آغاز به کار کریدورهای بشردوستانه از ماریوپل از صبح امروز / تمدید حکومت نظامی در اوکراین- اخبار اروپا - اخبار بین الملل تسنیم

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که با توافق طرف اوکراینی کریدورهای بشردوستانه از شهر ماریوپل از صبح روز ۲۱ مارس (اول فروردین ماه) در ساعت ۱۰:۰۰ به وقت مسکو در دو جهت گیری شرقی و غربی شروع به کار خواهند کرد.
به گفته مقامات نظامی روسیه، «در زمان حاضر بالغ بر ۱۳۰ هزار غیرنظامی و ۱۸۴ شهروند خارجی از شش کشور جهان در این شهر توسط نیروهای ملی گرای تندروی اوکراینی گروگان گرفته شده اند.»
وزارت دفاع روسیه یادآور شد که تصمیم برای بازگشایی کریدورها در روز دوشنبه «به منظور حفظ جان انسان ها و عدم تخریب زیرساختارهای شهری بندر ماریوپل با هدایت اصول منحصرا انسانی» اتخاذ شده است.
ضمن اینکه ستاد دفاع ارضی دونتسک نیز شب گذشته اعلام کرد که نیروهای مردمی این منطقه روز ۲۰ مارس (۲۹ اسفند) ۲۱۶ نفر دیگر، از جمله ۴۱ کودک را از شهر ماریوپل به سلامت تخلیه کرده به محل امن انتقال دادند. طبق این اطلاعات، دو روز قبل نیز نیروهای مردمی دونتسک به تخلیه بیش از ۴۰۰ نفر دیگر از مردم ساکن ماریوپل از شهر کمک کردند.
به گفته پناهجویان، افرادی که قصد ترک شهر را داشته باشند، توسط گردان های گارد ملی و نیروهای مسلح اوکراین مورد هدف تیراندازی قرار می گیرند.
علاوه بر این، وزارت دفاع روسیه رسما از سازمان ملل، سازمان امنیت و همکاری اروپا، کمیته بین المللی صلیب سرخ و سایر سازمان های بین المللی برای مشارکت فعال در حمایت از عملیات بشردوستانه در شهر ماریوپل دعوت کرده است. طبق اطلاعات طرف روسی، در زمان حاضر تنها کاروان های بشردوستانه از روسیه و طرف اوکراینی به شهر ماریوپول رسیده اند و مردم این شهر به کمک بیشتری نیاز دارند.
اوایل روز یکشنبه گزارش شد که داوطلبان ستاد مشترک «با هم هستیم» در منطقه راستوف روسیه، با حمایت جبهه مردمی، سپاه نجات دانشجویان سراسر روسیه و وزارت حوادث غیرمترقبه روسیه، ۱۰۰ تن کمک های بشردوستانه را به ساکنان بندر ماریوپل تحویل دادند. این محموله بشردوستانه شامل بیش از ۱۵۰۰ کیت غذا، بیش از ۲۰۰ کیت مخصوص کودکان، نان و دیگر نیازهای اولیه بود.
در ادامه می توانید تحولات مربوط به روزبیست و ششم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
***
مذاکرات روسیه و اوکراین امروز، ۲۱ مارس (اول فروردین) از سر گرفته می شود
میخائیل پادولیاک، مشاور رئیس دفتر ریاست جمهوری اوکراین، شب گذشته تأیید کرد که مذاکرات با هیئت روسی در تاریخ ۲۱ مارس (اول فروردین ماه) ادامه خواهد یافت. به گفته وی، پیش از این کار در زیرگروه های کارشناسی به صورت بسیار فشرده دنبال می شد.
پادولیاک یادآور شد که مذاکرات بین کی یف و مسکو ممکن است حداقل برای چند هفته دیگر ادامه یابد. وی تأکید کرد که هیئت اوکراینی نشانه هایی از «منطقی شدن» مواضع کرملین را مشاهده کرده است. به گفته وی، مسائل کلیدی در این گفتگوها شامل تضمین های امنیتی، برقراری آتش بس، خروج نیروهای روسی از خاک اوکراین و «حل وفصل سیاسی مناطق مورد مناقشه» است.
