با مصدومان چهارشنبه آخر سال چگونه برخورد کنیم- اخبار خراسان رضوی - اخبار استانها تسنیم



علی یزدانی در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در مشهدمقدس اظهار داشت: معتقدیم که والدین و مسئولان واحدهای آموزشی باید با هشدار به نوجوانان و جوانان آنها را از خطرات و عوارض بازی با آتش، ترقه و مواد منفجره آگاه سازند و در کنار آن از شهروندان هم درخواست می کنیم به محض مشاهده خرید و فروش مواد محترقه به هر شکل، با ۱۱۰ تماس گرفته و مأموران نیروی انتظامی را در جریان قرار دهند.

وی بیان کرد: همچنین به والدین و شهروندان نیز توصیه می کنیم کبریت و مواد آتش زا مانند نفت و امثال آن را از دسترس کودکان دور کرده و اجازه ندهند که با آتش زدن هیزم و امثال آن در محیط خانه یا پارکینگ برای جان خود و دیگران مخاطره ایجاد کنند.

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در این روزها باید برای حفظ سلامت فرزندان خود مراقبت و نظارت بیشتری بر آنها اعمال کرد، خاطرنشان کرد: کودکان بیشتر ترقه و مواد آتش زا را در نقاط غیر قابل دید مثل انباری، زیرزمین یا در داخل کمد و کیف خود مخفی می کنند، بنابراین در این روزها، حتی الامکان درب این محل ها را قفل و وسایل شخصی فرزندانتان را مورد بازرسی قرار دهید.

یزدانی اضافه کرد: به شهروندان توصیه می کنیم در صورت بروز هرگونه حریق و حادثه، خونسردی خود را حفظ کرده و در صورت گسترده بودن حریق، افراد مسن و کودکان را از آن محل به جای امن انتقال داده و بلافاصله با ۱۲۵ تماس گیرند تا آتش نشانان در محل حاضر شوند.

وی بیان کرد: همچنین توصیه دیگر ما به شهروندان این است که در صورت مواجهه با فردی که دچار سوختگی شده، ضمن حفظ خونسردی از مالیدن مواد غیربهداشتی مثل خمیردندان و سیب زمینی بر روی محل سوختگی خودداری و در صورت شدت مصدومیت با اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرند.

یزدانی ادامه داد: در شب چهارشنبه سوری باید از نگهداری مواد محترقه، تهیه و ساخت وسایل آتش بازی دستی توسط فرزندان اکیدا جلوگیری کرده و نظارت بر آنها جدی گرفته شود، توصیه می شود حتی الامکان برای روشن کردن آتش از محل های تعیین کننده توسط شهرداری منطقه استفاده شود.

وی با اشاره به اینکه باید مراقب رفتارهای خطرناک و ناهنجار افراد باشیم و در صورت لزوم مراتب را به واحدهای گشتی نیروی انتظامی و پلیس ۱۱۰ اطلاع دهیم، بیان کرد: از برپایی آتش در معابر باریک و در نزدیکی پست های برق یا ایستگاه های تقلیل فشار گاز و پارکینگ های عمومی پرهیز و از برپایی آتش های حجیم و غیر قابل مهار هم باید خودداری کرد.

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: با رعایت حقوق شهروندی از پرتاب نارنجک و مواد محترقه به ساختمان ها که سبب آسیب رساندن و بد منظر کردن سیمای شهر می شود خودداری و اینکه از حمل مواد محترقه حتی به مقادیر بسیار کم، در جیب لباس و کیف خودداری کنید.

یزدانی با ذکر این نکته که در صورت نگهداری مواد محترقه حتی کم خطر و استاندارد به طور حتم باید آن را در جای خشک و خنک نگهداری کرد، گفت: مواد محترقه نباید به سمت افراد دیگر پرتاب شود و اینکه این مواد در ظروف شیشه ای یا فلزی قرار نگیرند، زیرا در صورت انفجار ذرات شیشه یا فلز به اطراف پرتاب شده و سبب صدمات و خطرات جانی خواهد شد.

وی اضافه کرد: باید از آتش زدن لاستیک، کارتن خالی و امثال آن در واحدهای مسکونی، معابر، کوچه و خیابان خودداری کرد و از پرتاب نمودن ظروف تحت فشار از جمله کپسول، اسپری، حشره کش ها و غیره در آتش خودداری کرد و همچنین نباید بقایای مواد آتش زا را به سرعت جمع کنید و حداقل ۱۵ تا ۲۰ دقیقه صبر شود و سپس آنها را در یک سطل آب بریزید و در ادامه این بقایا را دور بیندازید.

