دانشجو و سیاست؛ آری یا خیر؟



دانشگاه کارکرد و نقش موثری در جامعه دارد و مهم ترآنکه بسیاری از دانش آموختگان دانشگاه در آینده وارد عرصه اجتماعی و مدیریتی کشور خواهند شد از این رو رفتار و جهت گیری های آنان در قبال مسائل سیاسی کشور از اهمیت بسزائی برخوردار است.

به گزارش خبرنگار حوزه تشکل های دانشگاهی خبرگزاری فارس، سید محمدحسین موسوی فعال دانشجویی و دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه آزاد اهواز طی یادداشتی به مناسبت نزدیک شدن به ۱۶ آذر نوشت: دانشجو؛ عده ای مخالف سیاسی بودن و هر گونه فعالیت سیاسی او هستند. به فرموده مقام معظم رهبری نسل جوان دانشجو اجازه نخواهد داد که دانشگاه خانه امن دشمنان این ملت و فریب خوردگان بیگانه بشود »

برخی دانشجوی سیاسی پیرو و کاملا فاقد درک و بینش سیاسی را می خواهند، تا به عنوان ابزاری افکار آنها را در سطح دانشگاه تبلیغ کند و به اصطلاح به عنوان ( توپخانه و مهمات سیاسی ) عمل نماید. ترویج کنندگان چنین تفکری، عموما جریان های سیاسی احزاب و باندهایی هستند که تنها درصدد کسب قدرت به هر وسیله بوده و با استفاده از جایگاه مهم دانشگاه و موقعیت حساس دانشجویان، اهداف نامشروع و غیر قانونی خود را حتی با نادیده گرفتن امنیت و منافع ملی و بازهم حتی با نادیده گرفتن آینده تحصیلی و شغلی و سیاسی دانشجویان، در جهت تضعیف نظام اسلامی و مردم کشورمان تعقیب می کنند.

در واقع با رویکرد واقع بینانه به جایگاه دانشگاه و دانشجو و نقش مهم آن در ساختارهای کشور بر ارتقای سطح بینش و تحلیل سیاسی دانشجویان حفظ استقلال و مشارکت سیاسی مناسب با کارکردهای دانشجویی اهتمام دارند.

در یک جمع بندی مهم ترین دلایل ضرورت سیاسی بودن دانشجو و لزوم مشارکت سیاسی دانشجو عبارتند از:

۱- آموزه های اسلامی در نگاه دینی و با مراجعه به خصوص و مبانی اسلامی، مشارکت سیاسی و حساسیت به امور جامعه به عنوان یک حق و وظیفه و تکلیف همگانی شناخته شده است.

۲- حقوق اساسی در اصول متعدد قانون اساسی ایران مشارکت سیاسی آحاد مردم به رسمیت شناخته شده و راهکارهای تحقق آن هم در نظر گرفته شده است.

۳ - کارکردهای اجتماعی تبیین کارکردهای دانشگاه به عنوان یکی از مهم ترین بخش های ساختار فرهنگی کشور و نقشی که دانشجو در این زمینه به عهده دارد، به خوبی مبین ضرورت مشارکت سیاسی دانشجویان می باشد. از دیدگاه اندیشمندان نظام اجتماعی و سیاسی و کارکرد و روابط آنها بایکدیگر پرداخته اند وبه نظریه (ساختارگرا کارکردی ) مشهور است.

دانشگاه کارکرد و نقش موثری بر سایر ساختارهای جامعه ایفا می کند و مهم ترآنکه بسیاری از دانش آموختگان دانشگاه در آینده وارد بازار کار، عرصه اجتماعی و مدیریتی کشور خواهند شد. از این رو رفتار و جهت گیری های آنان در قبال مسائل سیاسی کشور از اهمیت بسزائی برخوردار است.

۴ - توسعه و کار آمدی نظام امروزه مشارکت و همیاری در زمینه های گوناگون اجتماعی از ملاک های توسعه ، پیشرفت و کارآمدی نظام محسوب می شود. هر اندازه مردم و به خصوص طبقات تحصیل کرده در تصمیم سازی ها و تصمیم گیری ها و به عهده گرفتن مسولیت ها سهم بیشتری داشته باشد، توسعه و پیشرفت و کار آمدی بیشتر خواهد بود. ارتباط مشارکت سیاسی با بحث توسعه سیاسی به حدی است که برخی از متفکران پارامتر اصلی توسعه سیاسی را مشارکت سیاسی دانسته اند و بر این اساس نظام های سیاسی را تقسیم کرده اند.

هدف از ذکر این موارد در بیان اهمیت ضرورت سیاسی بودن دانشجو درطی سال تحصیلی فرصت خوبی برای تصمیم گیری و البته فعالیت است، این است که بگوییم: دانشجو نباید سیب زمینی باشد! خصوصا بر برهه های حساس و تاریخی یک کشور که از وجود عده ای بخوانید دانشجویان می توان استفاده ابزاری کرد، حضور در محیط دانشگاه با عنوان «قشر خاکستری» شاید کاری بس نا بخردانه باشد!

انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «دانشجو و سیاست؛ آری یا خیر؟» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.