در عین حال، ولادیمیر مدینسکی، رئیس هیئت روسی در مذاکرات با اوکراین نیز گفت که طرفین مواضع خود درباره مسائل بی طرفی اوکراین و تضمین عدم عضویت این کشور در ناتو را تا حد امکان به هم نزدیک کرده اند.
زلنسکی حکومت نظامی در اوکراین را برای ۳۰روز دیگر تمدید کرد
ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین روز یکشنبه قانون مربوط به زمان جنگ در اوکراین را امضا کرد که بر اساس آن حکومت نظامی در این کشور از تاریخ ۲۶ مارس سال ۲۰۲۲ (ششم فروردین ماه) به مدت ۳۰ روز دیگر تمدید خواهد شد. زلنسکی پیش از این لایحه مربوطه را برای تصویب به پارلمان اعلای اوکراین ارائه داده بود.
حکومت نظامی در اوکراین از تاریخ ۲۴ فوریه (۵ اسفند ماه)، روز آغاز حمله نظامی روسیه به این کشور اعلام شده است و همچنان ادامه دارد.
چین اطلاعات مربوط به ارائه کمک نظامی به روسیه را رد کرد
«شین گانگ» سفیر چین در واشنگتن صبح امروز، دوشنبه، در مصاحبه با شبکه تلویزیونی سی.بی.اس. آمریکا تأکید کرد که این کشور از لحاظ نظامی هیچ کمکی به روسیه ارائه نمی دهد و پکن قاطعانه اطلاعات منتشره در این رابطه را تکذیب می کند.
این دیپلمات تأکید کرد که دولت چین طرفدار صلح و خواستار آتش بس است. وی در عین حال یادآور شد که در دومین روز آغاز جنگ، شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین از ولادیمیر پوتین، همتای روسی خود خواست به ادامه مذاکرات صلح با اوکراین فکر کند.
وی ادامه داد: «البته چین و روسیه روابط تجاری عادی خود، از جمله در زمینه منابع انرژی را حفظ می کنند. پکن روابط خوبی هم با روسیه و هم با اوکراین دارد. چین روابط نزدیکی با ایالات متحده و اروپا دارد و این مناسبات به چین اجازه می دهد در بحران کنونی با همه طرف های ذی نفع تماس بگیرد، بنابراین، نقش منحصر به فرد چین می تواند به حل مسالمت آمیز بحران کمک کند.»
روز یکشنبه، لو یوچنگ معاون وزیر امور خارجه چین اعلام کرد که تحریم ها علیه روسیه نباید ابزاری برای حل وفصل مشکلات تلقی شود، برای اینکه این اقدام فقط وضعیت را تشدید کرده است. وی یادآور شد، پکن با اقدامات تنبیهی که توسط شورای امنیت سازمان ملل تصویب نشده باشد، مخالف است.
پیش از این، وانگ یی، وزیر امور خارجه چین، مخالفت چین با تحریم های غرب علیه روسیه را تأیید کرد. این دیپلمات تأکید کرد که پکن به مواضع مستقل خود در قبال اوکراین ادامه می دهد و نقش آمریکا در این مناقشه را بسیار بی ثبات کننده می داند.
اتحادیه اروپا در حال بررسی ممنوع کردن واردات نفت از روسیه است
خبرگزاری رویترز صبح امروز، دوشنبه به نقل از منابع خبری خود گزارش داد که کشورهای عضو اتحادیه اروپا در حال کار به روی بسته پنجم تحریم ها علیه روسیه هستند و همچنین در حال بررسی امکان تحریم نفتی مسکو هستند.
