سقط جنین، تک فرزندی و تغییر جایگاه مادر آسیب های حوزه جمعیت است



به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام و المسلمین رسول ساکی عصر شنبه در برنامه همایش سخنرانان مؤثر گفتمان ساز جمعیت استان اصفهان اظهار داشت: تنظیم خانواده و تهدید نسل به دو ساحت جامعه و خانواده آسیب وارد کرده است.

وی افزود: این آسیب ها خانواده را که مهم ترین سلول جامعه است تحت فشار قرار داده و ما موظف هستیم این آسیب ها را به خانواده ها گوشزد کنیم.

عادی سازی سقط جنین و آسیب های آن

دبیر مجمع ملی فعالان جمعیت کشور ادامه داد: متأسفانه اسقاط و قتل جنین در کشور ما تا حدودی عادی سازی شده و تعداد آن بالارفته به گونه ای که روزانه صدها سقط جنین توسط پدر و مادر توسط پزشکان و برخی دلالان پزشکی اتفاق می افتد.

وی با بیان علت این موضوع و عدم آگاهی خانواده ها از آسیب های آن و قتل بودن این عمل، گفت: متأسفانه پدر و مادرها نسبت به جنین نگاه شیء پنداری دارند، در صورتی که خانواده های ایرانی به شدت عاطفی هستند و حتی نسبت به جوجه های یک روزه هم احساسات نشان می دهند.

حجت الاسلام ساکی با بیان اینکه قتل انگاری و آسیب ها مباحث مهم این حوزه است، تصریح کرد: بسیاری از مواقع سقط باعث بارداری خارج از رحم، ناباروری و درصدی هم کشته شدن مادر گزارش شده است.

ترمیم جایگاه مادری بین مردم

وی خاطر نشان کرد: آسیب های روانی مانند کابوس های شبانه و افسردگی مدت ها مادران و پدران را درگیر کند که باید خانواده ها را نسبت به آنها ایمن کنیم.

دبیر مجمع فعالان جمعیت کشور افزود: ما در این مباحث در موضع گفتمان سازی قرار داریم که مبلغان خانواده ها را آگاه کنند.

وی با اشاره به موضوع جایگاه مادری گفت: این جایگاه در ذهن جامعه تنزل پیدا کرده وگرنه که در نزد خداوند جایگاه مادری محفوظ است و این موضوع باید در بین مردم ترمیم شود.

حجت الاسلام ساکی تک فرزندی را از دیگر آسیب ها در حوزه جمعیت و تنظیم خانواده دانست و افزود: بخشی از این آسیب تک فرزند بودن به پدر و مادر بر می گردد.

بحران تنهایی و سندروم آشیانه خالی

وی بحران تنهایی را که بین کارشناسان با عنوان سندروم آشیانه خالی یاد کردن از دیگر آسیب ها برشمرد و گفت: استرس و اضطراب نسبت به تک فرزند گریبان خانواده را گرفته و یکی از بزرگ ترین ظلم ها محروم کردن فرزندان از داشتن برادر و خواهر است.

دبیر مجمع فعالان جمعیت کشور خطاب به مبلغان گفت: با عموم مردم به طور مستقیم در خصوص بحران جمعیت صحبت نکنید بلکه یک روز مقابله با سقط جنین را موضوع گفت وگو قرار دهید و بعد ارتقا جایگاه مادری را که باید دوگانه ها را حذف کرد چرا که اشتغال و تحصیل با مادری کردن دوگانه نیست.

آسیب تک فرزندی به خانواده و فرزند

وی با اشاره به موضوع سوم یعنی تک فرزندی گفت: تک فرزندی کاهش محیط دریافت مهر و محبت کردن و تضعیف شبکه ارتباطی خویشاوندی را برای فرزندان به همراه دارد.

حجت الاسلام ساکی افزود: از سویی دیگر بلوغ زودرس نتیجه تک فرزندی خواهد بود که فرزندان دوره کودکی را به خوبی درک نمی کنند و سریع پا به عرصه بزرگسالی می گذارند.

وی کاهش هوش هیجانی، پرتوقع شدن کودکان، زودرنج بودن، جایگزینی رسانه، کاهش خلاقیت، روحیه تهاجمی را از آفت های تک فرزندی دانست و افزود: در خانواده های تک فرزند به دلیل محدود بودن ارتباط معمولا فرزند در برقراری ارتباط با دیگران موفق نخواهند بود.

دبیر مجمع فعالان جمعیت کشور خاطر نشان کرد: گروه های مادرانه در فضای مجازی باید به موضوع تکامل زن که به مادر بودن است تاکید داشته باشند و تبلیغ چهره به چهره از بهترین نوع تبلیغ است البته صدا و سیما باید پشتیبان باشد.

علت کاهش فرزند اقتصادی نیست

وی ادامه داد: واکسن ممکن است آسیب بزند اما نباید به جمعیت و عقیم کردن گره زد که این موضوع خیانت به جمعیت کشور است.

حجت الاسلام ساکی با اشاره به اینکه مجمع فعالان جمعیت در حال تشکیل جبهه مردمی است، تصریح کرد: این مجمع طرح ها وبرنامه های مختلفی دارد و که علاقه مندان می توانند همکاری کنند.

وی با بیان اینکه علت اصلی کاهش جمعیت اقتصاد نیست، گفت: زیرا دیده می شود که مردم رفاه نشین و مرفه، جمعیت کمتری دارند، در کشور نروژ خانمی که زایمان می کند در بیمارستان اصلا هزینه نمی دهد و بعد از مرخصی نیز تحت مراقبت قرار می گیرند و برایشان پرستار مقرر می کنند اما به افزایش جمعیت این کشور کمک نکرده است.

دبیر مجمع فعالان جمعیت کشور خاطر نشان کرد: ما در شرایط جنگی قرار داریم و باید برای همه اقشار و افراد تعیین وظیفه کرد نه فقط برای مجلس و دولت وظیفه مقرر کنیم.
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «سقط جنین، تک فرزندی و تغییر جایگاه مادر آسیب های حوزه جمعیت است» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.