استاندار خراسان جنوبی در دیدار با مدیرعامل خبرگزاری تسنیم: «استقلال و بی طرفی» در تسنیم کاملا مشهود است



به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، محمد صادق معتمدیان در دیدار با مدیرعامل ، مدیران ستادی و خبرنگاران خبرگزاری تسنیم اظهار داشت: خبرگزاری تسنیم علی رغم اینکه عمر کوتاهی دارد اما از رسانه هایی است که بین اقشار مختلف جا باز کرده است.

وی با بیان اینکه بحث استقلال و بی طرفی در خبرگزاری تسنیم کاملا مشهود است، گفت: خبرگزاری تسنیم در استان خراسان جنوبی در جهت توسعه استان تلاش زیادی دارد و فضای همدلی خوبی در این رسانه حاکم است.

تسنیم از رسانه های تاثیرگذار است

استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه خبرگزاری تسنیم از رسانه های تاثیرگذار است، به ظرفیت ای استان خراسان جنوبی اشاره و بیان کرد: خراسان جنوبی معادن بسیار غنی دارد که در بسیاری از شاخص ها دارای رتبه های معدنی در سطح کشور است.

معتمدیان با اشاره به اینکه معادن در استان از لحاظ اشتغال جزو استان های برتر است افزود: متاسفانه سازمان صنعت، معدن و تجارت در این زمینه خیلی خوب ورود پیدا نکرده است.

خراسان جنوبی قطب معدنی کشور است

وی با بیان اینکه خراسان جنوبی قطب معدنی کشور است ادامه داد: در حال حاضر ۴۸ ماده معدنی شناسایی شده در استان وجود دارد و بیش از ۲۰ تن طلای خالص نیز از معادن استان شناسایی شده است.

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به انواع مواد معدنی مس، روی، مواد کانی و غیر کانی در معادن استان تصریح کرد: خراسان جنوبی پایتخت زغال سنگ کشور است به طوری که ۷۶ درصد از ذخایر زغال سنگی کشور در طبس تولید می شود.

سند توسعه صنعتی، معدنی و تجاری استان امضا می شود

معتمدیان ذخایر احتمالی معادن استان را ۶ میلیارد تن و میزان ذخایر قطعی را ۳ میلیارد تن عنوان کرد و اظهار داشت: ۵۰ درصد زغال سنگ کشور در کارخانه طبس تولید می شود و در زمینه معادن استان اتفاقات خیلی خوبی رخ داده که در این راستا قرار است سند توسعه صنعتی، معدنی و تجاری استان امضا شود.

وی گفت: در راستای حرکت در مسیر صنعتی شدن، علاوه بر انعقاد تفاهم نامه با سقف یک هزار میلیارد تومان با مدیرعامل ایدرو و به مبلغ ۵۶۰ میلیارد تومان طی هفته آتی تفاهم نامه تدوین سند توسعه بخش صنعت، معدن و تجارت استان با حضور اینجانب و وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز منعقد می شود.

وی ادامه داد: در بحث تجارت نیز با وجود مرز مشترک با کشور افغانستان مبادلات خوبی انجام می شود که در سال ۹۶ بالغ بر ۲۵ درصد صادرات کل کشور فقط در مرز ماهیرود انجام شد که یک میلیارد دلار صادرات در این مرز داشتیم.

استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه بازارچه های خوبی در استان وجود دارد که از اولویت های ما است گفت: باید با ادبیات مشترک با افغانستان بازارچه هایی که تعطیل است بازگشایی کنیم.

۶۰ جاذبه طبیعی خراسان جنوبی ثبت ملی شده است

معتمدیان با اشاره به اینکه در بحث های گردشگری نیز ظرفیت های عظیمی در استان وجود دارد افزود: ۶۰ جاذبه طبیعی ما ثبت ملی شده و کویر لوت که بزرگترین جاذبه طبیعی استان است که ثبت جهانی نیز شده است.