یک دیپلمات ارشد اروپایی در بروکسل که نخواست نامش فاش شود، به این آژانس گفت: «ما روی دور پنجم تحریم ها کار می کنیم، اسامی جدید زیادی به فهرست سیاه اضافه می شود. با وجود چهار دور تحریم، روسیه «اقدامات خود در اوکراین را تغییر نداده است.» به همین دلیل، کشورهای اروپایی باید تصمیم بگیرند که آیا صادرات نفت از روسیه را تحریم کنند یا خیر.»
دیپلمات های ناشناس به رویترز گفتند که کشورهای حوزه بالتیک، از جمله لیتوانی، بر چنین اقدامات محدودکننده ای اصرار دارند، در حالی که آلمان درباره اقدامات عجولانه هشدار می دهد، زیرا قیمت انرژی در اروپا در زمان حاضر همچنان در حال افزایش است.
به گفته دیپلمات ها، در صورت «بمباران گسترده کی یف» یا استفاده از «سلاح های شیمیایی» ممکن است تحریم منابع انرژی روسیه را اعمال کرد. وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا امروز، دوشنبه درباره چگونگی تحریم ها گفتگو خواهند کرد.
آمریکا قصد لغو تحریم ها علیه روسیه را ندارد
دالیپ سینگ، معاون شورای اقتصاد ملی کاخ سفید شب گذشته در مصاحبه با شبکه تلویزیونی CBSبا اشاره به اینکه ایالات متحده به این زودی قصد لغو تحریم های ضدروسی را ندارد، اعلام کرد که دولت آمریکا ممکن است حتی اقدامات محدودکننده علیه روسیه را افزایش دهد.
وی یادآور شد که بانک های بیشتر و برخی بخش های بی تأثیر اقتصاد، به ویژه آن هایی که مربوط به نفت و گاز روسیه هستند، ممکن است در فهرست سیاه قرار گیرند. سینگ تأکید کرد که این محدودیت ها که بیشتر در خصوص نفت و گاز است، ولی بخش های دیگری را نیز شامل خواهد شد، می تواند بر «بخش های مهم راهبردی اقتصاد روسیه» تأثیر بگذارند.
ناتو: سعی داریم درگیری در اوکراین به خارج از این کشور گسترش نیابد
ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو شب گذشته در مصاحبه ای اعلام کرد که پیمان آتلانتیک شمالی تلاش خود را برای اطمینان از اینکه درگیری های نظامی در اوکراین از کنترل خارج نشود و به فراتر از مرزهای این کشور گسترش نیابد متمرکز کرده است.
دبیرکل ناتو همچنین درباره امکان ایجاد منطقه پروازممنوع بر فراز اوکراین که کی یف فعالانه از آن حمایت می کند، اظهار نظر کرده گفت: ائتلاف از اوکراین حمایت می کند، در عین حال، بسیار مهم است که ما از تبدیل این درگیری به یک جنگ تمام عیار بین ناتو و روسیه جلوگیری کنیم.»
به گفته دبیرکل، متحدان ناتو حمایت خود را از اوکراین از جمله از طریق تأمین تسلیحات، ارسال کمک بشردوستانه و همچنین «از طریق کمک های چند میلیارد دلاری به اقتصاد این کشور» افزایش می دهند.
ادامه مذاکرات روسیه با غرب در عرصه امنیتی غیرممکن است
الکساندر لوکاشویچ، نماینده دائم روسیه در سازمان امنیت و همکاری اروپا در مصاحبه با روزنامه ایزوستیا، چاپ مسکو که صبح امروز (دوشنبه) منتشر شد، تأکید کرد که ازسرگیری مذاکرات روسیه با طرفهای آمریکا و ناتو در شرایط کنونی غیرممکن است.