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: در زمان بروز حوادث باید آرامش خودتان را حفظ کنید و با تلفن ۱۱۵ تماس بگیرید، از باز بودن راه های هوایی و تنفس مصدوم مطمئن شوید. بدین جهت ابتدا از هوشیاری وی اطمینان حاصل کنید. برای این کار او را صدا بزنید و روی شانه اش بزنید، در صورتی که مصدوم بیهوش است به جز مواردی که ایمنی او در خطر است او را جابه جا نکنید.

در بیمار بیهوش به خاطر عقب افتادن زبان و خطر خفگی، در صورتی که گردن بیمار آسیب ندیده است پس از اطمینان از باز بودن راه هوایی، بیمار را تا رسیدن اورژانس به یک پهلو خوابانده و سپس چانه بیمار را بالا بکشید، اگر مصدوم هوشیار نیست و نفس نمی کشد عمل احیا (تنفس مصنوعی همراه با فشردن قفسه سینه ) را آغاز و اینکه اگر امکان انجام تنفس مصنوعی را ندارد فشردن قفسه سینه را ادامه دهید.

یزدانی اضافه کرد: باید ناحیه سوخته را با آب سرد شست وشو دهید و آن را خنک کنید. چنانچه سوختگی وسیع است باعث افت دمای بدن وی نشوید، در صورت سوختگی اندام، آن را به مدت ۱۵ دقیقه در آب سرد (حدود ۱۰ تا ۱۵ درجه و نه آب یخ) و ۱۵ دقیقه در آب ولرم (حدود ۲۰ درجه) قرار دهید، پس از ۲۰ دقیقه خنک کردن از یک پانسمان استریل استفاده کرده، پانسمانی غیرچسبنده که حاوی پماد تسکین دهندگی و کاهش خطر عفونت باشد.

وی بیان کرد: توصیه دیگر این است که ساعت، گردنبند، انگشتر، کمربند و کفش های مصدوم را در آورید و در صورتی که لباس مصدوم به پوست چسبیده، آن را از پوست جدا نکنید، بلکه لباس را دور تا دور محل چسبیده قیچی کنید، تاول ها را هم نباید پاره کنید و پوست کنده شده را جدا نکنید و اینکه از یخ و آب یخ بر روی ناحیه سوخته استفاده نگردد، زیرا سبب سوختگی بیشتر می شود.

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: اگر وسعت سوختگی به اندازه کف دست مصدوم باشد حتما نیاز به اقدامات درمانی بیمارستانی دارد و اگر نواحی انگشتان، کف دست، گردن، صورت، مخاط ها و چشم که از قسمت های بسیار مهم بدن هستند حتی سوختگی های کوچک داشتند باید به وسیله پزشک معاینه و درمان شود.

یزدانی در رابطه با سوختگی شیمیایی در چشم اظهار کرد: سوختگی شیمیایی چشم درد فراوانی به همراه دارد که باید به ملایمت حداقل ۲۰ دقیقه چشم با آب تمیز شسته شود، باید چشم مصدوم را باز نگه دارید تا آب تمام سطح چشم را بشوید، این کار باید از گوشه داخلی چشم انجام شود به طوری که آب از گوشه خارجی چشم خارج و اینکه شاید لازم باشد تمام بدن مصدوم را بشویید.

وی افزود: شستن چشم تا زمان انتقال بیمار ادامه دارد و پس از ۲۰ دقیقه شست وشوی چشم آن را با ملایمت به وسیله گاز استریل بپوشانید و نکته بسیار مهم دیگر اینکه انتقال سریع بیمار به یک مرکز درمانی مجهز در زمان وقوع حادثه بسیار ضروری است.

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: از والدین می خواهیم تا در روزهای پایانی سال ۱۴۰۰ مراقبت بیشتری از فرزندان خود داشته باشند تا گرفتار حوادث شب چهارشنبه پایان سال نشوند و در آستانه سال نو دچار آسیب نشوند.

انتهای پیام/۲۸۱/ن

پرسش و پاسخ در با مصدومان چهارشنبه آخر سال چگونه برخورد کنیم- اخبار خراسان رضوی - اخبار استانها تسنیم

گفتگو با هوش مصنوعی