وی با بیان اینکه یک هزار و ۵۰۰ اثر ملی شناسایی شده در استان وجود دارد و ۴ اثر نیز ثبت یونسکو شده است، گفت: ۴۰ نوع صنایع دستی نیز در استان وجود دارد.

خراسان جنوبی؛ بزرگ ترین تولیدکننده زرشک در دنیا

استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: در بخش کشاورزی نیز با وجود اینکه در خشکسالی هستیم اما در چند محصول رتبه جهانی داریم و این استان بزرگ ترین تولیدکننده زرشک دنیا با ۲۰ هزار تن در سال است.

معتمدیان با اشاره به اینکه ۹۷ درصد زرشک کشور در خراسان جنوبی تولید می شود، افزود: این استان، استان اول در تولید زرشک و زعفران، استان دوم در تولید عناب و استان چهارم در تولید پسته است اما متاسفانه در بحث کشاورزی و معدنی در زمینه فرآوری کار مطلوبی در استان انجام نشده است.

وی با بیان اینکه مردم استان از لحاظ درآمدی نیز در وضعیت پایینی قرار دارند و جزو استان های آخر در این زمینه هستیم بیان کرد: علیرغم اینکه فرصت ها و ظرفیت های خوبی در استان وجود دارد اما وضعیت مردم از نظر درآمدی خوب نیست.

۳۰ درصد جمعیت استان زیرپوشش نهادهای حمایتی هستند

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه ۳۰ درصد جمعیت استان زیرپوشش نهادهای حمایتی هستند گفت: این امر بسیار نگران کننده است و مهاجرت نیز در روستاهای استان بسیار زیاد شده است.

معتمدیان با بیان اینکه بیشتر روستاهای استان خالی از سکنه شده است اظهار داشت: در ۱۰ سال اخیر مهاجرت از روستاهای استان زیاد شده و مردم با وضعیت نامناسبی در حاشیه های شهر سکنی گزیده اند.

وی مهمترین ظرفیت استان را داشتن نیروی انسانی عنوان و تصریح کرد: مردم این استان بسیار متدین همراه با نظام هستند که در این راستا مقام معظم رهبری نیز می فرمایند اهمیت شرق کشور بیشتر از غرب است.

معتمدیان ادامه داد: در این راستا صادرات سوخت مرزنشینان ۲۰ برابر گذشته شده که عواید آن برای ساکنان مرزنشین به مبلغ ۷۱۴ هزار تومان یارانه در ماه پرداخت می شود که مهاجرت معکوس را در روستاها در پی داشته است.

وی با اشاره به واردات دام مولد به استان نیز بیان کرد: در این زمینه نیز اقدامات انجام شده که ۵۰ درصد کار انجام شده و ۱۲ هزار رأس گوسفند مولد وارد استان شده که در بحث قیمت گوشت بسیار موثر بوده و قیمت دام زنده از ۵۰ هزار تومان به ۳۲ هزار تومان رسیده است.

ساخت ۱۰ هزار واحد مسکن روستایی در استان

استاندار خراسان جنوبی گفت: ساخت ۱۰ هزار واحد مسکونی روستایی نیز در استان آغاز شده که در ۴۰ سال گذشته بی سابقه بوده است که در این راستا ۲۵ میلیون کمک بلاعوض و ۴۰ میلیون تومان تسهیلات قرض الحسنه به روستائیان اعطا می شود که در زمینه بازگشت روستائیان موثر خواهد بود.

وی افزود: در این راستا دولت نیز ۵۰۰ میلیارد تومان یارانه تخصیص داد به طوری که در کوتاه مدت نتایج و تاثیرات آنها در حوزه افزایش میزان اشتغال و تولید مصالح ساختمانی و کاهش ۵ درصدی نرخ بیکاری در استان مشهود و ملموس است.