این دیپلمات گفت: «ادامه مذاکرات درباره این موضوع، با توجه به وضعیت که کاملا تغییر یافته است، به سختی امکان پذیر است و مواضع مقامات مسکو در این خصوص مشخص است. نکته دیگر این است که دیر یا زود زمان توافق بر سر پارامترهای جدید همزیستی بدون درگیری در اروپا آتلانتیک فرا خواهد رسید، البته اکنون دشوار است که بگوییم چگونه و چه زمانی این اتفاق خواهد افتاد.»
نماینده دائم روسیه همچنین یادآور شد که روسیه قصد ندارد از سازمان امنیت و همکاری اروپا (OSCE) خارج شود. این دیپلمات روس افزود: البته بسیاری از نمایندگان کشورهای غربی سعی دارند روسیه را به این سمت سوق دهند و هدف آنها انزوای حداکثری کشور ماست، ولی من شخصا فکر می کنم که این برنامه ها تحقق نخواهد یافت.
وزارت بهداشت اوکراین استفاده از ۳۹ داروی بلاروسی را ممنوع کرد
وزارت بهداشت اوکراین اعلام کرد که فروش و استفاده از ۳۹ قلم داروی ساخت بلاروس در این کشور ممنوع شده است. این وزارتخانه یادآور شد که داروهایی که قبلا وارد شده و در خاک اوکراین در گردش هستند، می توانند قبل از تاریخ انقضا در کشور فروخته و استفاده شوند.
اخیرا مقامات کی یف به طور مرتب اتهاماتی را علیه دولت بلاروس مطرح می کنند، این در حالی است که مینسک بارها مشارکت در حمله روسیه به اوکراین را تکذیب کرده است.
کشته شدن ۳ جنگجوی گرجی در اوکراین
شبکه اول تلویزیون گرجستان شب گذشته به نقل از شالوا پاپواشویلی، رئیس پارلمان این کشور گزارش داد که سه سرباز گرجستانی که در صفوف ارتش اوکراین علیه روسیه می جنگیدند، در جریان درگیریها جان خود را از دست دادند. این مقام پارلمانی گفت: « …سه سرباز گرجی جان باختند … من در غم بستگان آنها شریک هستم.»
این شبکه تلویزیونی گرجستان یادآور شد که برخی کهنه سربازان جنگ گرجستان و سربازان سابق در سال های اخیر به گردان آزوف اوکراین (متشکل از نیروهای ملی گرای تندرو) پیوسته بودند.
حمله روسیه به پایگاهی با مزدوران خارجی در منطقه ژیتومیر اوکراین
سرلشکر ایگور کوناشینکوف، سخنگوی رسمی وزارت دفاع فدراسیون روسیه اواخر شب گذشته اعلام کرد که نیروهای مسلح روسیه روز یکشنبه با استفاده از موشک های هدایت شونده دقیق به یک پایگاه نظامی در منطقه ژیتومیر اوکراین و مرکز آموزش نیروهای عملیات ویژه نیروهای مسلح اوکراین، جایی که مزدوران خارجی حضور دارند حمله کردند. به گفته وی، در این حمله بیش از ۱۰۰ نیروی عملیات ویژه اوکراینی و مزدوران خارجی کشته شدند.
علاوه بر این، نیروهای مسلح روسیه در این روز همچنین ۶۲ هدف نظامی دیگر اوکراینی از جمله سه پایگاه فرماندهی، یک سامانه موشک پرتاب چندگانه، یک انبار سوخت و ۵۲ سایت نگهداری تجهیزات نظامی و شش سامانه جنگ الکترونیک را نابود کرد.
کوناشینکوف همچنین یادآور شد: «نیروهای مسلح فدراسیون روسیه از آغاز عملیات ویژه نظامی در مجموع تاکنون ۲۱۴ هواپیمای بدون سرنشین، یک هزار و ۴۸۳ دستگاه تانک و سایر خودروهای زرهی، ۱۵۰ دستگاه موشک انداز چندگانه، ۵۸۴ توپ صحرایی و خمپاره انداز و همچنین یک هزار و ۲۷۹ دستگاه خودروی ویژه نظامی منهدم کرده اند.»
