از ارائه خدمات رایگان و ترویج بشردوستی تا حضور نیروهای داوطلب در هلال احمر کردستان



به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، میزگرد بررسی مشکلات، موانع و فعالیت های هلال احمر در دفتر تسنیم کردستان برگزار شد.

«توفیق رحمانی» معاون امور داوطلبان جمعیت هلال احمر استان کردستان در این میزگرد با بیان اینکه بر اساس اساسنامه جمعیت هلال احمر «داوطلب» کسی است که دارای توانمندی های خاصی بوده و با میل و رغبت خودش به صورت داوطلبانه و بدون هیچ تنشی به عضویت جمعیت هلال احمر در می آید، اظهار داشت: داوطلبان منشاء خیر و برکت بوده و به هم نوعانشان ارائه خدمت می کنند.

وی با ذکر اینکه داوطلبان نسبت به افرادی که نیازمند هستند خود را مسئول می دانند، افزود: ساختار جمعیت هلال احمر یک ساختار داوطلبانه است و داوطلبان نقش اساسی و اصلی را در جمعیت هلال احمر به خود اختصاص داده اند و بدون مردم ماهیتی ندارد.

رحمانی با بیان اینکه داوطلبان در هنگام وقوع حوادث و سوانح در خط مقدم هستند، گفت: داوطلبان در تمامی حوزه ها ارائه خدمت می کنند و حلقه اتصال توان توانمندان به نیاز نیازمندان هستند و این رسالت را با تمام وجود به انجام می رسانند.

وی با اذعان به اینکه داوطلبینی که به عضویت هلال احمر در می آیند با توجه به توانی که دارا هستند در گروه های چهارگانه مهارت، حمایت، هدایت و مشارکت سازماندهی می شوند، تصریح کرد: جمعیت هلال احمر باید بستر مناسبی را برای ارائه خدمت فراهم سازد.

معاون امور داوطلبان جمعیت هلال احمر استان کردستان با تأکید بر اینکه ظرفیت داوطلبان جمعیت هلال احمر در ارگان های دیگری یافت نمی شود، خاطرنشان کرد: هر اقدامی که بتواند نیاز نیازمندان را مرتفع سازد در قالب جمعیت هلال احمر مدیریت می شود.

وی با اعلام اینکه خدمات داوطلبانه در شرایط عادی و بحران ارائه می شود، ادامه داد: در شرایط عادی خدمات داوطلبانه شامل اعزام کاروان های سلامت به مناطق روستایی و کم برخوردار مطرح است که در قالب این کاروان ها نیازهای درمانی و بهداشتی این روستاها به صورت رایگان احصاء می شود.

معاون امور داوطلبان جمعیت هلال احمر استان کردستان، خدمت رسانی در شرایط عادی توسط داوطلبان جمعیت هلال احمر را در بازه های زمانی و مناسبت های خاص همچون نوروز و مناسبت های مذهبی دانست و توضیح داد: در این ایام بسته های غذایی و سایر اقلام با همکاری خیرین تهیه و توزیع می شود.

وی با اعلام اینکه بانک امانات تسهیلات پزشکی هم در جمعیت هلال احمر استان به صورت قوی در حال ارائه خدمت است، عنوان کرد: خوشبختانه با کمک خیرین این کار به خوبی پیش می رود به گونه ای که کمک های خوبی جمع آوری شده و در اختیار نیازمندان این حوزه قرار گرفته است.

رحمانی با گریز به اینکه استان کردستان در یک مقطع زمانی استان ششم و در مجموع جزو ۱۰ استان برتر کشور در زمینه کمک رسانی به سیل زدگان اخیر بوده است، افزود: در مدیریت بحران «رسانه»، «مردم آسیب پذیر» و «دولت» سه ضلع اصلی هستند که اگر رسانه ها و دولت بتواند تعامل مثبت و سازنده ای با هم داشته باشند، نیازمندی مردم آسیب دیده به بهترین شکل ممکن مرتفع می شود.

وی با درخواست پیوستن تمام افرادی که بالای ۲۹ سال سن دارند به جمعیت هلال احمر، خاطرنشان کرد: از خیرین محترم استان نیز درخواست می شود در برنامه های جمعیتی همچون گذشته ما را تنها نگذارند.

معاون امور داوطلبان جمعیت هلال احمر استان کردستان با ذکر اینکه این نهاد غیر دولتی و به صورت NGO در حال فعالیت است، ادامه داد: می طلبد خیرین حضور پررنگ تری را در کنار دیگر اعضای جمعیت هلال احمر داشته باشند و مردم را تنها نگذارند.

وی با اشاره به اینکه در حوزه حمایتی و ارائه خدمات درمانی به اقشار آسیب پذیر به صورت بلاعوض انجام می شود، اعلام کرد: در شش ماهه نخست امسال بالغ بر۷۰ میلیون تومان به ۲۵۰ نفر ارائه خدمت در حوزه تهیه دارو، توانبخشی و غیره انجام شده است.

معاون امور داوطلبان جمعیت هلال احمر استان کردستان با بیان اینکه از ابتدای سال تاکنون ۱۴ کاروان سلامت به ۱۴ روستای کم برخوردار استان اعزام شدند، تصریح کرد: بالغ بر یک هزار و ۶۰۰ نفر از خدمات این کاروان های سلامت بهره مند شدند.

