گرانی «نان» صدای قشر ضعیف جامعه را درآورد / با افزایش قیمت ها از پس خرج و مخارج زندگی بر نمی آییم



به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، روزگاری افرادی که قادر به خوردن غذاهای اعیانی و لاکچری نبودند، شکم خود را با نان و پنیر یا نان و ماست پر می کردند و از شرمندگی خانواده در می آمدند اما امروز چه شده که قشر ضعیف باید برای همان میزان قوت زحمت بکشند و تلاش کنند.

می گویند اجاره بها، مزد کارگر و هزاران دلیل برای افزایش قیمت نان وجود دارد ولی باز هم، همه به نان و نوایی می رسند به جز قشر کم درآمد که به خاطر گرانی هم از نان می افتد و هم از نوا برای اجبار به کار بیشتر.

افزایش هزینه های جانبی نانوایان از جمله هزینه آب، برق، گاز و دستمزد سبب شد در سال گذشته افزایش چند درصدی در قیمت نان اعمال شود اما بعد شاهد کاهش کیفیت و اندازه نان در برخی از نانوایی ها بودیم.

افزایش قیمت نان با هدف حمایت از نانوایان و افزایش کیفیت اعمال شد اما موفقیتی در بهبود کیفیت حاصل نشده و این روند تهدیدی برای جیب و جان مردم محسوب می شود. ظاهرا افزایش قیمت نان در ستاد تنظیم بازار استان بی سر و صدا توسط مسئولان گرفته شده اما فشار این افزایش قیمت نان کمر مردم به ویژه قشر ضعیف را خم می کند.

سفره هایی که هر روز کوچک تر می شود

ابراهیم حیدری یکی از کارگران زحمتکش شهرکردی در گفت وگو با تسنیم در اعتراض به افزایش قیمت نان گفت: این انصاف نیست که هر روز به هر دلیل و بهانه ایی قیمت ها را افزایش بدهند . مگر ما چقدر حقوق داریم که هر روز قیمت ها افزایش پیدا می کند اما حقوق تا باید همینطور بماند. چرا حقوق یک کارگر باید ۲۰ الی ۳۰ درصد افزایش پیدا کند آن هم مشخص نیست واقعا انجام شود یا نه ولی قیمت یک نان ۵۰ درصد افزایش پیدا کند .

شهرام عبداللهی یکی از کارمندان شهرکردی نیز به تسنیم گفت: شاید خیلی ها فکر کنند ما کارمند هستیم و حقوق خوبی داریم اما ما هم با این قیمت هایی که وجود دارد از پس خرج و مخارج زندگی بر نمی آییم. افزایش قیمت نان در این برهه که کشور و استان ما دچار آسیب هایی از جمله آسیب اقتصادی شده است اصلا کار درستی نبود .

وی بیان کرد: نباید از زحمات نانوایان هم غافل شد اما باور کنید نانوایی ها هم راضی نبودند در این شرایط قیمت نان افزایش پیدا کند، اغلب مردم استان ما کارگر و کشاورز هستند و شاید خیلی ها فقط توان خرید نان خالی را داشتند که با این وضعیت گمان نمی کنم توان همین خرید هم داشته باشند.

خانم رفیعی یکی از بانوان خانه داری که برای خرید نان مراجعه کرده و از افزایش قیمت نان بی اطلاع بود در گفت وگو با خبرنگار ما گفت: مسئولان از زندگی افرادی مثل ما خبر ندارند، نمی دانند به چه سختی صبح را به شب می رسانیم تا شرمنده بچه هایمان نشویم ..

وی ادامه داد: چرا یارانه ما بعد از چندین سال با همان قیمت پرداخت می شود اما هر روز بر قیمت اقلام افزوده می شود. از برنج و گوشت و مرغ گذشتیم و گفتیم اشکال ندارد اگر گران است نمی خوریم اما نان را که دیگر نمی توانیم مصرف نکنیم.

افزایش ۵۰ درصدی قیمت نان در استان

سجاد رستمی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری در گفت وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت:نان با وزن ۲۰۵ گرم تافتون از ۲۲۰ به ۳۳۰ تومان و ۴۱ درصد افزایش داشته و نان تافتون با وزن۲۵۵ گرم از ۲۷۰ تومان به ۳۸۰ تومان و۵۰ درصد افزایش داشته است.

وی با بیان اینکه این مصوبه تنظیم بازار آبان ماه سال گذشته بود که در حال حاضر اجرا می شود ، افزود: همه استان ها قیمت نان را در سال گذشته افزایش دادند .

رئیس صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری بیان کرد: هدف از این افزایش قیمت جلوگیری از قاچاق آرد دولتی ، کم فروشی و نشتی نان است و همه استان ها قیمت شان بیشتر از استان ما است و این نرخ نان دیگر توجیه اقتصادی نداشت .

انتهای پیام/۷۵۴۰/ش
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «گرانی «نان» صدای قشر ضعیف جامعه را درآورد / با افزایش قیمت ها از پس خرج و مخارج زندگی بر نمی آییم» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.