تحولات روزهای گذشته پیرامون اوکراین را از لینک های زیر بخوانید:
انتهای پیام/
به گفته مقامات نظامی روسیه، «در زمان حاضر بالغ بر ۱۳۰ هزار غیرنظامی و ۱۸۴ شهروند خارجی از شش کشور جهان در این شهر توسط نیروهای ملی گرای تندروی اوکراینی گروگان گرفته شده اند.»
وزارت دفاع روسیه یادآور شد که تصمیم برای بازگشایی کریدورها در روز دوشنبه «به منظور حفظ جان انسان ها و عدم تخریب زیرساختارهای شهری بندر ماریوپل با هدایت اصول منحصرا انسانی» اتخاذ شده است.
ضمن اینکه ستاد دفاع ارضی دونتسک نیز شب گذشته اعلام کرد که نیروهای مردمی این منطقه روز ۲۰ مارس (۲۹ اسفند) ۲۱۶ نفر دیگر، از جمله ۴۱ کودک را از شهر ماریوپل به سلامت تخلیه کرده به محل امن انتقال دادند. طبق این اطلاعات، دو روز قبل نیز نیروهای مردمی دونتسک به تخلیه بیش از ۴۰۰ نفر دیگر از مردم ساکن ماریوپل از شهر کمک کردند.
به گفته پناهجویان، افرادی که قصد ترک شهر را داشته باشند، توسط گردان های گارد ملی و نیروهای مسلح اوکراین مورد هدف تیراندازی قرار می گیرند.
علاوه بر این، وزارت دفاع روسیه رسما از سازمان ملل، سازمان امنیت و همکاری اروپا، کمیته بین المللی صلیب سرخ و سایر سازمان های بین المللی برای مشارکت فعال در حمایت از عملیات بشردوستانه در شهر ماریوپل دعوت کرده است. طبق اطلاعات طرف روسی، در زمان حاضر تنها کاروان های بشردوستانه از روسیه و طرف اوکراینی به شهر ماریوپول رسیده اند و مردم این شهر به کمک بیشتری نیاز دارند.
اوایل روز یکشنبه گزارش شد که داوطلبان ستاد مشترک «با هم هستیم» در منطقه راستوف روسیه، با حمایت جبهه مردمی، سپاه نجات دانشجویان سراسر روسیه و وزارت حوادث غیرمترقبه روسیه، ۱۰۰ تن کمک های بشردوستانه را به ساکنان بندر ماریوپل تحویل دادند. این محموله بشردوستانه شامل بیش از ۱۵۰۰ کیت غذا، بیش از ۲۰۰ کیت مخصوص کودکان، نان و دیگر نیازهای اولیه بود.
در ادامه می توانید تحولات مربوط به روزبیست و ششم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
***
مذاکرات روسیه و اوکراین امروز، ۲۱ مارس (اول فروردین) از سر گرفته می شود
میخائیل پادولیاک، مشاور رئیس دفتر ریاست جمهوری اوکراین، شب گذشته تأیید کرد که مذاکرات با هیئت روسی در تاریخ ۲۱ مارس (اول فروردین ماه) ادامه خواهد یافت. به گفته وی، پیش از این کار در زیرگروه های کارشناسی به صورت بسیار فشرده دنبال می شد.
پادولیاک یادآور شد که مذاکرات بین کی یف و مسکو ممکن است حداقل برای چند هفته دیگر ادامه یابد. وی تأکید کرد که هیئت اوکراینی نشانه هایی از «منطقی شدن» مواضع کرملین را مشاهده کرده است. به گفته وی، مسائل کلیدی در این گفتگوها شامل تضمین های امنیتی، برقراری آتش بس، خروج نیروهای روسی از خاک اوکراین و «حل وفصل سیاسی مناطق مورد مناقشه» است.
