همدلی مردم و حاکمیت در دوران شیوع کرونا / این همدلی «قناعت» را آسان می کند



رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور با بیان اینکه اعتماد و همدلی در دوران کرونا باعث کاهش استرس می شود، گفت: وقتی مردم ببینند مسؤولان صادقانه صحبت می کنند، مردم هم به آن چیزی که دارند قناعت می کنند.

محمد حاتمی، رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور و عضو هیأت علمی دانشگاه خوارزمی در گفت وگو با خبرنگار فرهنگ عمومی خبرگزاری فارس با تأکید بر اینکه کاهش اضطراب و استرس در دوران کرونا ابعاد مختلفی دارد و از زوایای مختلفی قابل بحث است، بیان داشت: یکی از راه ها ایجاد «همدلی» میان مسؤولان و مردم است که باعث کاهش استرس و اضطراب در مردم می شود.

وی افزود: منظور این است که مردم مانند مسؤولان فکر کنند و وقتی این رابطه یا صداقت دوطرفه وجود داشته باشد، مردم به صحبت ها، پیام ها و دستورات دولت، اعتماد پیدا می کنند و استرس مردم کاهش می یابد.

اعتماد و همدلی در دوران کرونا باعث کاهش استرس می شود

حاتمی، نبود اعتماد و همدلی را عامل تشدید کننده اضطراب و استرس در جامعه توصیف کرد و ابراز داشت: به عنوان روانشناس توصیه می کنیم مقوله همدلی هم بین رسانه ها و مسؤولان و هم بین مردم و مسؤولان ایجاد شود. البته اکنون این همدلی بهتر از گذشته است که نمونه آن را در روز طبیعت مشاهده کردیم.

وی با تأکید بر اینکه ترس منطقی باعث می شود، افراد خود را با شرایط جدید تطبیق دهند که همین امر از خیلی عوارض روانی ناشی از استرس حاد ویروس کرونا جلوگیری می کند، ادامه داد: البته اینکه مردم دچار ناایمنی روانی به خاطر قرنطینه خانگی شده اند و به تبع آن مشکل اقتصادی گریبانگیر آن ها شده است، از موضوعاتی است که از سوی روانشناسان در دنیا مورد بررسی قرار گرفته است.

ایجاد سبک زندگی جدید برای هر خانواده

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور اظهار داشت: وقتی مردم ببینند مسؤولان آن ها صادقانه صحبت می کنند، مردم هم به آن چیزی که دارند، قناعت می کنند. اما وقتی ببینند بین افراد تمایز و تبعیض قائل می شوند یا به مردم حقیقت را نمی گویند، این باعث استرس افراد می شود.

وی با اشاره به ۲ ماه قرنطینه خانگی از زمان شیوع ویروس کرونا در کشور گفت: سبک زندگی جدید برای اقشار مختلف با توجه به سن، جنس، امکانات، منطقه جغرافیایی و نوع شغل سبک زندگی تفاوت هایی دارد. پس بهتر است هر فرد یا خانواده برای خود یک سبک زندگی تدوین کند.

حاتمی با بیان اینکه در سبک زندگی جدید، حتما مسأله اقدامات بهداشتی، استفاده از تکنولوژی های جدید و شیوه های آرام بخشی در خانواده مدنظر قرار گیرد، تصریح کرد: در این ۲ ماه که اقشار مختلفی بیکار شدند و داخل خانه هستند، در آمد بخشی از این اقشار، روزانه است و با مشکلاتی مواجه هستند که علاوه بر استرس و مشکلات در خانه ماندن، فشارهای اقتصادی هم به آن ها فشار می آورد.

تکیه بر فرهنگ غنی مهم ترین کلید رهایی از سختی در دوران کرونا است

وی افزود: تاکنون بر اساس داشته های دینی و فرهنگ غنی اسلامی و ایرانی همیشه از سختی ها موفق و سربلند بیرون آمده ایم. در زمان ۸ سال جنگ تحمیلی چنین شرایطی وجود داشت، ولی مردم بخشی از چیزی را که داشتند به جبهه ها می فرستادند. مثلا مادری که درآمدش تنها از تخم مرغ های داخل خانه اش بود، بخشی از آن ها را برای رزمنده ها می فرستاد.

عضو هیأت علمی دانشگاه خوارزمی خاطرنشان کرد: اینها در تاریخ کشور و فرهنگ شیعی ما وجود دارد و مردم می توانند با «قناعت» وضعیت را پیش ببرند. البته در این اثنا معتقدم باید به فکر کسانی باشیم که معیشت آن ها وابسته به کار روزانه است.

انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «همدلی مردم و حاکمیت در دوران شیوع کرونا / این همدلی «قناعت» را آسان می کند» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.