حفظ پایداری مراتع با بذرکاری در چهارمحال و بختیاری



فرزاد رضازاده در گفت وگو با خبرنگار مهر، اقدامات بیولوژیک را یکی از راهکارها برای کمک به مراتع برای حفظ پایداری عنوان و اظهار کرد: بذرپاشی یا بذرکاری گونه های مرتعی یکی از راحت ترین راهکارها در این زمینه است.

وی تصریح کرد: گونه های مرتعی که برای این منظور انتخاب می شوند همان هایی هستند که انطباق بسیاری با طبیعت دارند و سال ها در همان مرتع حضور داشته و رشد می کنند.

رضازاده یادآور شد: بنابراین بهترین کار بذرکاری یا کپه کاری از همان گونه های بومی در چهارمحال و بختیاری است و این کار کمک می کند که در سال آبی آینده حتی اگر شاهد پوشش گیاهی ضعیفی در گذشته بودیم زادآوری و رشد و نمو افزایش یابد.

این کارشناس آبخیزداری گفت: اما اقدامات بیولوژیک تنها به بذرکاری محدود نمی شود و حفاظت و قرق این عرصه ها هم اهمیت بالایی دارد چراکه گونه مرتعی که می خواهد رشد کند اگر حفاظت نشود توسط دام استفاده شده و نابود می شود.

وی بیان داشت: برای گونه های مرتعی یک یا دو سال زمان برای مراقبت نیاز است تا این گونه ها به بلوغ برسند و بتوانند بذر تولید کنند.

رضازاده تاکید کرد: در کنار اقدامات بیولوژیک، اقدامات حفاظتی هم باید انجام شود که با تقسیم بندی مراتع صورت می گیرد و این کار اجازه نمی دهد به مرتع فشار وارد شود و به احیای مراتع کمک می کند.
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «حفظ پایداری مراتع با بذرکاری در چهارمحال و بختیاری» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.