در عین حال، ولادیمیر مدینسکی، رئیس هیئت روسی در مذاکرات با اوکراین نیز گفت که طرفین مواضع خود درباره مسائل بی طرفی اوکراین و تضمین عدم عضویت این کشور در ناتو را تا حد امکان به هم نزدیک کرده اند.
زلنسکی حکومت نظامی در اوکراین را برای ۳۰روز دیگر تمدید کرد
ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین روز یکشنبه قانون مربوط به زمان جنگ در اوکراین را امضا کرد که بر اساس آن حکومت نظامی در این کشور از تاریخ ۲۶ مارس سال ۲۰۲۲ (ششم فروردین ماه) به مدت ۳۰ روز دیگر تمدید خواهد شد. زلنسکی پیش از این لایحه مربوطه را برای تصویب به پارلمان اعلای اوکراین ارائه داده بود.
حکومت نظامی در اوکراین از تاریخ ۲۴ فوریه (۵ اسفند ماه)، روز آغاز حمله نظامی روسیه به این کشور اعلام شده است و همچنان ادامه دارد.
چین اطلاعات مربوط به ارائه کمک نظامی به روسیه را رد کرد
«شین گانگ» سفیر چین در واشنگتن صبح امروز، دوشنبه، در مصاحبه با شبکه تلویزیونی سی.بی.اس. آمریکا تأکید کرد که این کشور از لحاظ نظامی هیچ کمکی به روسیه ارائه نمی دهد و پکن قاطعانه اطلاعات منتشره در این رابطه را تکذیب می کند.
این دیپلمات تأکید کرد که دولت چین طرفدار صلح و خواستار آتش بس است. وی در عین حال یادآور شد که در دومین روز آغاز جنگ، شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین از ولادیمیر پوتین، همتای روسی خود خواست به ادامه مذاکرات صلح با اوکراین فکر کند.
وی ادامه داد: «البته چین و روسیه روابط تجاری عادی خود، از جمله در زمینه منابع انرژی را حفظ می کنند. پکن روابط خوبی هم با روسیه و هم با اوکراین دارد. چین روابط نزدیکی با ایالات متحده و اروپا دارد و این مناسبات به چین اجازه می دهد در بحران کنونی با همه طرف های ذی نفع تماس بگیرد، بنابراین، نقش منحصر به فرد چین می تواند به حل مسالمت آمیز بحران کمک کند.»
روز یکشنبه، لو یوچنگ معاون وزیر امور خارجه چین اعلام کرد که تحریم ها علیه روسیه نباید ابزاری برای حل وفصل مشکلات تلقی شود، برای اینکه این اقدام فقط وضعیت را تشدید کرده است. وی یادآور شد، پکن با اقدامات تنبیهی که توسط شورای امنیت سازمان ملل تصویب نشده باشد، مخالف است.
پیش از این، وانگ یی، وزیر امور خارجه چین، مخالفت چین با تحریم های غرب علیه روسیه را تأیید کرد. این دیپلمات تأکید کرد که پکن به مواضع مستقل خود در قبال اوکراین ادامه می دهد و نقش آمریکا در این مناقشه را بسیار بی ثبات کننده می داند.
اتحادیه اروپا در حال بررسی ممنوع کردن واردات نفت از روسیه است
خبرگزاری رویترز صبح امروز، دوشنبه به نقل از منابع خبری خود گزارش داد که کشورهای عضو اتحادیه اروپا در حال کار به روی بسته پنجم تحریم ها علیه روسیه هستند و همچنین در حال بررسی امکان تحریم نفتی مسکو هستند.
یک دیپلمات ارشد اروپایی در بروکسل که نخواست نامش فاش شود، به این آژانس گفت: «ما روی دور پنجم تحریم ها کار می کنیم، اسامی جدید زیادی به فهرست سیاه اضافه می شود. با وجود چهار دور تحریم، روسیه «اقدامات خود در اوکراین را تغییر نداده است.» به همین دلیل، کشورهای اروپایی باید تصمیم بگیرند که آیا صادرات نفت از روسیه را تحریم کنند یا خیر.»