کمبود آب؛ چالش اصلی شرق کشور است

معتمدیان چالش اصلی شرق کشور را بحث کمبود آب دانست و افزود: در خراسان جنوبی برداشت از منابع آب زیرزمینی بسیار بی رویه بوده و بالای ۸۰ درصد منابع آب زیرزمینی در استان مصرف شده است.

وی با بیان اینکه تبخیر آب نیز ۴ برابر نرم کشوری است اظهار داشت: در حال حاضر ۵۰۰ روستای استان با تانکر سیار آبرسانی می شود که در این راستا نیز سند سازگاری با کم آبی در کارگروه ملی تدوین و برای نخستین بار در کشور در خراسان جنوبی اجرایی شده است.

استاندار خراسان جنوبی گفت: تمام تلاش ما بر این است تا بیشتر به سمت سیستم های نوین آبیاری پیش برویم که برای این اقدام نیز ۱۲۰ میلیارد تومان اعتبار از منابع ملی تخصیص داده شده است.

معتمدیان از اجرای طرح ۱۰۰۰ هکتارگلخانه در استان خبر داد و بیان کرد: برای افق بلندمدت نیز باید انتقال آب از دریای عمان به عنوان یک منبع پایدار آبی را برای استان داشته باشیم که در حال مشخص کردن مسیرهای خطوط هستیم که یک ابر پروژه است که بر اساس منابع ملی باید انجام شود.

وی دلیل عمده ضعیف عمل کردن بخش صنعت استان را بحث کمبود آب اعلام و تصریح کرد: امید است توسعه صنعتی خوبی با انتقال آب به استان را شاهد باشیم.

۲ مصوبه کم سابقه برای احداث راه آهن در استان

استاندار خراسان جنوبی بحث کریدور شرق را نیز بسیار مهم دانست و گفت: برای احداث راه آهن که عملیات اجرایی آن ۱۵ مهرماه امسال در استان آغاز شد ۲ مصوبه کم سابقه دولت را طی ۳ ماه گذشته در زمینه تامین اعتبار به صورت فاینانس داشتیم.

معتمدیان ادامه داد: یک مصوبه به صورت فایناس داخلی کنسرسیوم بخش خصوصی و یک مصوبه دیگر که اخیرا مقرر شد دولت ۵ میلیارد دلار خط اعتبار خارجی بدهد که ۲ میلیارد آن به ۴ طرح اختصاص یافت که یکی از این طرح ها کریدور شرق کشور است و مقرر شد ۷۰۰ میلیون یورو از اعتبارات فایناس روس نیز به این پروژه اختصاص یابد.

وی با تأکید بر اینکه ارتباطات با کشور افغانستان نیز باید بیشتر شود گفت: امسال برای تدریس ۱۵۰ دانشجو در دانشگاه دولتی برای دانشجویان افغانستان مجوز گرفتیم.

استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه خراسان جنوبی یک استان ناشناخته است افزود: در یک سال اخیر با کمک رسانه ها موفق شدیم که این استان را معرفی کنیم که بیس اصلی توسعه استان رفت و آمد هوایی است که باید توسعه هوایی نیز در دستور کار ویژه باشد و در این راستا افزایش پروازها نیز انجام شده است.

معتمدیان با بیان اینکه رفع مشکلات مردم در اولویت کارها است خاطرنشان کرد: باید تمام دغدغه مسئولان رفع مشکلات مردم استان باشد و شعار ما این است که استان خراسان جنوبی برخوردار از نعمت ها و ذخایر خدادادی و محروم از توجه ملی بوده که اکنون تلاش های ما در جهت معطوف کردن توجه دولت به استان خراسان جنوبی به خوبی نمایان است.

انتهای پیام/۲۵۳/ش

پرسش و پاسخ در استاندار خراسان جنوبی در دیدار با مدیرعامل خبرگزاری تسنیم: «استقلال و بی طرفی» در تسنیم کاملا مشهود است

گفتگو با هوش مصنوعی