد: ایستادگی پای پژوهش نشان می دهد که پژوهش یک مورد لوکس و فانتزی نیست، بلکه این ما پژوهشگران هستیم که با انتخاب دردمندانه و مسئولانه یک موضوع و مشکل واقعی و حل مسئولانه آن می توانیم جایگاه پژوهش را در جامعه تبیین کنیم.

وی افزود: اینکه تصور کنیم پژوهش یک موضوع خنثی و بی هدف است که اگر نباشد هم اتفاقی نمی افتد، آفتی برای پژوهش است و اگر بعضی افراد دیدگاهی این چنینی دارند، به دلیل عملکرد منفعل بعضی از پژوهشگران است که نباید اینگونه باشد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد: اگر نتوانیم نشان دهیم پژوهشی که عرضه می کنیم تا چه اندازه، ارزش دارد، نمی توانیم انتظار بازخورد خوب از دریافت کنندگان نتایج پژوهش داشته باشیم.

چنگیز با اشاره به ترور ناجوانمردانه شهید فخری زاده تصریح کرد: در کشور نمونه هایی همچون دکتر فخری زاده نیاز است که با پژوهشگری و فناوری امنیت ملی را به ارمغان بیاورند. این افراد به واقع شهدای تحقیقات هستند و برای جامعه پژوهشگران همچون یک فانوس دریایی هستند.

وی اضافه کرد: اگر به انتخاب مسئله واقعی و ایستادن تا پای جان برای پژوهش نه به چشم تشریفات و بلکه حل یک مسئله نگاه شود، درسی است که از شهید فخری زاده می گیریم و جامعه آکادمیک باید بتواند در این سمت حرکت کند.

برای موفقیت پژوهش به افرادی نیاز داریم که تا پای جان برای آن بایستند

به گزارش ایسنا، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز در این برنامه افزایش کمی مقالات را آفتی جدی برای پژوهش کشور دانست و اظهار کرد: بارها از خود پرسیده ام که آسیب ها و تهدیدهایی که باعث می شود با پژوهش به نتیجه نرسیم چیست؟

شقایق حق جو جوانمرد با بیان اینکه گاهی گفته می شود به اندازه کافی در پژوهش موفق نیستیم و به خصوص در پاندمی کرونا این بحث بسیار مطرح شد، گفت: اگر قرار باشد پژوهش اثرگذار باشد باید ویژگی هایی داشته باشد، که این سوال مطرح می شود که این ویژگی ها چیست؟

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اظهار کرد: در جاهایی که خوب عمل نکرده ایم به این دلیل است که زیرساخت های لازم را نداشتیم، خوب نکوشیده ایم و از ابزار اولیه برای حل مسئله واقعی جامعه استفاده نکرده ایم.

به گفته حق جوی متاسفانه فرهنگی غلط در جامعه این روزها حاکم شده که همه در صدد این هستند به سرعت به موفقیت برسند. این معضل تهدید کننده دستاوردهای آکادمیک کشور است.

وی افزود: هر کاری برای اینکه نتیجه بدهد به افرادی نیاز دارد که تا پای جان در آن ایستاده باشند.

تبیین مکتب و منش پژوهشگری شهید فخری زاده

محمد مهدی فخری زاده - فرزند شهید محسن فخری زاده نیز در این برنامه گفت: با بررسی مسیر حرکت پدر در این ۴۰ سال به این نتیجه می رسیم که یک منش و رفتار خاصی انجام شده تا به این نقطه برسیم و قطعا تبیین منش و مکتب این پژوهشگر می تواند در رشد و اعتلای آینده کشور تاثیرگذار باشد.

وی افزود: حرکت پدرم در حوزه پژوهش را از این جهت، مکتب می دانم که شرایطی برای موفقیت داشته اند و معتقدم که با تبیین این فرهنگ و مکتب می توانیم الگوسازی کنیم.

پسر شهید فخری زاده با بیان اینکه پدرم معتقد بودند که قطرات خون منتج به نتایج بزرگتر می شود، تصریح کرد: در این روزها در راستای تبیبین مکتب پدرم فکر و در این راستا تلاش می کنم.

وی افزود: ایشان شهید علم و اندیشه بودند و علاوه بر اینکه متعلق به همه جامعه هستند ادامه دهنده راه ایشان مجموعه علمی کشور است.

فخری زاده اظهار کرد: ترور پدر از جوانبی یک ضایعه است، اما از این جهت که بتوانیم موفقیت های بزرگتر به دست آوریم که هم باعث رشد جامعه و هم شادی روح شهید شود می توان از آن دستاورد خوب استخراج کرد.

به گفته پسر شهید فخری زاده اینکه بتوانیم موفقیت را رقم بزنیم به نگاه ما بستگی دارد.

وی بیشترین ارتباط با مبانی شهید فخری زاده را در پژوهش دانست و افزود: افسوس از دست دادن پدر یک سوی قضیه است و وظیفه ای که بر عهده ماست یک سوی دیگر است، اما امیدواری های زیادی دارم که همه افراد ایران به بزرگانی تبدیل شوند که عزت کشور را فراهم کنند.

پسر شهید فخری زاده شاخص ترین ویژگی شهید فخری زاده را پژوهش عنوان کرد و گفت: هم اکنون هفته پژوهش است و مهمترین چیزی که از مسیر پدرم و موفقیت او دریافت می کنم این است که ایشان در ابتدای امر یک پژوهشگر بود.

انتهای پیام

پرسش و پاسخ در شهید فخری زاده، نمونه عینی ایستادن پای پژوهش است

گفتگو با هوش مصنوعی