دیپلمات های ناشناس به رویترز گفتند که کشورهای حوزه بالتیک، از جمله لیتوانی، بر چنین اقدامات محدودکننده ای اصرار دارند، در حالی که آلمان درباره اقدامات عجولانه هشدار می دهد، زیرا قیمت انرژی در اروپا در زمان حاضر همچنان در حال افزایش است.
به گفته دیپلمات ها، در صورت «بمباران گسترده کی یف» یا استفاده از «سلاح های شیمیایی» ممکن است تحریم منابع انرژی روسیه را اعمال کرد. وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا امروز، دوشنبه درباره چگونگی تحریم ها گفتگو خواهند کرد.
آمریکا قصد لغو تحریم ها علیه روسیه را ندارد
دالیپ سینگ، معاون شورای اقتصاد ملی کاخ سفید شب گذشته در مصاحبه با شبکه تلویزیونی CBSبا اشاره به اینکه ایالات متحده به این زودی قصد لغو تحریم های ضدروسی را ندارد، اعلام کرد که دولت آمریکا ممکن است حتی اقدامات محدودکننده علیه روسیه را افزایش دهد.
وی یادآور شد که بانک های بیشتر و برخی بخش های بی تأثیر اقتصاد، به ویژه آن هایی که مربوط به نفت و گاز روسیه هستند، ممکن است در فهرست سیاه قرار گیرند. سینگ تأکید کرد که این محدودیت ها که بیشتر در خصوص نفت و گاز است، ولی بخش های دیگری را نیز شامل خواهد شد، می تواند بر «بخش های مهم راهبردی اقتصاد روسیه» تأثیر بگذارند.
ناتو: سعی داریم درگیری در اوکراین به خارج از این کشور گسترش نیابد
ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو شب گذشته در مصاحبه ای اعلام کرد که پیمان آتلانتیک شمالی تلاش خود را برای اطمینان از اینکه درگیری های نظامی در اوکراین از کنترل خارج نشود و به فراتر از مرزهای این کشور گسترش نیابد متمرکز کرده است.
دبیرکل ناتو همچنین درباره امکان ایجاد منطقه پروازممنوع بر فراز اوکراین که کی یف فعالانه از آن حمایت می کند، اظهار نظر کرده گفت: ائتلاف از اوکراین حمایت می کند، در عین حال، بسیار مهم است که ما از تبدیل این درگیری به یک جنگ تمام عیار بین ناتو و روسیه جلوگیری کنیم.»
به گفته دبیرکل، متحدان ناتو حمایت خود را از اوکراین از جمله از طریق تأمین تسلیحات، ارسال کمک بشردوستانه و همچنین «از طریق کمک های چند میلیارد دلاری به اقتصاد این کشور» افزایش می دهند.
ادامه مذاکرات روسیه با غرب در عرصه امنیتی غیرممکن است
الکساندر لوکاشویچ، نماینده دائم روسیه در سازمان امنیت و همکاری اروپا در مصاحبه با روزنامه ایزوستیا، چاپ مسکو که صبح امروز (دوشنبه) منتشر شد، تأکید کرد که ازسرگیری مذاکرات روسیه با طرفهای آمریکا و ناتو در شرایط کنونی غیرممکن است.
این دیپلمات گفت: «ادامه مذاکرات درباره این موضوع، با توجه به وضعیت که کاملا تغییر یافته است، به سختی امکان پذیر است و مواضع مقامات مسکو در این خصوص مشخص است. نکته دیگر این است که دیر یا زود زمان توافق بر سر پارامترهای جدید همزیستی بدون درگیری در اروپا آتلانتیک فرا خواهد رسید، البته اکنون دشوار است که بگوییم چگونه و چه زمانی این اتفاق خواهد افتاد.»