وی با ذکر اینکه در تهیه بسته های معیشتی به مناسبت های خاص نیز نزدیک به ۹۰ میلیون تومان در بین ۴ هزار و ۵۸۸ نفر توزیع شده است، افزود: بانک امانات تجهیزات پزشکی نیز با اهداء ۱۰۰ میلیون تومان در قالب ۴۴ قلم تجهیزات پزشکی از طرف یک خیر تجهیز شده و در حوزه نیابت نیز در راستای ارتقای کرامت انسانی در قبال افرادی که فاقد فرزند بوده و یا فرزندشان به دور از آنان بوده و یا اینکه در بستر بیماری هستند به ۲۰۰ نفر در سطح استان سرکشی شد.

رحمانی دیگر خدمت ارائه شده طی شش ماهه نخست امسال را جمع آوری مبلغ ۳۶۰ میلیون تومان نقدی و یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان کمک غیر نقدی دانست و اذعان کرد: این کمک های جمع آوری شده بر اساس نیاز به مناطق آسیب دیده تخصیص یافته است.

وی با گریز به اینکه در سیل اخیر استان کردستان نیز متأثر شد و برخی مناطق آسیب دید، خاطرنشان کرد: حدود ۱۵۰ نفر از افراد آسیب دیده در سطح استان شناسایی و از طرف جمعیت بسته هایی از اقلام با دوام همچون پتو، فرش، یخچال و گاز تهیه و هر بسته به ارزش ۹۰۰ میلیون تومان در میان افراد آسیب دیده توزیع شد.

فعالیت ۴۰ کانون دانشجویی و ۵۰ کانون طلاب در کردستان

«فاطمه دهقانی» معاون امور جوانان جمعیت هلال احمر استان کردستان نیز در ادامه این میزگرد با اشاره به اینکه بر اساس اساسنامه جمعیت هلال احمر، اعضای حوزه جوانان از ۵ سال آغاز و تا ۲۹ سال را شامل می شود، اظهار کرد: این طیف سنی در رده های مختلف تحت آموزش های امدادی و بشردوستانه قرار می گیرند.

وی افزود: دانش آموزان در طرح دادرس که به معنای «دانش آموزان آماده در روزهای سخت» است، پوشش و نکات امدادی به آنان آموزش داده می شوند تا بتوانند با شرکت در برنامه های متنوع، آموزش های لازم را دیده و در المپیادهای دانش آموزان شرکت کنند.

دهقانی، با ذکر اینکه دانش آموزان در قالب تیم های ۱۴ نفره با تفکیک دختر و پسر به مراحل شهرستانی، استانی و کشوری راه می یابند، گفت: طی تعاملی که با آموزش و پرورش صورت گرفته،«جام بشر دوستی» که شامل فعالیت های جنبی می شود در برنامه های جمعیت هلال احمر گنجانده شده است.

وی با اعلام اینکه پس از رده دانش آموزی، شاخه جوانان آزاد قرار دارد، گفت: در این شاخه اعضای جمعیت، مراحل نخست امدادگری را می گذرانند و در صورت ورود به دانشگاه در قالب کانون های دانشجویی در مراکز علمی دانشگاه سازماندهی می شوند.

معاون امور جوانان جمعیت هلال احمر استان کردستان با اعلام اینکه در حال حاضر ۲۰ مرکز، ۴۰ کانون فعال دانشجویی و ۵۰ کانون طلاب در سطح استان فعال است، خاطرنشان کرد: این کانون ها در طرح هایی همچون سازماندهی سفرهای نوروزی، شوق رویش، ورود به گام دوم انقلاب و حضور در فعالیت های اشتغال آفرین فضای مجازی و توانمندسازی اشتغال در بخش ساخت برنامه های به روز فعال هستند.

نقش رسانه در حاکم کردن آرامش و نظم جامعه

«لقمان ازدست» مسئول روابط عمومی جمعیت هلال احمر کردستان نیز به عنوان حسن ختام این دیدار با اشاره به اینکه در شرایط بحران نظم عادی و روتین مختل می شود، اظهار کرد: در زمان وقوع بحران از رفت و آمد و تردد عادی کاسته می شود.

وی افزود: به همین خاطر بحث مطرح در این شرایط توجه به ارائه اطلاعات صحیح و آرامش بخش است که می توانند اختلال شدید ناشی از بحران را کاهش دهد.

مسئول روابط عمومی جمعیت هلال احمر کردستان با ذکر اینکه در مرحله مواجه با بحران، مسئله اطلاع رسانی صحیح مطرح است، خاطرنشان کرد: در شرایط کنونی که پیشرفت تکنولوژی هر فرد را به یک خبرنگار بدل ساخته است، نقش رسانه برای حاکم کردن آرامش و نظم در قالب اطلاع رسانی صحیح و به موقع از طریق ارتباط با مراجع ذیصلاح میسر می شود.

ازدست با یادآوری اینکه خبرگزاری ها نسبت به سایر رسانه های مکتوب ظرفیت های اطلاع رسانی بیشتری را دارند، یادآور شد: مقوله سرعت اطلاع رسانی از طریق خبرگزاری ها می تواند بیشترین خدمت را در مدیریت بحران داشته و اطلاعات از بهترین شکل مخابره کرده و مردم به اطلاعات دقیق که یکی از فاکتورهای مهم در مدیریت بحران است، دست یابند.

انتهای پیام/ ت
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «از ارائه خدمات رایگان و ترویج بشردوستی تا حضور نیروهای داوطلب در هلال احمر کردستان» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.