نماینده دائم روسیه همچنین یادآور شد که روسیه قصد ندارد از سازمان امنیت و همکاری اروپا (OSCE) خارج شود. این دیپلمات روس افزود: البته بسیاری از نمایندگان کشورهای غربی سعی دارند روسیه را به این سمت سوق دهند و هدف آنها انزوای حداکثری کشور ماست، ولی من شخصا فکر می کنم که این برنامه ها تحقق نخواهد یافت.
وزارت بهداشت اوکراین استفاده از ۳۹ داروی بلاروسی را ممنوع کرد
وزارت بهداشت اوکراین اعلام کرد که فروش و استفاده از ۳۹ قلم داروی ساخت بلاروس در این کشور ممنوع شده است. این وزارتخانه یادآور شد که داروهایی که قبلا وارد شده و در خاک اوکراین در گردش هستند، می توانند قبل از تاریخ انقضا در کشور فروخته و استفاده شوند.
اخیرا مقامات کی یف به طور مرتب اتهاماتی را علیه دولت بلاروس مطرح می کنند، این در حالی است که مینسک بارها مشارکت در حمله روسیه به اوکراین را تکذیب کرده است.
کشته شدن ۳ جنگجوی گرجی در اوکراین
شبکه اول تلویزیون گرجستان شب گذشته به نقل از شالوا پاپواشویلی، رئیس پارلمان این کشور گزارش داد که سه سرباز گرجستانی که در صفوف ارتش اوکراین علیه روسیه می جنگیدند، در جریان درگیریها جان خود را از دست دادند. این مقام پارلمانی گفت: « …سه سرباز گرجی جان باختند … من در غم بستگان آنها شریک هستم.»
این شبکه تلویزیونی گرجستان یادآور شد که برخی کهنه سربازان جنگ گرجستان و سربازان سابق در سال های اخیر به گردان آزوف اوکراین (متشکل از نیروهای ملی گرای تندرو) پیوسته بودند.
حمله روسیه به پایگاهی با مزدوران خارجی در منطقه ژیتومیر اوکراین
سرلشکر ایگور کوناشینکوف، سخنگوی رسمی وزارت دفاع فدراسیون روسیه اواخر شب گذشته اعلام کرد که نیروهای مسلح روسیه روز یکشنبه با استفاده از موشک های هدایت شونده دقیق به یک پایگاه نظامی در منطقه ژیتومیر اوکراین و مرکز آموزش نیروهای عملیات ویژه نیروهای مسلح اوکراین، جایی که مزدوران خارجی حضور دارند حمله کردند. به گفته وی، در این حمله بیش از ۱۰۰ نیروی عملیات ویژه اوکراینی و مزدوران خارجی کشته شدند.
علاوه بر این، نیروهای مسلح روسیه در این روز همچنین ۶۲ هدف نظامی دیگر اوکراینی از جمله سه پایگاه فرماندهی، یک سامانه موشک پرتاب چندگانه، یک انبار سوخت و ۵۲ سایت نگهداری تجهیزات نظامی و شش سامانه جنگ الکترونیک را نابود کرد.
کوناشینکوف همچنین یادآور شد: «نیروهای مسلح فدراسیون روسیه از آغاز عملیات ویژه نظامی در مجموع تاکنون ۲۱۴ هواپیمای بدون سرنشین، یک هزار و ۴۸۳ دستگاه تانک و سایر خودروهای زرهی، ۱۵۰ دستگاه موشک انداز چندگانه، ۵۸۴ توپ صحرایی و خمپاره انداز و همچنین یک هزار و ۲۷۹ دستگاه خودروی ویژه نظامی منهدم کرده اند.»
تحولات روزهای گذشته پیرامون اوکراین را از لینک های زیر بخوانید:
انتهای پیام/
پرسش و پاسخ در
آغاز به کار کریدورهای بشردوستانه از ماریوپل از صبح امروز / تمدید حکومت نظامی در اوکراین- اخبار اروپا - اخبار بین الملل تسنیم
گفتگو با هوش مصنوعی